Zobacz pełną wersję : Zdjęcia w przedszkolu
Witam! Chciałbym zrobić zdjęcia w przedszkolu czy mógłby ktoś doradzić jakaś ofertę cenowa i jakie zdjęcia mógłbym zrobić (portret i grupowe na pewno) a jakie jeszcze? Z góry dzieki
velaskez
27-04-2009, 17:55
Ale jakie te zdjecia maja byc? Dla rodzicow w sensie, czy chcesz sobie portfolio budowac...?
Oczywiście że dla rodziców. Czyli na sprzedaż.
sokrates
27-04-2009, 21:38
to może jeszcze ktoś zrobi te zdjęcia za Ciebie a ty tylko kaskę zgarniesz? Masz głowę - pomyśl trochę - to Twój biznes i sam powinieneś wiedzieć za co chcesz brać kasę.
wymyśl sobie ceny, nie trzeba chyba pisać jak sprawdzić jakiego rzędu, jeżeli masz wejście do przedszkola to luzik, na pewno kupią. Zależy czy prywatne czy państwowe przedszkole, zresztą nawet nie to, po prostu popatrz jakimi furami dzieciaczki są przywożone, reszta to prawa rynku, chociaż mi się wydaję, że ważniejszy od ceny jest sposób w jaki je "sprzedasz" czyli zaoferujesz, no i Twój sposób bycia i kontaktowania się z ludzmi.
IMHO lepiej nie przeginać z ceną to może Cię zaproszą na sesję domową, ostatnio to coraz modniejsze.
Cena nie jest aż taka oczywista, zależy od prestiżu przedszkola, układu cenowego w labie itd.
minimalne ceny widzę tak
grupowe 15x21 6 zł
portret 15x21 6 zł
taniej sie nie da
dla najstarszej grupy legitymacje 6 zl i ewentualnie jakieś tablo "absolwenci przedszkola"
mam dzieci w przedszkolu i widzę jaki chłam zdjęciowy potrafią ludzie sprzedać, wiem bo kupuję:)
napisał wilus:
widzę jaki chłam zdjęciowy potrafią ludzie sprzedać, wiem bo kupuję
dobre,
jak mój mały dostanie się do przedszkola też pewnie będę takie kupował..
Mata_Hari
02-05-2009, 01:24
mam dzieci w przedszkolu i widzę jaki chłam zdjęciowy potrafią ludzie sprzedać, wiem bo kupuję:)
He he, mam dokładnie to samo, z tym, że większości nie biorę, tylko jakieś pojedyncze sztuki w roku. Nie wiem, jak w innych przedszkolach, ale u nas fotograf pojawia się przy byle okazji i ........... bez okazji. Wystarczy, że jest wiosna, to zdjęcia wiosenne, karnawał - karnawałowe, Mikołaj - z Mikołajem, z jajkami na Wielkanoc, grupowe, pojedyncze, itp., itd. Stale jest pstrykanie.
Szybszy26
02-05-2009, 11:00
He he, mam dokładnie to samo, z tym, że większości nie biorę, tylko jakieś pojedyncze sztuki w roku. Nie wiem, jak w innych przedszkolach, ale u nas fotograf pojawia się przy byle okazji i ........... bez okazji. Wystarczy, że jest wiosna, to zdjęcia wiosenne, karnawał - karnawałowe, Mikołaj - z Mikołajem, z jajkami na Wielkanoc, grupowe, pojedyncze, itp., itd. Stale jest pstrykanie.
Kasa musi się robić, z czegoś musi biedak żyć ;)
Ja mam swoje przedszkole gdzie robię fotki, jeżdżę tam 2 lub 3 razy do roku a rodzice witają mnie z uśmiechem :mrgreen: