Zobacz pełną wersję : Zakup tamrona 17-50 f2.8 f w Wielkiej Brytani?
Weingrass
10-05-2009, 23:37
Witam chciałbym zapytać czy może ktoś z forumowiczów kupował Tamrona 17-50 w UK ? jeśli tak to jakie doświadczenia ? czy tak samo trudno jest znaleść dobry egzemplarz? jak z ew. zwrotami ? no i ewentualnie jaki sklep (internetowy lub "fizyczny" ) byłby godny polecenia ?
Photoartbox
11-05-2009, 07:26
Jesli masz mozliwosc kupienia w "fizycznym" sklepie, to nie mysl o wysylkowym. Sprawdz na miejscu, czy AF nie wariuje BF/FF i tyle. Z wysylka, zawsze jest klopot i czesto dodatkowe koszty, no i zmarnowany czas. A ze sklepow w UK to np. Calumet, tu masz adresy: http://www.calumetphoto.co.uk/locations
wasilewskipiotr
30-05-2009, 02:55
Z wysylka, zawsze jest klopot i czesto dodatkowe koszty, no i zmarnowany czas.http://www.calumetphoto.co.uk/locations
Hej przeciez zyjemy w 21 wieku ;)
Koszty wysylki przy zakupie szkla sa znikome a czasem powyzej jakies kwoty zadne
Nie marnujemy w ten sposob czasu ale go zyskujemy (no w 99proc)
Sam kupilem tego Tamrona 17-50 w uk i go chwale jesli ma jakis bf\ff to naprawde tak minimalny ,ze ja go nie widze
choc tak naprawde nigdy go porzadnie nie testowalem...pierwsza moja sztuka ...i dziala! co jest najwazniejsze
podsumowujac doswiadczenia mam mile:)
sklepy:
-abc camera
-cameraworld
-devoncamera
-bristolcamera
-london exchange camera
-jessop
-park camera
no jest tego cale mnostwo jest jeszcze kilka sklepow ktore oferuja uzywane obiektywy (nie pamietam teraz ktore)
i mozna nieraz wyrwac cos fajnego
np.pochwale sie :D dostalem sigme 50-150 II 2.8 za 349f stan idealny i na gwarancji wiec warto poszukac
pozdr
Photoartbox
30-05-2009, 05:52
Hej przeciez zyjemy w 21 wieku ;)
Koszty wysylki przy zakupie szkla sa znikome a czasem powyzej jakies kwoty zadne
Nie marnujemy w ten sposob czasu ale go zyskujemy (no w 99proc)
Sam kupilem tego Tamrona 17-50 w uk i go chwale jesli ma jakis bf\ff to naprawde tak minimalny ,ze ja go nie widze
choc tak naprawde nigdy go porzadnie nie testowalem...pierwsza moja sztuka ...i dziala! co jest najwazniejsze
podsumowujac doswiadczenia mam mile:)
sklepy:
-abc camera
-cameraworld
-devoncamera
-bristolcamera
-london exchange camera
-jessop
-park camera
no jest tego cale mnostwo jest jeszcze kilka sklepow ktore oferuja uzywane obiektywy (nie pamietam teraz ktore)
i mozna nieraz wyrwac cos fajnego
np.pochwale sie :D dostalem sigme 50-150 II 2.8 za 349f stan idealny i na gwarancji wiec warto poszukac
pozdr
Dla jednego, koszty przesylki sa znikome, dle innego nie. Przesylka za darmo, jesli jest, jest tylko w jedna strone, do klienta, ten musi odeslac na swoj koszt. Powiedz mi jak mozesz zyskac na czasie w przypadku, gdy musisz zamowic a potem odeslac 2-3 egzemplarze, co jest w przypadku wspomnianego Tamrona wynikiem srednim. W porzadnym sklepie mozesz to zalatwic podczas jednej wizyty! Ja tez mam jak do tej pory szczescie i wszystkie moje internetowe zakupy byly udane, ale znam wielu, ktorzy wyrywaja sobie wlosy z glowy do tej pory, bo wszystko co kupia to wpadka, pech? Moze i pech, dlatego zawsze jesli jest mozliwosc sprawdzenia w sklepie (u sprzedajacego), nalezy z tego skorzystac.
PS. Sigme 50-150/2.8 kupilem tez na gwarancji, w swietnym stanie za 300 euro. ;)
wasilewskipiotr
30-05-2009, 15:52
Przyznam Ci racje ze tez wole na miejscu kupowac no ale tez niebojmy sie zakupow przez internet tym bardziej ze jesli ktos ma chwile to zawsze idzie taniej znalesc
...
no to naprawde tanio znalazles
pozdr
sprawdzalem 4 ezg tego obiektywu w microglobe.co.uk w londynie i skonczylem kupujac tokine 12-24. Wszystkie mialy problem z ff/bf, nawet po korekcji w d300. Jesli masz dostep do high street sklepu, wpadnij, podepnij i sprawdz. Jesli trafisz na dobry egz to obiektyw wart swej ceny.
pozdrawiam,
Damian.