Zobacz pełną wersję : Zośka cdn
karol1302
10-05-2009, 22:15
Witam wszystkich,
ponownie proszę o opinie i rady głównie odnośnie obróbki zdjęcia, ale jak zwykle będę wdzięczny za wszelkie pozostałe uwagi. W głównej roli Zośka (wczoraj jeden miesiąc ;-) wraz z Asią
//EDIT
BRAK ZDJĘCIA, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
Szczerze przyznam, że patrząc na zdjęcia swojej córy tracę całkowicie obiektywizm (pewnie pod wpływem nie mijającej wciąż euforii ;-) więc w razie czego proszę o śmiałe sprowadzenie mnie na ziemię.
Pozdrawiam
supertata
Vespalock
10-05-2009, 22:24
Karol, człowieku, te kolory bardziej pasują do zdjęć robionych w prosektorium, niż do maleństwa i żony, które chciałeś nam zaprezentować...
grzesiek77
10-05-2009, 22:36
Faktycznie kolory nie teges, no i ziarno...
karol1302
10-05-2009, 22:37
zwykle pracuje na dwóch komputerach, jeden do zdjęć i laptop do internetu. Po zamieszczeniu tego zdjęcia miałem mieszane odczucie patrząc na ekran w laptopie dlatego raz jeszcze odpaliłem 'dużego" kompa żeby sie upewnić. Różnica dość spora na obu monitorach jednak na niedawno kalibrowanym eizo wygląda ok - nie jest bladosinoniebieskie tak jak na laptopie.
Vespalock
10-05-2009, 22:51
A jakie? Bo u mnie właśnie takie jest (choć nie mam skalibrowanego Eizo ;)).
karol1302
10-05-2009, 23:23
drobna korekta koloru - różnica na obu monitorach w dalszym ciągu olbrzymia z tym, że teraz na laptopie wygląda lepiej niż na tym skalibrowanym ;-)
//EDIT
BRAK ZDJĘCIA, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
Temat rzeka - przekłamania w bieli, barwie, jasności i rozkładzie półcieni itp.- dla mnie najważniejsze jest jednak to, że kiedy wołam zdjęcia to nie widzę różnicy w tym co mam na ekranie monitora i na papierze.
Piotrek Charchuła
10-05-2009, 23:46
Mnie się nie podoba ani pierwsza ani druga obróbka zdjęcia, dziwne kolory w mojej opinii.
Vespalock
11-05-2009, 00:04
Nadal brzydko to wygląda. Chyba lepiej będzie zrobić inne zdjęcie niż męczyć to...