Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] W Gardzienicach

Calme
08-05-2009, 21:24
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img142.imageshack.us/img142/6255/47675608.jpg)

Al Koholik
08-05-2009, 21:41
Ja mam mieszane uczucia (jak zawsze przy twoich zdjęciach). Pomysł na plus. Kadr na plus. Niebo na plus. Natomiast nie podoba mi się dół. Te ruiny jak dla mnie są mało czytelne. Giną gdzieś w tych krzakach i bije od nich jakiś dziwny blask (są za jasne)...

erde
08-05-2009, 21:48
poza tym widać sztuczne rozmazywanie nieba na ruinach. dla mnie to jest totalna dyskwalifikacja. I samo niebo też wygląda tragicznie w mojej opinii.

Calme
08-05-2009, 21:49
Co do dołu i krzaków to tak wyglądają niestety - są zarośnięte bardzo mocno z każdej strony. Co do rozświetlenia, fakt są jasne, jednak przy czasie 90sek i kamienia z jakiego są zbudowane inaczej to nie będzie wyglądać. Dam za jakiś czas do porównania zdjęcie na normalnym czasie w kolorze dla porównania jak prezentuje się na nich słońce i to dość łagodne już słońce, bo zdjęcie robione po godzinie 17.30.

Niebo nie jest sztucznie rozmazywane, jak wspominałem czas naświetlania wyniósł 90sek (hoya ND400 + ND1.2).

erde
08-05-2009, 21:53
w takim razie sorka za taki osąd, ale patrzę na środkową basztę i widzę, że jej krawędź jest rozmazana. I niebo daje podobne wrażenie.

ale ja nie mam doświadczenia w robieniu zdjęć, więc moją opinią nie warto się przejmować. pzdr

Calme
08-05-2009, 21:56
Co do baszty to należą mi się baty faktycznie bo to pozostałość po masce, którą ściemniałem tą basztę miękkim pędzlem i machnąłem po rogu :( Teraz to dopiero zauważyłem po dodaniu. Każda opinia jest warta przeanalizowania.

marbed
08-05-2009, 22:11
........ I niebo daje podobne wrażenie........... pzdr
Jak zrobisz fotkę pędzących chmurek na czasie 90sek to też będziesz miał wrażenie, że są rozmazane.
Calme Trochę dynamiki dodałeś tym szkiełkiem spawalniczym nie ma co :)
jedno co mi na górze brak to jakiegoś sputnika

sea21
08-05-2009, 22:19
(...)Te ruiny jak dla mnie są mało czytelne. Giną gdzieś w tych krzakach i bije od nich jakiś dziwny blask (są za jasne)...
Jak byłem tam ostatnio to były bardziej zarośnięte. To ujęcie to chyba jedyne sensowne jakie można tam zrobić:) Ogólnie fota bardzo przyjemna w odbiorze :)

Calme
08-05-2009, 22:25
Co do kadru to fakt ;) Można po prostu robić te ruinki nieco bardziej w lewo lub w prawo ;) Mam od tyłu co prawda jeden chyba kadr ale to nie to samo już.