Zobacz pełną wersję : Dwie Natalie... ;-)
Chciałem Wam pokazać dwa portreciki Natalii córki mojej siostry ;-) i zapytać Was o zdanie, co Wy na to...
1.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img25.imageshack.us/img25/3060/beznazwy1oaw.jpg)
2.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img25.imageshack.us/img25/2971/beznazwy2egh.jpg)
P.S
Wiem, że oczka schowane, ale jakoś mi w takiej wersji pasuje :-) a Wam...
willy_fil_
05-05-2009, 19:06
Natalia 1 moim zdaniem bardzo elegancko a w Natalii 2 troszke jakby mala głębia i ja pierwsze co zobaczyłem to włosy. Głębia która objęła by również usta mogła by pomóc. Ale pewnie sie mylę...
Vespalock
05-05-2009, 19:52
Jedynka mi się podoba.
nie bede wyjatkiem i tez stawiam na jedynke.
tylko ta ramka, brrrr
mi pasuje, bardzo fotogeniczna dama,
choć trochę brakuje trzeciej w serii, niekoniecznie ze spojrzeniem ;)
Archibald
05-05-2009, 22:17
Którą Tokiną ustrzeliłeś?.. :mrgreen:
Zdecydowanie pierwsze, dwójka mi nie leży (i nie jestem w tym odosobniony ;))
Pozdroofka :)
Dziękuję za Wasze słowa :D
Wstawiłem dwie foty bo za bardzo nie mogłem się zdecydować, którą wybrać, dzięki za podpowiedź :D
(...)
tylko ta ramka, brrrr
No cóż... ;-)
Którą Tokiną ustrzeliłeś?.. :mrgreen:
Żadną :mrgreen: ....stara ale jara 50 f1.8 :razz:
:D
Archibald
05-05-2009, 23:48
Żadną :mrgreen: ....stara ale jara 50 f1.8 :razz:
:D
Ha! Stałki rządzą!!! :mrgreen:
;)
Ha! Stałki rządzą!!! :mrgreen:
;)
Nie inaczej :mrgreen:
:-)
No Mareczku bardzo ładnie... śliczne bw...:) jednynka bardziejsza choć dwójeczka też ma coś w sobie...
Pozdro
miecio_oo
07-05-2009, 14:48
MZ bardzo dobre BW. Jeśli miał bym wybierać z pośród tych dwóch to zdecydowanie nr. 1
No i pozdrowienia dla ziomala:)
Aga, miecio_oo cieszę się bardzo, że Wam B&W przypadło do gustu i nie tylko... ;-)
...choć dwójeczka też ma coś w sobie...
Pozdro
Bardzo Ci dziękuję za te słowa :D
Pozdrawiam Marek :-)
jedynka bardziej, ale dwójka też na tak
:)
No to bardzo się cieszę :D
downunder
09-05-2009, 00:04
Zdecydowanie jedyneczka jest lepsza.
Ja bym ją jednak przyciał zecydowanie mocniej z góry i z prawej strony oraz podciągnął jeszcze nieco kontrast. :D
Dzięki za podpowiedź :-) i Dzięki za słowo :D
Wioletta
10-05-2009, 14:51
Jakbym miala wybierac, to zdecydowanie 2 :)
Kraftsman
11-05-2009, 01:56
Obie się wyróżniają. Fajowe.
czerwienny
11-05-2009, 02:47
Jedynka...ale z uwagi,ze kadr nie jest poziomy,to ten rodzaj ramki jeszcze bardziej przeciaza zdjecie w kierunku prawego dolnego rogu...
Jakbym miala wybierac, to zdecydowanie 2 :)
Cieszą mnie Twoje słowa i za nie bardzo dziękuję :D
Obie się wyróżniają. Fajowe.
Bardzo mi miło :D
Jedynka...ale z uwagi,ze kadr nie jest poziomy,to ten rodzaj ramki jeszcze bardziej przeciaza zdjecie w kierunku prawego dolnego rogu...
Taki mój wymysł z tą ramką i jak widać nie bardzo udany, następnym razem zastanowię się nad tym dwa razy czy kombinować z ramkami czy dać sobie spokój... ;-)
Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję za miłe słowa :D
czerwienny
12-05-2009, 06:50
Taki mój wymysł z tą ramką i jak widać nie bardzo udany, następnym razem zastanowię się nad tym dwa razy czy kombinować z ramkami czy dać sobie spokój... ;-)
Nie ma co rezygnowac z wstawiania zdjec w ramki.Ja sam wole zdjecia w ramkach,bo dobrze dobrana ramka zmienia przekaz na korzysc.Ja tez nie zawsze trafiam z wyborem ramki,bo jestem tylko czlowiekiem.
Kiedys,spedzajac kolejna nocke na przegladaniu for dyzkusyjnych,portali dotyczacych foto,zdobylem pewna wiedze na temat rownowagi zdjecia i moze nie zawsze udaje mi sie zrobic prawidlowo zrownowazone kadry,to przy robieniu ramek staram sie o tym pamietac.
Takze ramki na TAK,a jedynie w tym przypadku IMHO ta ramka nie byla odpowiednio "wstrzelona" w to zdjecie.
pzdr
Vespalock
12-05-2009, 08:46
Po prostu wywal cień z tej ramki i będzie git.
Tak jak piszecie, następnym razem pomyślę o tradycyjnej ramce :-) no chyba że by fota pasowała pod ramkę z cieniem... :D