Zobacz pełną wersję : [ Przyroda ] dymówki...
pierwsze, nieśmiałe próby przy nowym oczku wodnym. Dopiero wschodzi trawka i na razie czekam na lepsze podłoże. W zasadzie ta parka była pierwsza w tym miejscu, czerpiąc budulec na gniazdo :)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img262.imageshack.us/my.php?image=dymwka17.jpg)
Bardzo ładne zdjęcie.
P.S. Bardzo podoba mi się Twój umiar w wyostrzaniu - u siebie jakoś nie widzę kiedy przesadzam. Jeżeli to nie tajemnica to mógłbyś podać jakich średnio parametrów wyostrzania używasz?
...Jeżeli to nie tajemnica to mógłbyś podać jakich średnio parametrów wyostrzania używasz?
Odpowiem wieczorkiem, kiedy zajrzę do programów :)
Swietnie Ci wychodzą te ptaki.
jajacek44
11-05-2009, 09:01
Swietnie Ci wychodzą te ptaki.
...tyz prowda :mrgreen:
...a tak w ogóle to masz pewną rękę czy wybierasz jedno z wielu ?
tej parze zrobiłem nie więcej niż 6, może 7 ujęć ale tylko dwa były do przyjęcia ;)
jajacek44
11-05-2009, 09:28
...bo już się wystraszyłem, że tylko mnie się tak ręce trzęsą :-D
ładne zdjęcie. tylko ta bruzda nieostrej ziemi trochę psoci na pierwszym planie :)
To co robisz jest przykładem na to, że wcale nie trzeba mieć długiej, jasnej lufy wartości samochodu, by z powodzeniem fotografować ptaki. Niech to będzie zachętą dla wszystkich początkujących.
Mi zawsze miło ogląda się Twoje zdjęcia ptasiorów. Oby tak dalej.
ładne zdjęcie. tylko ta bruzda nieostrej ziemi trochę psoci na pierwszym planie :)
tak, po jej zauważeniu natychmiast usunąłem i wyrównałem teren :)
To co robisz jest przykładem na to, że wcale nie trzeba mieć długiej, jasnej lufy wartości samochodu, by z powodzeniem fotografować ptaki. Niech to będzie zachętą dla wszystkich początkujących.
Mi zawsze miło ogląda się Twoje zdjęcia ptasiorów. Oby tak dalej.
ooo rany zaraz wyfrunę od takich pochlebstw :mrgreen:
jurek1906
11-05-2009, 17:28
Sympatyczne :)
Odpowiem wieczorkiem, kiedy zajrzę do programów :)
Przepraszam, że się przypominam, ale ciekawość mnie zżera. :-P
borregaard
12-05-2009, 13:35
Jak zwykle....:-D