Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Jaki photoshop

many
10-09-2006, 17:42
Czy moglibyscie mi doradzic jaki ps , którą wersję wybrac, gdzie zdobyć?
Jesli konieczne 8) proszę podpowiedz na priv.
Z góry dzieki.

david555
10-09-2006, 22:56
Najlepiej najnowszą wersję CS (PL).
A zdobyć najlepiej w sklepie.
Pozdrawiam :D

Jacek_Z
11-09-2006, 00:10
tylko najnowsza - czyli PS CS2. polska czy angielska - jak lubisz.
dlaczego najnowsza? dlatego, że co nowe body, to nowy nef. a nowa wtyczka rozpakowująca nef jest robiona tylko na ostatnią! wersję programu.
czyli jak kto ma d80, to nie moze robic na nef - jak chce rozpakowywac je na PS CS (1) to nie da rady. musi miec CS2.

ictus
11-09-2006, 17:39
jezeli nefy cie nie kreca to powiem tylko tyle ze CS nie zamula tak jak CS2... w CSie niektore operacje trwaja 2X krocej

ikonay
12-09-2006, 00:53
Jezeli jest to Twoje pierwsze zetkniecie z szopem to zaczynaj od razu od cs2 - nie bedziesz sie potem musiał przestawiać. Natomiast jesli juz cos wczesniej robiles w PS i do tego masz nie za szybki komp to zdecydowanie CS1, według mnie była to o wiele bardziej udana wersja, ale to sprawa subiektywna...

many
12-09-2006, 03:56
Dzieki za odpowiedzi chodz kolejne rodzą się pytania....
Od której wersji PS dostpna jest funkcja:akvis coloriage?
Czy jest jakis sposob zdobycia od wersji 6 w górę poza kupnem w sklepie?(odp. jesli koniecznosc na priv)
pozdrawiam nikonowców

stig
12-09-2006, 06:33
Dzieki za odpowiedzi chodz kolejne rodzą się pytania....
Od której wersji PS dostpna jest funkcja:akvis coloriage?

Cos Ci sie pomylilo... Photoshop nie ma takiej "funkcji".

Czy jest jakis sposob zdobycia od wersji 6 w górę poza kupnem w sklepie?

Tak. Kupno np. na Allegro...

ikonay
12-09-2006, 10:59
Czy jest jakis sposob zdobycia od wersji 6 w górę poza kupnem w sklepie?
No poza sklepem, to chyba Ci faktycznie jedynie alledrogo zostaje, nie słyszałem wszakze o oemowej wersji PS, nigdy tez nie był chyba dołączony do żadnego pisemka typu digit czy computer arts - za dobry jest, poza tym pozostaje zgodność wszystkich wersji w plikach psd (poza niektórymi efektami krycia warstw i innych efektów).

bombel
13-09-2006, 22:29
nie słyszałem wszakze o oemowej wersji PS

Tylko dla porządku wypada wspomnieć, że swego czasu była wersja OEMowa (chyba 5 o ile mnie pamięć nie myli), ale jakaś ograniczona tylko do obsługi RGB - dołączana do niektórych płaskich skanerów AGFY (chyba). Dealerzy traktowali to jako cymes i rozchodziło się to wśród znajomych i krewnych - wicie, rozumicie... Legalne papiery na PSa prawie za frajer, jeśli ktoś 'był na kupnie' skanera.

Ta wersja miała w nazwie LE (wnoszę, że to Limited Edition), choć może był to skrót od Luxury Ed... :)