Zobacz pełną wersję : Jaki photoshop
Czy moglibyscie mi doradzic jaki ps , którą wersję wybrac, gdzie zdobyć?
Jesli konieczne 8) proszę podpowiedz na priv.
Z góry dzieki.
david555
10-09-2006, 22:56
Najlepiej najnowszą wersję CS (PL).
A zdobyć najlepiej w sklepie.
Pozdrawiam :D
tylko najnowsza - czyli PS CS2. polska czy angielska - jak lubisz.
dlaczego najnowsza? dlatego, że co nowe body, to nowy nef. a nowa wtyczka rozpakowująca nef jest robiona tylko na ostatnią! wersję programu.
czyli jak kto ma d80, to nie moze robic na nef - jak chce rozpakowywac je na PS CS (1) to nie da rady. musi miec CS2.
jezeli nefy cie nie kreca to powiem tylko tyle ze CS nie zamula tak jak CS2... w CSie niektore operacje trwaja 2X krocej
Jezeli jest to Twoje pierwsze zetkniecie z szopem to zaczynaj od razu od cs2 - nie bedziesz sie potem musiał przestawiać. Natomiast jesli juz cos wczesniej robiles w PS i do tego masz nie za szybki komp to zdecydowanie CS1, według mnie była to o wiele bardziej udana wersja, ale to sprawa subiektywna...
Dzieki za odpowiedzi chodz kolejne rodzą się pytania....
Od której wersji PS dostpna jest funkcja:akvis coloriage?
Czy jest jakis sposob zdobycia od wersji 6 w górę poza kupnem w sklepie?(odp. jesli koniecznosc na priv)
pozdrawiam nikonowców
Dzieki za odpowiedzi chodz kolejne rodzą się pytania....
Od której wersji PS dostpna jest funkcja:akvis coloriage?
Cos Ci sie pomylilo... Photoshop nie ma takiej "funkcji".
Czy jest jakis sposob zdobycia od wersji 6 w górę poza kupnem w sklepie?
Tak. Kupno np. na Allegro...
Czy jest jakis sposob zdobycia od wersji 6 w górę poza kupnem w sklepie?
No poza sklepem, to chyba Ci faktycznie jedynie alledrogo zostaje, nie słyszałem wszakze o oemowej wersji PS, nigdy tez nie był chyba dołączony do żadnego pisemka typu digit czy computer arts - za dobry jest, poza tym pozostaje zgodność wszystkich wersji w plikach psd (poza niektórymi efektami krycia warstw i innych efektów).
nie słyszałem wszakze o oemowej wersji PS
Tylko dla porządku wypada wspomnieć, że swego czasu była wersja OEMowa (chyba 5 o ile mnie pamięć nie myli), ale jakaś ograniczona tylko do obsługi RGB - dołączana do niektórych płaskich skanerów AGFY (chyba). Dealerzy traktowali to jako cymes i rozchodziło się to wśród znajomych i krewnych - wicie, rozumicie... Legalne papiery na PSa prawie za frajer, jeśli ktoś 'był na kupnie' skanera.
Ta wersja miała w nazwie LE (wnoszę, że to Limited Edition), choć może był to skrót od Luxury Ed... :)