Zobacz pełną wersję : [ Glamour/Beauty ] Springtime
sesja całkowicie spontaniczna, bez przygotowań, mając do tej modelki (Monika - Eose) szczególny sentyment (moja pierwsza modelka), bardziej umówiliśmy się na kawę niż na sesję:)
robione pod światło, doświetlane blendą, aby zlikwidować co większe kontrasty załączyłem D-lighta na środkowym położeniu, wszystko po to aby bylo miękko i miło ;)
fota tylko jedna, aby nie przemęczać, jak ostatnim razem ;)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img514.imageshack.us/my.php?image=dsc7048c.jpg)
Jak dla mnie możesz Ją częściej na kawę zapraszać. Miłe dla oka:)
"Lecznicze" dla oka ... o poramku ;)
Gdyby "wdzianko" wyszło troche czrniejsze na moje oko było by fajniej.
SPLpolska
28-04-2009, 11:20
Bajka :) Ps: Nie wygląda, żeby tam kawę serwowali :P
miło sobie spojrzeć na takie zdjęcie przy kawie.
Gratuluję.
Jeśli tak przychodzi do Ciebie na kawę, to raczej wypada napisać na "kawę" :)
Piękne zdjęcie, piękna dziewczyna.
Super pomysł z robieniem pod światło.
Zdjęcie fajne, ale trochę pomarudzę... stopy zlały się w jedno, tworząc na pierwszy rzut oka jakąś dziwną "płetwę". Rama okna z prawej zdecydowanie za ciężka do klimatu. Kadr jakoś też mi mniej leży. Twarz za to ładnie doświetlona, fajne włoski, może troszkę za duży garb.
Mam na pulpicie taki folder, gdzie sobie zapisuję zdjęcia, które chciałabym potrafić robić - twoje kadry to 90% wśród tych modelkowych :mrgreen:. To zdjęcie jest tak ciepłe i pozytywne w odbiorze... Aż czuć zapach lata. Ma klimat, który wcale nie jest tak łatwo osiągnąć. Normalnie nie mogę się napatrzeć!
Z każdą odsłoną zaskakujesz mnie świeżością spojrzenia, obróbką, która w znaczny sposób wybija się nad to, co prezentuje większość forumowiczów. Aż żal słuchać biadolenia, że coś tam się komuś zlewa... BTW - mam na biurku 2 monitory i uwierzcie, że na żadnym nie widzę "płetwy" ;).
Przepraszam ruda# że ośmieliłem się skrytykować widziane *przeze mnie* drobiazgi, na podobającym się *Tobie* zdjęciu.
zdjecie bardzo fajne, natomiast kwestie ramki widze podobnie jak mosad, z prawej mogloby byc jej co najmniej o polowe mniej... jak zaslonie czesc ramki kartka papieru to kadr zyskuje na lekkosci...
Mam na pulpicie taki folder, gdzie sobie zapisuję zdjęcia, które chciałabym potrafić robić - .
Ja mam tak samo ;) To zdjęcie właśnie tam wylądowało :)
A ja będę oryginalny i zrobię sobie tapetę ;)
super wyszło. A dopiszesz jeszcze patenciki związane z obróbką - tak jak ostatnio robiłem przy okazji testów D3X ? ;)
Że co, że spotkanie na kawę? :))))))))
Świetne światło :) bardzo dobrze wykorzystne i ponawiam apel o instr.w obróbce :)
Świetne światło :) bardzo dobrze wykorzystne i ponawiam apel o instr.w obróbce :)
nik pro zapewne - cross
nik pro zapewne - cross
masz na myśli Nik Software Color Efex Pro ??
Przepraszam ruda# że ośmieliłem się skrytykować widziane *przeze mnie* drobiazgi, na podobającym się *Tobie* zdjęciu.
przestańcie sie przepraszać :D... to, że inny ma inne spojżenie na fotę jest jak najbardziej naturalne i wręcz wskazane, masakra byłaby dopiero wtedy, gdyby wszystkim pasowało dokładnie to samo, na dodatek w związku z tym robiliby podobnie :D ja krytykę przyjmuję, rozumiem to, że można byłoby inaczej te stópki ułożyć, zresztą jak w każdej niemalże focie i tu zapewne kilka elementów można zmienić...i wielu właśnie by tak zrobiłoby na moim miejscu...ale wtedy już byłaby to ich fota :)
Ja zresztą też nie mam patentu na nieomylność i z ogromnym zainteresowaniem czytam szczególnie te negatywne komentarze.
tak jak juz pisali, w tym przypadku jest jak praktycznie zawsze ostatnio nik pro color efex a dokładnie cross procesing z niego :)