PDA

Zobacz pełną wersję : Bardzo dziwny problem z pilotem ML-L3 czy z body?

demas
27-04-2009, 10:57
Witam,

mam taki problem, może ktoś będzie miał pomysł jak go rozwiązać..

dosyć często fotografuję na długich czasach *niezawodny* jest do tego pilot który posiadam, jest to oryginalna wersja nikonowska ml-l3 i teraz jak to wygląda, najczęściej są to długie czasy B* z body d80 tamronem 17-50 i filtrem szarym ndx400. Wszystko było ok, wykonałem dosyć sporo zdjęć w zaciszu pokoju, później trochę w terenie, ale od jakiegoś czasu pojawia mi się taki śmieszny ZONK, w domu pilot działa a w terenie body nie reaguje hehe, poważnie.
Najpierw myślałem że może chodzi o zimno, ponieważ problemy zaczęły się w górach, zostawiłem wszystko, ale gdy teraz ciepełko ok 18/20*C wyruszam w miasto to dalej nic, od czasu do czasu body zareaguje na bulbie (opuści lustro ale już go nie podniesie - chyba tak to wygląda) mimo dobrego klikania pilotem 30 razy, przed wyprawą testuje pilota i wszystko gra !!! o co więc chodzi ? baterie wymieniałem dla testu 3 razy !

pomocy ! ;)

mateo912
27-04-2009, 11:18
może takie głupie pytanie ale celujesz pilotem w przód body?
bo w domu może CI się od ścian odbijać i wyzwalać niemal z każdej pozycji

demas
27-04-2009, 12:03
przód przód :) w ogóle próbuje z każdej strony świata i kicha mimo to, ale dzięki za zainteresowanie tematem, pozdrawiam

mateo912
27-04-2009, 13:02
spróbuj też bliżej tego pilota użyć i upewnij się że na pewno puch jest w trybie pilota ;)
Nic więcej nie wymyśle;)

gozdawa5
02-05-2009, 15:28
powiem ci ze mam czasem to samo. w terenie łapie czasem z 2cm a czasem z 20... nie wiem co moze być przyczyną