Zobacz pełną wersję : [ Portret ] czekajac na pociag...
witam...
dwa dosc spontaniczne strzały...
krytyka i ocena mile widziana
1.
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2009/04/3488527765_ec05f3cfa1_o-1.jpg
źródło (http://farm4.static.flickr.com/3550/3488527765_ec05f3cfa1_o.jpg)
2.
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2009/04/3488528013_b9680298a7_o-1.jpg
źródło (http://farm4.static.flickr.com/3375/3488528013_b9680298a7_o.jpg)
jacek.gold
30-04-2009, 19:39
no i to jest dobra modelka i świetne zdjęcia
jedynka super
truman20
30-04-2009, 20:26
I znowu to powtarzam: czy takie zdjęcie wyglądało by tak ładnie bez małej GO? Pewno nie :)
Zdjęcia super.
Jedynka jest świetna, poprzez operowanie głębią stworzyłeś naprawdę ciekawą fotografię!
A co do dwójki to 70-200 ma świetny bokeh, jednak kadrowo jakoś nie za bardzo mi pasuje:)
nie będę oryginalny - jedynka zachwyca klimatem, dwójka wypada przy niej dość blado.
Bartek Witek
30-04-2009, 20:57
no i to jest dobra modelka
Nie śmiem się nie zgodzić ;)
Modelka jest najlepsza na świecie :D:D
Co do zdjęć to wypowiem się później...
Ps. Fajnie było.
inflames
30-04-2009, 20:57
Witam,
powiem tak zdjęcia technicznie super, ale...
1. Nic dodać nic ująć - Świetne zdjęcie, Bardzo interesujące, uchwycony moment - rewelacja!!! Jestem Bardzo na tak - słodkie!!! - nie mogę się napatrzeć...
2. Niestety powiem, że chociaż dziewczynka jest prześliczna i słodka to samo zdjęcie jest mało interesujące...
Taka moja subiektywna ocena...
pozdrawiam,
PS Chciałbym popełnić kiedyś coś podobnego jak 1 :)
cetoslava
30-04-2009, 23:35
Jeden rewelacja! Dla mnie to zdjęcie jest po prostu genialne :)
Witek "Wisz"
30-04-2009, 23:44
Oba świetne, ale jedynka jest po prostu rewelacyjna.
blondyn3k
30-04-2009, 23:45
Kolejne świetne foty grats :)
I takie zdjęcia lubię !
Jedynka - "strzał", klimat, kolor - super (co chwila do niego wracam), dwójka - portrecik do albumu rodzinnego a taki album przelatujemu szybciutko.
No i mam dylemat. Może nawet nastąpił mały paradoks, ponieważ jedynka po prostu mi się podoba, natomiast dwójka wywołała u mnie emocje. Według którego z kryteriów mam podążać?
Bartek Witek
01-05-2009, 01:00
Mówiłem, że napisze - to pisze... ;)
Nie podobają mi się :(
Nie chce mi się walczyć z poprawianiem 2-ki, ale 1 ka troszkę lepiej wygląda tak:
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img6.imageshack.us/img6/2673/3488527765ec05f3cfa1oco.jpg)
Chciałeś uwag itp to masz:
Jak na te warunki co tam były to foty są ciemne, a co do 2ki jeszcze to Maya napewno nie ma takiego koloru skóry...
Na koniec napisze bo się nie mogę powstrzymać...
Wyrobiłeś sobie poprzednimi wieloma dobrymi pracami tak dobrą opinię, że teraz nawet jak wstawiasz "gnioty" to spora część forum pieje z zachwytu. Szkoda, bo przez to osiadłeś na laurach :(
Nie chce mi się walczyć z poprawianiem 2-ki, ale 1 ka troszkę lepiej wygląda tak:
Na koniec napisze bo się nie mogę powstrzymać...
Wyrobiłeś sobie poprzednimi wieloma dobrymi pracami tak dobrą opinię, że teraz nawet jak wstawiasz "gnioty" to spora część forum pieje z zachwytu. Szkoda, bo przez to osiadłeś na laurach :(
no to czy to wyglada lepiej... to jest zawsze subiektywna ocena...
mi osobiscie sie nie podoba... jak wiekszosc zreszta twoich prac na digu
a to czy osiadlem na laurach... hmmm nie wiem czasami trzeba szukac...
Tutaj bym polemizował, Hannibalowa wersja jest duzo ciekawsza , niż twoja. Radzę skalibrowac sprzet jeżeli dajesz rady dotyczace rozjasniania zdjęc które sa odpowiednio naswietlone
Dwójka to po prostu taka sobie, ot zdjęcie, ale jedynka fantastyczna!
Nic nie poprawiać, po prostu świetne zdjęcie, opowiada ciekawą historyjkę, taka mała kuleczka na peronie, ma akcję, coś się dzieje.
Świetne.
ie chce mi się walczyć z poprawianiem..
Jak się nie chce walczyć, to po co walczysz? Nie ma potrzeby. Oszczędź swoją energię. Zresztą nie Twoje zdjęcie, więc chyba nawet nie powinieneś, prawda...? :)
jacek.gold
01-05-2009, 08:15
no właśnie poprzednie były takie sobie :mrgreen::twisted:
miksturka
01-05-2009, 08:31
Z całym szacunkiem dla Burnera... oryginalna jedynka jest dużo mocniejsza, lepsza..
1. to piękna klasyczna fotografia czarnobiała. Absolutnie przyciąga, wraca się do niej i nie da się napatrzeć. Zdecydowanie ma w sobie to coś. Modelka jest przecudna!
Gratuluję...
Bartek Witek
01-05-2009, 12:12
no to czy to wyglada lepiej... to jest zawsze subiektywna ocena...
Są gusta i guściki - oczywiście.
Radzę skalibrowac sprzet jeżeli dajesz rady dotyczace rozjasniania zdjęc które sa odpowiednio naswietlone
Odnośnie kalibracji to troszkę nie trafiłeś. Poprawne naświetlenie jest również subiektywną oceną.
Z całym szacunkiem dla Burnera... oryginalna jedynka jest dużo mocniejsza, lepsza..
1. to piękna klasyczna fotografia czarnobiała. Absolutnie przyciąga, wraca się do niej i nie da się napatrzeć. Zdecydowanie ma w sobie to coś. Modelka jest przecudna!
Gratuluję...
Przestańmy z szacunkami ;) Zdecydowanie Konrada 1ka jest mocniejsza. Zgodzę się co do przyciągania i powrotów, ma coś w sobie.
Moja ocena zdjęć sprowadziła się do tego, że byłem tam.
Nie podoba mi się zupełnie to co Konrad zrobił z twarzą Mayi na 1-ce.
Jak się nie chce walczyć, to po co walczysz?
Właśnie nie walczyłem. Nie pokazałem jak ja widziałbym 2-kę ;)
Jedynka wymiata ...
POzdrawiam,
Pawel
Leatherface
01-05-2009, 16:12
Bardzo fajne fotki.
Może tak i 2 w BW? Może lepiej byłoby z brakiem uśmieszku? ;)
dziekuje wszystkim za ocene prawde mowiac tez jestem zadowolony z jedynki
Maja to wkoncu moja ulubiona modelka... :)
musi miec dobre strzaly tylko bo tato grozny jest :P
Mi również bardziej podoba się pierwsze zdjęcie. Dwójka zbyt centralnie, choć też ma swój klimat.
Pozdrawiam
miksturka
01-05-2009, 21:47
Nie podoba mi się zupełnie to co Konrad zrobił z twarzą Mayi na 1-ce.
Właśnie między innymi przez to wrażenie umorusanej buzi to zdjęcie jest takie przyciągające i tak mocno zapada w pamięć. To element całości...miejsca, pozy. Ale rozumiem w jaki sposób może się nie podobać... Dla mnie oryginał trafiony w 100% pod każdym względem. :)
1. rewelka
2. po prostu ok.
missbizarre
02-05-2009, 12:49
jedynka piękna!!!
Mnie się również podobają, a szczególnie 1.
Tak jak pisałem wcześniej uwielbiam b&w jednak Twoja wersja mi nie leży.
U siebie zdecydowanie dodałem kontrastu i wg. mnie jest lepiej... ale to tylko moja ocena i tylko dotyczy konwersji.
Podoba mi się zaje....
Pozdrawiam
Mariusz
PS
jeśli pozwolisz to wstawię "swoją" wersję (swoją bardzo w cudzysłowiu :) )
Roman K.
02-05-2009, 23:08
Kolega hanibal, jest wyznawcą strzelania na oślep - a nóż coś wyjdzie. W przypadku pierwszej fotografii, wyszło mu doskonale.
Kolega hanibal, jest wyznawcą strzelania na oślep - a nóż coś wyjdzie. W przypadku pierwszej fotografii, wyszło mu doskonale.
oj przyjacielu nie wiesz jak bardzo sie mylisz....
1 - bardzo dobra fota - chcialbym zeby byla moja :)
ta rozjasniona wersja - duzo slabsza
2ka jest do albumu
zadziwia mnie coraz czesciej ze zdjecia zaczynaja byc rozkladane na jakies podstawowe elementy i tylko pod tym katem oceniane - dla mnie fota ma pracowac jako calosc
Super jedynka. Pokombinowałbym troszkę z obróbką jeszcze.