PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Karolina - kolejne podejście

morzon
09-05-2009, 12:51
Witam,

z racji, iż jestem kompletnym newbie w portretach, a mam ambicje się trochę poduczyć, wrzucam kolejną próbę plenerową. Krytyka bez taryfy ulgowej mile widziana (na pochwały nie liczę :D) - motywujące.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img19.imageshack.us/my.php?image=malewnt.jpg)

.

morzon
09-05-2009, 22:50
Cokolwiek ? : (

NBA
09-05-2009, 22:52
Ja się nie znam - ale w tym układzie modelka gdzieś ginie... No takie pierwsze wrażenie mam...

Ruppel
09-05-2009, 22:55
no to krótko, poza tej Pani na nie, ostrość poszła w las, prawa dłoń strasznie duża wyszła. Tyle ode mnie.

morzon
09-05-2009, 23:07
No - jakieś konkrety ;)
Co do ostrości - racja, nie wyostrzylem po zmniejszeniu...
Z pozami to ja mam największy problem : / ech.

Dzieki, że zdecydowaliście się coś napisać, pozdrawiam ;)

Piotrek Charchuła
09-05-2009, 23:10
W mojej opinii konwersja BW niezła, kadr tez jest ok, szkoda mi tylko tej schowanej ręki. Tylko że zdjęcie rzeczywiście nie ostre...

koziołek_matołek
09-05-2009, 23:45
Brakuje mi jakoś światła na modelce, ginie trochę na tym tle. Ogólnie mi się podoba, choć nie zachywca mnie. Ta ręka faktycznie psuje minimalnie odbiór - tzn jej brak. Najbardziej jednak to brak światła rzuca mi się w oczy. Całkiem fajny kadr mz.

mOSAd
11-05-2009, 02:19
Na nie: poza, mina, wysokie słońce (chyba), błyszcząca bluzeczka w takim cz-b, jakieś nierówności pod bluzką (pasek?), pierwszy plan za ciemny w stosunku do drugiego. Na tak... doświetlona modelka (że w ogóle) i fajne drzewka.

missbizarre
11-05-2009, 09:31
za mosadem, a poza tym to chyba nie jest portret...

coroner
11-05-2009, 13:05
Schowana ręka mi się nie podoba i mimika niestety nie przemawia. Światło na bluzce też jakoś dziwnie poszło, bardzo uwydatnia brzuch. I jak też koledzy pisali wcześniej - słaba izolacja modelki z tła
Konwersja i kadr są ok :)
Jeśli zaczynasz z portretami i masz problemy z pozami modelek to jest na to dobry sposób - kadruj ciaśniej :) tak na typowe portrety, od pasa w górę