Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Wysepka
Coś mnie wzięło na wodne tematy:
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img90.imageshack.us/my.php?image=kepa.jpg)
borregaard
29-04-2009, 12:55
Coś mnie wzięło na wodne tematy:
I stąd te niebieskości....:-D
Sprawdż,może suwaczek się przycina....
Ja lubię takie fotki,jak wiesz,ale mam uczulenie na wszelkie dominanty,nie tylko magentę...:mrgreen:
I stąd te niebieskości....:-D
Sprawdż,może suwaczek się przycina....
Ja lubię takie fotki,jak wiesz,ale mam uczulenie na wszelkie dominanty,nie tylko magentę...:mrgreen:
Dzięki za wskazówki.
Na tym i "lustrzanym" zdjęciu robiłem z polarem i stąd moje problemy kolorystyczne.
Ale na szczęście czuwacie :-D. Muszę się przyzwyczaić do niego, bo ja również nie lubię niebieskości.
muszę powiedzieć, że kadr mnie zupełnie nie przekonuje. mam nieodparte wrażenie braku czegoś...jakby to był wycinek większej, ciekawszej całości. perspektywa ujęcia tej wysepki też do mnie nie przemawia. ale to tylko moje osobiste wrażenia, więc nie masz się co martwić:)
A mi się podoba ;) bardziej niż to lustrzane.
Andrzej dobrze radzi :mrgreen:
Proac150
01-05-2009, 01:06
Może dzień taki, a może fotografie, czwarty komentarz dzisiaj i czwarty na nie. Trochę wygląda tak jakbyś przechodząc zobaczył szuwary wystające z wody, szybko nacisnął spust i poszedł dalej
Może dzień taki, a może fotografie, czwarty komentarz dzisiaj i czwarty na nie. Trochę wygląda tak jakbyś przechodząc zobaczył szuwary wystające z wody, szybko nacisnął spust i poszedł dalej
Myslę, że z pstryków już dawno wyrosłem :-D. Czasami po prostu zrobiona fotografia nie spełnia oczekiwań w niej pokładanych.
Co do niebieskości - racja. Popracuję jeszcze nad tym. Trochę winna jest też tu moja przesiadka na inne oprogramowanie. Chyba wrócę do starego :-D
Dla mnie kompozycyjnie ma to sens,..może dał bym minimalnie więcej nieba,choć nieciekawe,było by więcej oddechu nad drzewami. Całość ładnie trzyma plama zieleni na pierwszym planie.Po uwzględnieniu uwag Andrzeja,była by to bardzo dobra fota,bo teraz kolorystycznie nie bryluje.