Zobacz pełną wersję : Interfit EX150 Mark II - Czy warto?
Askatebar
11-05-2009, 11:59
Witam.
Ostatnio znalazłem taki domowy zestaw lamp Interfit EX150 Mark II za 200 funtów. Tylko nie wiem czy warto.
http://www.jessops.com/online.store/products/74367/show.html?CM_MMC=JESSOPSEMAIL-_-MORE2_JES004_C1_GB-_-productlink-_-74367
Czy może ktoś się orientuje czy warto kupić ten zestaw, może pracował z nim?
Pozdrawiam.
tomasz24
11-05-2009, 20:56
Witam
Macałem ten zestaw (jakkolwiek głupio to brzzmi). Tutaj w UK to zestaw startowy, w wersji mkII to już całkiem przyzwoite lampki do domowego studia. Jedynym mankamentem jest brak mocowania typu S. Reszta jak na lampy tej klasy-kategorii cenowej jest po prostu rewelacyjna. Jako start do domowego studia, uważam że warto. Jeżeli jednak myślisz-planujesz przyszłościowo coś poważniejszego, pomyślalbym o lampach z mocowaniem Bowens S - jak np. Interfit Venus - całkiem przyzwoite lampki, powiedziałbym prozaicznie - chińszczyzna wyższych lotów hehe
Askatebar
11-05-2009, 21:09
Wielkie dzięki. Pomyśle nad tym mocowaniem Bowens S. Tak czy inaczej wielkie dzięki.
photoholic
18-05-2009, 17:05
Witam
Mam ten zestaw i powiem szczerze ze jestem bardzo zadowolony. Owszem brakuje mocowania typu S ale majac ten zestaw mozesz spokojnie zaczac zabawe w studio. Jak zaczniesz myslec o tym powaznie to mozesz dokupic drozsza lampe Interfit z mocowaniem S i do tego np beauty dish i boom stand. Potem uzyjesz nowej lampy jako glownej a starymi bedziesz doswietlal modela i tlo. Taki jest moj plan przynajmniej :)
Pozdrawiam
tomasz24
18-05-2009, 23:46
Kolego to całkiem dobry plan :)
Rzeczywiście, zawsze można tych lamp użyć jako świateł wypełniających, i jako takie są dobre, bo i moc wystarczająca i podstawowe akcesoria wystarczają.
Sam myślę o takim początkowym zestawiku, ale marki Elemental z 3 lampami o tu >> http://www.studio-flash.com/b-series/b-series-mega-studio-3-p-273.html
Kolego to całkiem dobry plan :)
Rzeczywiście, zawsze można tych lamp użyć jako świateł wypełniających, i jako takie są dobre, bo i moc wystarczająca i podstawowe akcesoria wystarczają.
Sam myślę o takim początkowym zestawiku, ale marki Elemental z 3 lampami o tu >> http://www.studio-flash.com/b-series/b-series-mega-studio-3-p-273.html ja bym nie bral. Sami nie wiedza co pisza. Power range 160Watts. Aha od kiedy blysk sie mierzy w watach? Liczba przewodnia 36 to mniej niz najprostsza lampa na aparat :) nie warto za ta kase, sorry
tomasz24
20-05-2009, 21:36
Watts - Watt seconds, GN36 to i tak więcej niż oferuje Interfit MKII, bo on ma GN 32, i diwe lampy za 230 GPB, a tu masz w zestawie wiele modyfikatorów, wrota, żele, soft, parasolka
już oni wiedzą co piszą, to nie są byle łepki, poznałem tych ludzi, poszperałem o nich w sieci i popytałem znają się na rzeczy. W otwarte oczy przyznali że sprzęt jest chiński, powiedzieli jakie ma wady i ograniczenia, żadnych ceregieli ani bubli nie sprzedają, co Ty być chciał za 330 GPB