Zobacz pełną wersję : Adapter SD -> CF
Co myślicie o takim czymś troche niejasno opisane itp :) ale jak to działa to było by zajebiaszczo
http://allegro.pl/item619737099_adapter_sd_do_cl_przy_zakupie_karty_ eye_fi_69pln.html
Odświeżam nikt nie używa takiego ustrojstwa?? karty SD są tańsze i do tego mniejsze a wcale nie gorsze...
Al Bundy
04-05-2009, 15:24
karty SD są tańsze i do tego mniejsze a wcale nie gorsze...
??? Są znacznie bardziej narażone na awarie, są delikatne, są zwykle wolniejsze z czego ta cena wynika a do tego przelotka to zawsze dodatkowe źródło ew. kłopotów. Widziałeś jak wygląda źle zapisane zdjęcie? Ja dziękuję - postoję ;)
Argument że są mniejsze po co? Skoro pakujesz je w adapter CF to jaka różnica jest ??? :twisted: Tańsze? Jasne że tańsze bo CF tak wolnych jak te tanie SD nie ma na rynku :) Najwolniejszy CF jest tak samo szybki jak szybka i podobnie kosztująca karta SD...
litespeed
04-05-2009, 17:49
karty SD są tańsze
Masz w stopce sprzętu za pi razy 20 tysięcy, a chcesz zaoszczędzić kilkanaście (kilkadziesiąt) zł na kartach? Litości...
Ale zajmują 4x mniej miejsca do tego SD pasują do niektórych nikonów d40/d60 itp.... litespeed (http://forum.nikon.org.pl/member.php?u=25790) gratuluje odpowiedzi. Tak pytałem z ciekawości niemam zamiaru lecieć na ślub z takim wynalazkiem, ale jest to ciekawa alternatywa...
Ale zajmują 4x mniej miejsca do tego SD pasują do niektórych nikonów d40/d60
Biorac pod uwage, ze w sigu masz D700 i D70s, to rzeczyswiscie straszny to argument :P
Ale, w sumie, majac taki wynalazek, moglbym (przez kolejna przejsciowke) wsadzic do D300 karte pamieci microSD z telefonu :) Ot, taki backup ostatniej szansy.
znajomy prosił mnie o opinie ale jak widze nikt niepomoże tylko wyżywa się jaką to mam stopke...
litespeed
04-05-2009, 23:08
znajomy prosił mnie o opinie ale jak widze nikt niepomoże tylko wyżywa się jaką to mam stopke...
Kolego, co Ty taki wrażliwy? Wrzuć na luz :) Na pocieszenie dodam, że stopkę masz imponującą.
Jeśli rzekomy "znajomy" jako backupu do d700 używa np D80 to zakup tego adaptera MZ nabiera odrobiny sensu. W przypadku pary D700 i D70s nie widzę najmniejszego sensu. Ale to tylko moje zdanie.
znajomy ma d40x i d200... wiem przy mojej parce niema sensu. a co do stopki. cóż trochę się na nią harowało... właśnie wrzucam piwny luz :)
Mnie ta przejściówka interesuje do połączenia z Eye-Fi. Jak by działało jak w opisie to byla by rewelacja do studio zamiast smigać z kablem usb zdjecia szły by na lapka przez wi fi.
miron19j
07-05-2009, 00:08
ja mam taką, tylko innej firmy. Działa całkiem przyzwoicie.
Używam tego do zgrywania zdjęć z D50 na fotobank, który ma tylko wejście CF.
Kasandra
07-05-2009, 07:35
Ja tam nie wiem, przez półtora roku żadna SD mi nie padła, a od miesiąca już 2 CFki, więc szczerze to takie ustrojstwo by było idealne dla mnie;-)
No to czekamy na intensywne testy Nikonomaniaków :)