Zobacz pełną wersję : PS Elements 7 na polski
miron19j
29-04-2009, 23:48
witam,
dostałem w prezencie Photoshop Elements 7 tyle, że po angielsku.
Czy można go jakoś zmusić, żeby gadał po polsku?
Legalnie z tego co wiem to nie. Licencja dotyczy również języka. Niestety nie można go sobie dowolnie wymieniać :( Tzn z technologicznego punktu widzenia pewnie można ale jest to niezgodne z umową.
miron19j
30-04-2009, 13:11
Legalnie z tego co wiem to nie. Licencja dotyczy również języka. Niestety nie można go sobie dowolnie wymieniać :( Tzn z technologicznego punktu widzenia pewnie można ale jest to niezgodne z umową.trudno, będę z nim gadał po angielsku. Na szczęście nie jest to dla mnie zupełnie obcy język
witam,
dostałem w prezencie Photoshop Elements 7 tyle, że po angielsku.
Czy można go jakoś zmusić, żeby gadał po polsku?
Napisz do Adobe, znajomemu udało się wymienić licencję na inny język, ale nie pamiętam jakiego programu to dotyczyło.
miron19j
30-04-2009, 13:15
Napisz do Adobe, znajomemu udało się wymienić licencję na inny język, ale nie pamiętam jakiego programu to dotyczyło.
cenna informacja, zaraz napiszę
avallardi
01-05-2009, 14:21
Dogadasz się z nim po angielsku. Ja się angola nigdy nie uczyłem a dogaduję się bezproblemowo z moim Elements 2.0. Mam też wersję Elements 6.0 po polsku, ale jakoś mi ten nasz język ojczysty specjalnie nie pomaga - jest, bo jest.
velaskez
01-05-2009, 18:00
A ja mam po angielsku i szczerze mowiac jakbym mial sie uczyc po polsku to troche by to teraz zajelo. Czasem te spolszczenia przyprawiaja o bol glowy.
Moja rada - niczego nie zmieniaj. Sam jak kupowalem to szukalem wersji angielskiej - niestety nigdzie nie bylo.
A czemu angielska - przede wszystkim nazewnictwo jest duzo bardziej intuicyjne, jesli zetknales sie w
przeszlosci z PS to pewnie z EN, ponadto duza czesc tutkow, podrecznikow dotyczy wersji angielskiej.
Ja od niedzieli męczę się z polskojęzyczną wersją Elementsa 7 i coraz częściej myślę o zamianie jej na anglojęzyczną. Z tego co wygooglałem to w "dorosłym" PSie można zrobić mały myk i podmienić jeden plik ( link (http://wiki.answers.com/Q/How_do_you_change_Adobe_Photoshop_CS_language_afte r_installation)), może w Elementsie też taki manewr się uda. Jeśli znajdę opisane pliki to dam znać.
Ja od niedzieli męczę się z polskojęzyczną wersją Elementsa 7 i coraz częściej myślę o zamianie jej na anglojęzyczną.
Też tak mam :-D . Oficjalna odpowiedź z Adobe na pytanie czy mogę nr seryjny z wersji PL zastosować do aktywacji wersji EN brzmiała w ten sposób, że serial jest powiązany z wersją językową. A nieoficjalnie - dodali że warto spróbować. Ale jako że od kilku dni przerzuciłem większość edycji do CNX2, nie będę już zmieniał wersji językowej.
Po co daleko szukać.
O sposobie zmiany PS CS4 z polskiej na angielską pisałem tutaj. (http://forum.nikon.org.pl/showpost.php?p=1199679&postcount=1)
Al Bundy
13-05-2009, 13:29
Co więcej - widziałem tutki jak w PS zapodać obie wersje językowe równocześnie...
miron19j
13-05-2009, 15:46
Też tak mam :-D . Oficjalna odpowiedź z Adobe na pytanie czy mogę nr seryjny z wersji PL zastosować do aktywacji wersji EN brzmiała w ten sposób, że serial jest powiązany z wersją językową. A nieoficjalnie - dodali że warto spróbować. Ale jako że od kilku dni przerzuciłem większość edycji do CNX2, nie będę już zmieniał wersji językowej.
dostałem podobną odpowiedź. Musiałbym zwrócić wersję angielską (płyta + papiery) a Adobe przysłałaby mi wersję polską. Jeżeli wyrażą na to zgodę. Ponieważ angielski nie jest mi obcy, pozostanę przy swojej wersji. Bez łaski ;-)