PDA

Zobacz pełną wersję : [ Przyroda ] Tulipan po prostu...

Mommus
05-05-2009, 21:59
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img24.imageshack.us/img24/1281/1111qzf.jpg)

Zapraszam!

Mommus
06-05-2009, 21:56
Moi Drodzy! Będę niezmiernie wdzięczny za wszelkiego rodzaju uwagi i spostrzeżenia. Już drugi wątek i zerowy odzew ;( w końcu forum ma być po to żeby się czegoś sensownego nauczyć od bardziej doświadczonych użytkowników. Pozdrawiam.

conio
07-05-2009, 02:20
Jak dla mnie ok. Kolorki ładne, fajny kontrast.

Szuwar
07-05-2009, 14:37
Tulipan na pierwszym planie ładnie oświetlony i w odpowiednim punkcie kadru

Ale zgromadziłeś pozostałe w centrum - wokół niego - i o ile skrajny prawy jest OK to pozostałe odciągają uwagę. Mniejsza GO by się przydała lub inne ustawienie wobec naczelnego.

Ogólnie ładnie złapane światlo, kompozycyjnie nie jest rewelacyjnie, ale całkowity odbiór zdjęcia dobry

Mommus
07-05-2009, 22:23
conio i Szuwar dzięki za komentarze :D

1bobik1
03-06-2009, 23:14
Super światło
Jeden tulipan i czarne tło = wypas ;)
Czym oświetlone ??

Pozdrawiam

Mommus
04-06-2009, 01:57
Super światło
Jeden tulipan i czarne tło = wypas ;)
Czym oświetlone ??

Pozdrawiam

Popołudniowe słońce tak elegancko zaświeciło :)

jchyra
04-06-2009, 22:18
Moi Drodzy! Będę niezmiernie wdzięczny za wszelkiego rodzaju uwagi i spostrzeżenia. Już drugi wątek i zerowy odzew ;( w końcu forum ma być po to żeby się czegoś sensownego nauczyć od bardziej doświadczonych użytkowników. Pozdrawiam.
Dobre zdjęcie, cóż tu wymagać. Jeśli chcesz mieć dużo komentarzy trzeba pokazać kadry niepoprawne :-) wtedy jest nad czym się rozpisywać. Wątek pęka w szwach. Można też pokazać fotografię wybitną, (kolekcjonujesz wtedy słowa zachwytu), ale na taką fotografię trudno podać receptę.

Ja bym nic nie poprawiał, liczyłbym się też z tym, że fotografie w dzisiejszym świecie docierają do ludzi po sto sztuk na sekundę, aby wyróżnić się z tego tłumu niedługo trzeba będzie fotografować...

mOSAd
06-06-2009, 03:11
Ja braki komentarzy też uznaję za komentarz - zdjęcie jest zwykle na średnim poziomie, poprawne, ciężko się przyczepić do czegoś, ale też nie jakaś rewelacja na wystawę od razu. I tak to należy odbierać chyba. Poza tym temat i kategoria może nie najlepsze by dopominać się o komentarze, ale czasem warto "odświeżyć" wątek, by przypomnieć o nim, może ktoś coś napisze. Mi się zdjęcie nawet podoba, choć podumałbym (nie chcesz wiedzieć, jak to słowo przekręciłem za pierwszym napisaniem...) nad kadrem jeszcze (prawa strona taka sobie). Fajnie to światełko wyszło.

gadzeciarz
06-06-2009, 10:45
ładne kwiatki ;-)

Mommus
06-06-2009, 17:13
Dzięki za kolejne Wasze spostrzeżenia i uwagi :)