Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : plenerek ..::giziol::..

giziol
08-05-2009, 13:40
//EDIT
BRAK ZDJĘĆ, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.

dawno nic nie wrzucalem a ze na bloga troche zdjec wpadlo to pokaze kilka tutaj.. poza tym straszny wysyp teraz slubniakow kilku zacnych forumowych FOTOziutków :) wiec moje sie pewnie zgubią :P

powrót do przeszłości koniec zimy - Zielona Góra
(na nowe sluby mam zakaz publikacji..a szkoda;/)

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

wiecej na blogu....

Niedzwiedz
08-05-2009, 13:40
cipelo i romantycznie mimo aury :)

StruceL
08-05-2009, 13:48
sympatycznie

golden
08-05-2009, 14:33
ciepło, romantycznie i sympatycznie :mrgreen:
momenty bardzo fajne - dobrze złapane
ale obróbka całkowicie mi nie podchodzi
chyba trochę przekombinowana ale to tylko moja opinia
najważniejsze aby młodym podobało się
.....

pozdrawiam

Marek_L
08-05-2009, 21:29
Też jestem na tak, a zwłaszcza czarnobiele są ciekawe :-) choć mogę nie być obiektywny co do B&W bo ostatnimi czasy uwielbiam takie... :D

Archibald
08-05-2009, 22:33
Kilka fajnych pomysłów, i za dużo bajerów z obróbki - to dobre foty, imho przesadzona obróbka je niszczy - ale to kwestia gustu ;)

downunder
08-05-2009, 22:51
Kilka fajnych pomysłów, i za dużo bajerów z obróbki - to dobre foty, imho przesadzona obróbka je niszczy - ale to kwestia gustu ;)
Jestem podobnego zdania, ale z drugiej strony najważniejsze aby zdjęcia podobały się młodym. :)

Archibald
08-05-2009, 22:53
Jestem podobnego zdania, ale z drugiej strony najważniejsze aby zdjęcia podobały się młodym. :)

Pewnie, że tak, ale na Forum wystawiamy je do oceny nie-młodym ;)

downunder
08-05-2009, 23:06
... ale na Forum wystawiamy je do oceny nie-młodym ;)
Nie wypada się po raz kolejny nie zgodzić. :D

tomko
08-05-2009, 23:17
najpierw napisze co mi się nie spodobało (ot takie detale):
1. człek w tle
2. P. Młody zapomniał pocałować i wyszło trochę dziwnie
3 & 4 Fajnie uchwycone, ale te graffiti na ścianach niweczy cały wysiłek, który włożyłeś w zrobienie tych fajnych zdjec
5 ach gdyby nie te naklejki
6. weź ta łapa ;)
7 ok ;)
no i za poprzednikami obróbka jednak trochę przekombinowana.
ALE !
Masz bardzo bardzo fajne pomysły a to w plenerkach połowa sukcesu (jak nie więcej)
Sesja udana , ale diabeł tkwi w szczegółach i warto nad nimi popracować.
Aha na 4 (po prawej) Panna Młoda wygląda jakby tydzień nie spała, warto by było trochę popracować nad okolicami oczu.
Ale suma sumarum b. pozytywnie.
Pozdrawiam.

giziol
09-05-2009, 00:01
dzieki

rozumiem w pelni ze dla nie ktorych obrobka moze byc lekko za daleko ale w taki a nie inny sposob do niej podchodze. Oczywiscie detale sa bardzo wazne ,PM na 4 nie zauwazylem, czy ludzik na 1ce, ale grafitti , no nie bede scian malowal;) a miejsce jak mi sie podoba i widze w nim zdjecie to robie, szkoda ze buce niszcza miejsca swoimi bazgrolami wypisujac jakies BYzYdury po scianach. a ta kawiarenka ....no pieprzone naklejki skakalem po wszystkich stronach nie znalazlem odpowiedniego kąta + zmieniajacy swoje polozenie mlodzi...
ze slubu na slub obiecuje sobie nie szalec suwakami ... jakies zmiany nawet widze;)

tu akurat grafitti mi pomoglo... ;)

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img83.imageshack.us/img83/5024/287g.jpg)

till
09-05-2009, 15:53
dzieki

rozumiem w pelni ze dla nie ktorych obrobka moze byc lekko za daleko ale w taki a nie inny sposob do niej podchodze.

Piotrek,

pomysły na plener są bardzo fajne, ale obróbka jest IMO destrukcyjna. W niektórych zdjęciach wrażenie jest takie, że więcej jest grafiki niż fotografii. Skoro tak wiele osób pisze, że Twoja obróbka jest za mocna - za bardzo ingeruje w zdjęcie, może warto to przemyśleć (pamiętam, że podobnie było z Twoimi ubiegłorocznymi zdjęciami). Tłumaczenie, że "taki jest mój styl" sprawia, że można zamknąć się z swoim "obróbkowym świecie" i stanąć w miejscu.

Pozdrawiam

kroolik
09-05-2009, 16:20
jak gizol ma zbyt na taką fotografię to czemu ma przemysliwać swoj sposob obrobki? niech robi po swojemu, niech bedzie sobą- mysle ze ma duzo uradowanych klientów.
pozdr
ps. a jak nawet by nie mial wielu klientów to czy fotografia to wymiana kibla w ubikacji ze ma większosci pasować?

till- z kolei jesli nie bedziemy realizowali swojej wizji (egoistycznie) to mamy inne niebezpieczenstwo: bedziemy poprawni czyli nijacy. tak zle i tak nie dobrze:)

till
09-05-2009, 18:53
till- z kolei jesli nie bedziemy realizowali swojej wizji (egoistycznie) to mamy inne niebezpieczenstwo: bedziemy poprawni czyli nijacy. tak zle i tak nie dobrze:)

Dlatego najlepszym wyjściem jest złoty środek między swoją wizją a tym, co mówią ludzie dookoła :)

kroolik
09-05-2009, 19:16
tyle, że jest on nie do wyznaczenia:) jak to ze złotym srodkiem.
dla jednego zlotym srodkiem (w sensie optymalnosci) jest przebieganie tygodniowo 1 km, a dla innego 20 km codziennie.
gizol ma swoj zloty srodek i kazdy ma swoj, tylko ze niektórzy robią cale zycie gnioty a inni arcydziela.
pozdr

MarcinKowalczyk
09-05-2009, 22:50
Fajnie, naturalnie i ciekawie. Piotrek, moim zdaniem trochę za bardzo pojechałeś z teksturami na pierwszym po prawej i ostatnim po prawej.

Bartek Witek
10-05-2009, 00:19
Jest całkiem fajnie.
Kadry mi się podobają. Współpraca z młodymi też fajna jak widać.
Obróbkowo - kwestia gustu, dla mnie troszkę zbyt ostro.
Pozdrawiam. Chętnie zobaczę coś z reportażu.