Zobacz pełną wersję : reg sily blysku w cls
przewertowale wszystkie instrukcje i nic...
czy jest mozliwosc ustawienia korekty blysku lampy zdalnej w CLS wyzwalanej wbudowana lampa D70???
nie. taka opcja jest w d200. w d70 mozna korygowac sile blysku lampy zdalnej ale tylko pod warunkiem, ze wyzwalana jest z sb-800 nalozonej na sanki.
d70/70s maja tylko opcje commander czyli lampy wyzwalajacej, nie ma natomiast opcji master.
no to ten cls w d70 to taki pic na wode
yossarian
11-09-2006, 16:12
O ile dobrze pamiętam w D70 można korygować błysk lampy zdalnej tak samo jak wbudowanej (przycisk lampy + kółko na aparacie).
Ograniczenie D70 polega na tym że nie można sterować niezależnie trzema grupami lamp, a tylko jedną.
yossarian, dobrze mowisz, tak wlasnie jest... przycisk korekcji blysku + koleczko. Mozna tez w ten sposob wyzwalac i dwie lampy na raz w trybie zdalnym i takze je korygowac... ale tylko rownolegle, nie mozna jednej od drugiej niezaleznie, tylko na obie taka sama korekcja.
to musze chyab poczekac az sie sciemni zeby to przetestowac bo narazie to efektow rzadnych nie widzialem
[ Dodano: Pon 11 Wrz, 2006 ]
no i mnie niestety to efektow nie daje.. nie ma rzadnej roznicy w sile blysku miedzy -3 a +1 ev
lampa wbudowana ustawiona na commander ttl i nic
taki maly OT ale w D80 jest :)
Przy duecie d70 i sb800 nie mam zadnego problemu z wprowadzeniem korekcji przy d70 commander a sb800 remote. Tak jak napisano wczesniej korekcja siły błysku działa. Ponieważ stasunkowo rzadko używam tej funkcji specjalnie wczoraj sprawdziłem, żeby się upewnić.
mozesz pokazac jakies 2 sample???
Skasowałem od razu z karty - i zastanawia mnie czy czasem nie kręcisz korekcją od ekspozycji zamiast od lampy ???
az tak nierozgarniety to nie jestem...:)
Każdy może się pomylić. Jak chcesz to wieczorem możemy synchronicznie zrobić próbę - jak masz skype to wyslij mi na pw. Działa to poprawnie - a dlaczego zresztą miałoby nie działać ?
[ Dodano: Czw 14 Wrz, 2006 ]
No cóż - zadający pytanie podał w innym poście, że cos tam jednak działa.
Podsumuje ten wątek jednym słowem - działa!