Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Brzozowo...
mariansky
30-04-2009, 18:10
Moja druga nieśmiała próba na forum...
Co sądzicie ?
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://fotoo.pl/)
Przesadzasz z tą nieśmiałością, nie widać zdjęcia.
borregaard
30-04-2009, 19:58
Bida z nędzą w kolorze i kadrze...sorry.
Jaki był pomysł..?
Nie wiem jaki był zamysł tego kadru i wole nie wnikać. Mi kompletnie nie odpowiada.
Grzegorz WO
30-04-2009, 21:45
Cieszysz się fotografowaniem, rozglądasz w poszukiwaniu kadrów, kolorów, tematów .... I bardzo dobrze. Z mojej strony: domyślam się, iż spodobały Ci się faktura kory drzew, kolory "chłodnej - świeżej" zieleni ... I co najważniejsze spodobało Ci się TO miejsce i jego klimat. "Problem" w tym, że to Ty tam byłeś i TEN kawałek tamtego miejsca wzbudza u Ciebie miłe emocje ... A my tam nie byliśmy, nie mamy w głowie tamtego klimatu, dla nas - odbiorców taki kadr to odrobinę za mało. Spróbuj popatrzeć na Swoją fotkę "beznamiętnie" jak na zwykły "obrazek". Brakuje w nim jakiegoś akcentu, tego czegoś co skupia uwagę widza ... Ale co tam ... miłej zabawy i (koniecznie) dużo radości z niej. :)
no z brzozami jest taki problem - nie idzie ich fajnie sfotografować, jest podobnie z każdym lasem...
No ale jak już musisz, pomyśl nad tym, jakbyś to chciał zobaczyć? Jeśli nie masz pomysłu, podpatrz na innych - może akurat oni będą mieli coś w swoim asortymencie, co Ci się spodoba.
Twoja praca ma jeden atut - pieniek w mocnym punkcie, na tym koniec niestety.
Cieszysz się fotografowaniem, rozglądasz w poszukiwaniu kadrów, kolorów, tematów .... I bardzo dobrze. Z mojej strony: domyślam się, iż spodobały Ci się faktura kory drzew, kolory "chłodnej - świeżej" zieleni ... I co najważniejsze spodobało Ci się TO miejsce i jego klimat. "Problem" w tym, że to Ty tam byłeś i TEN kawałek tamtego miejsca wzbudza u Ciebie miłe emocje ... A my tam nie byliśmy, nie mamy w głowie tamtego klimatu, dla nas - odbiorców taki kadr to odrobinę za mało. Spróbuj popatrzeć na Swoją fotkę "beznamiętnie" jak na zwykły "obrazek". Brakuje w nim jakiegoś akcentu, tego czegoś co skupia uwagę widza ... Ale co tam ... miłej zabawy i (koniecznie) dużo radości z niej. :)
:-D
no z brzozami jest taki problem - nie idzie ich fajnie sfotografować, jest podobnie z każdym lasem...
się najnormalniej na Świecie nie zgodzę i postaram się udowodnić ;-) nie wiem w jakim czasie ale się postaram
pozdrawiam
Piekne tlo (lewa polowa) i... to by bylo na tyle.
Las jest piękny,ma duszę,..śpiew ptaków,zapachy,..czyjeś oczy wpatrzone w nasze plecy gdy jesteśmy sami,..Robimy pstryk i skutek jest taki jak piszą koledzy,..Nie przejmuj się,mamy te same problemy,..życzę powodzenia w przyszłości.
a gdyby tak zrobic krok w prawo?
mariansky
01-05-2009, 15:40
Dziękuję za wszystkie komentarze. Wracam do podręczników i podgladania bardziej doświadczonych kolegów z forum.
Pozdrawiam .