Zobacz pełną wersję : Potrzebna pomoc!!! Sigma 10-20. Ostrość na brzegach.
Witam,
zamierzam jutro kupić s10-20, ale nieco przestraszyłem się braku ostrości na brzegach. Czy przewaga Tokiny 11-16 w tym zakresie (ostrość na brzegach) jest na tyle duża, żeby jednak brać Tokinę?
Wiem, że o oby szkłach było milion wątków, ale mnie interesuje tylko i wyłącznie porównanie pod tym kątem.
Ja na brak ostrości na brzegach w swojej 10-20 nie narzekam. Mając dylemat między S i T wybrałem S, ponieważ T była po prostu za krótka (chociaż światełka było żal).
Ale to jest pytanie szalenie subiektywne. Dla jednego bedzie akceptowalna, dla innego nie.
Jak dla mnie jest w miare ok.
Też nastawiałem się na Tokine ale ostatecznie (z braku 11-16 na polskim rynku) wziąłem Sigmę i jestem happy. Efekty można ogladac tutaj:
http://nazgul43.digart.pl/
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Ostatecznie kupiłem Sigmę w MM, bo mieli mega promocję. Jak dla mnie jakość na brzegach jest jak najbardziej ok. Fajniutki jest taki szeroki kąt:)
Przez pewien czas bedziesz chorowal na syndrom szerokiego kata i Sigma przyklei Ci sie do body :) A tym czasem wrzuc jakis kadr, pochwal sie :)
Przez pewien czas bedziesz chorowal na syndrom szerokiego kata i Sigma przyklei Ci sie do body :) A tym czasem wrzuc jakis kadr, pochwal sie :)
Potwierdzam, sam to mam :)
i dobrze ze sigme bo jak ja przymkniesz to na ostrosc nie ma co narzekac, a przeciez tam gdzie sie licza brzegi w 90% przypadkow sie domyka ;) pozdrawiam i gratuluje zakupu
puki co, jestem zachwycony szkiełkiem. jak dla mnie jest wystarczająco ostro, nawet na brzegach.
Blasius.G
12-05-2009, 19:42
Jaka w tym media promocje mieli? Ile kosztowala?