Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Polne linie
Witam,
Pierwsza od dłuższego czasu polna fotka u mnie... ;) zapraszam:
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img15.imageshack.us/my.php?image=malenky.jpg)
Pozdrawiam
semyazza
04-05-2009, 16:14
bardzo ladne
kolory, kadr, koncepcja - wszystko na bardzo wysokim poziomie.
powoli sie otwieralo i tak sie balem, zeby tylko zolte plamy rzepaku sie nie pojawily. uffff, coz za ulga!
Kadr,kolor i ma to COS.Extra.Bardzo malo ostatnio fotek pokazujesz,dawaj wiecej i czesciej:-)
Ja bardzo na tak :)
Tylko dałbym więcej góry, nad drzewkami, dałoby to więcej przestrzeni.
Chyba, że tam coś było i nie było jak wyżej złapac...?
na plus: koncepcja, plany, linie
na lekki minus: znaczna przewaga zieleni, generalnie trochę światła brakuje i trochę może za ciasno z góry.
Ogólnie na plus :)
semyazza
04-05-2009, 16:19
IMHO swiatla jest dokladnie tyle ile powinno byc - taka ilosc buduje pieknie fakture
Góry więcej nie byłem w stanie pokazać, niestety.
Zieleń - no tak teraz u mnie pola wyglądają - zielono, że aż po oczach bije ;)
Co do ilości i częstotliwości - ostatnio strasznie mało czasu mam, a i strobing mnie też wciągnął :mrgreen:
Dzięki wszytskim ;)
To jeszcze nie jest moim zdaniem skonczona praca. Ale ma zadatki na naprawde doskonałe zdjecie.
dla mnie extra! :-) bardzo na tak
Trochę się posiłkując:
na plus: koncepcja, plany, linie
na lekki minus: znaczna przewaga zieleni, generalnie trochę światła brakuje
Bardzo celne uwagi do tego zdjęcia
IMHO swiatla jest dokladnie tyle ile powinno byc - taka ilosc buduje pieknie fakture
Gdyby było więcej światła to by dopiero była faktura
zielono, że aż po oczach bije ;)
No właśnie - nie bije :-D
To jeszcze nie jest moim zdaniem skonczona praca. Ale ma zadatki na naprawde doskonałe zdjecie.
Pełna zgoda. Powalcz trochę, bo zadatki są ogromne. Wyłapane z otoczenia wysmienicie.
semyazza
04-05-2009, 18:53
Gdyby było więcej światła to by dopiero była faktura.
zapomniales dodac "moim zdaniem".
Generalnie na forum istnieje niczym nie uzasadniona tendencja do rozjasniania zdjec, szczegolnie cieni i polcieni, po czym zdjecie staje sie tak plaskie jak cycki rasowej anorektyczki.
Tu przynajmniej widac naturalny swiatlocien. MOIM zdaniem ruszanie suwakow odpowiedzialnych za wypelnianie swiatlem nie jest wskazane.
wojtek6308
04-05-2009, 19:17
Bardzo ładna i ciekawa praca :) i nic po oczach nie wali :) dla mnie również deczko światełka
by się przydało.
Dla mnie mistrzostwo, mam taki folder na kompie pod tytułem "zajebiste foty" i tam zapisuje zdjęcia, które dla mnie sa wybitne, twoje tez tam zapisze, jesli sie nie obrazisz oczywiscie.
Bardzo podoba mi się ta fotografia, cieszy i oczy i duszę:-D
Bardzo lubię takie kadry i piękne światełko :D
Leatherface
04-05-2009, 22:26
ładne, lubie takie klimaty :)
Gdyby było więcej światła to by dopiero była faktura
W zasadzie to się nie da, ponieważ jeśli miałoby być więcej światła, słońce musiałoby być wyżej, więc zmieniłby się kąt padania co z kolei spowodowałoby mniejsze wydobycie faktury z pól. Więcej światla = bardziej płasko. W tym przypadku oczywiście, takie teren akurat tam jest. Byłem wcześniej na posterunku i wyglądało to gorzej, moje słowo ;)
Pełna zgoda. Powalcz trochę, bo zadatki są ogromne. Wyłapane z otoczenia wysmienicie.
No może jeszcze jutro coś pogmeram w tym ;) Dzięki za uwagi.
zapomniales dodac "moim zdaniem".
Generalnie na forum istnieje niczym nie uzasadniona tendencja do rozjasniania zdjec, szczegolnie cieni i polcieni, po czym zdjecie staje sie tak plaskie jak cycki rasowej anorektyczki.
Tu przynajmniej widac naturalny swiatlocien. MOIM zdaniem ruszanie suwakow odpowiedzialnych za wypelnianie swiatlem nie jest wskazane.
Myślimy podobnie ;)
Dla mnie mistrzostwo, mam taki folder na kompie pod tytułem "zajebiste foty" i tam zapisuje zdjęcia, które dla mnie sa wybitne, twoje tez tam zapisze, jesli sie nie obrazisz oczywiscie.
:oops:
Dzięki, miłe słowo :mrgreen:
Ogólnie dziękuję wszystkim za odwiedziny i przychylne komentarze ;) miło, że się spodobała fotka.
Pozdrawiam
pamietam miałes kiedys podobne ale w poziomie ze snujacym sie dymem - tamto podobało mi sie srednio, to jest bardzo ładnie dopracowane i kadrowo i kolorystycznie - gratuluje brawo, dobre zdjecie :-D
Nie mogę się nie zgodzić :) .
Nie mogę się nie zgodzić :) .
O, Kulten zawitał po dłuższej przerwie, powitać ;)
No to zaraz siadam do grzebania w tym jeszcze skoro tak mówicie... ;]
Ja tam nie mam uwag do tego zdjęcia - mz wspaniale wykorzystałeś światło i miejsce - fotografia jest piękna!
Pozdrawiam!