PDA

Zobacz pełną wersję : Wesele Agusi i Lucka

agnieszka79
27-04-2009, 09:02
To mój mały ślub -początek oddaje pod ocene

1,
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img6.imageshack.us/img6/1251/dsc0145v.jpg)

2,
źródło (http://img6.imageshack.us/img6/1491/dsc0104vkf.jpg)

3,
źródło (http://img6.imageshack.us/img6/805/dsc0146n.jpg)

AlieN_dwa
27-04-2009, 10:46
Pooglądaj zdjęcia innych na tym forum. Bo jak na razie Twoje zdjęcia przypominają te, które się robiło z 10-15 lat temu :(

Raf 007
27-04-2009, 12:26
Niestety - również na NIE
Począwszy od strony technicznej (zasadniczo postacie niedoświetlone), poprzez kompozycję zdjęć (rozbiegane spojrzenia, płot i ludzie w tle, część twarzy w słońcu, część w cieniu), aż do braku dbałości o szczegóły, które spajają zdjęcie (po co ta walizka ??? itp)

agnieszka79
27-04-2009, 13:10
Walizka-- para młoda koncepcja odpływaja w dal ale moze ja sie nie znam ,zeby robic zdjecia jak para chce a nie jak tylko fotograf widzi !
kazdy ma swoj swiat i swoje zabawki .

mrcll
27-04-2009, 13:50
zdjecia slabe, obrobka kiepska a wlasciwie jej brak. na 1 postacie mozna by rozswietlic blyskiem lub blenda, 2 ludzie w tle, mlody wzrok w kosmosie, 3 wyglada prawie jak crop jedynki.

to jest tylko moje zdanie nieznajacego sie, ale wiadomo ilu ogladajacych tyle opinii;)

stock
27-04-2009, 14:32
dwójka chyba najgorsza ze wszystkich - Pan Młody patrzy w dal, emocje gdzies uciekły.. ogólnie - nie jest dobrze

AlieN_dwa
27-04-2009, 14:51
Agnieszka79, nie załamuj się tylko. Ćwicz, oglądaj, czytaj, a zobaczysz tego efekty. Początki sa bardzo trudne. Wiem coś o tym. Rok temu robiłem podobne zdjęcia. Dziś jest już lepiej. Bądź silna i ostro trenuj.

Vespalock
28-04-2009, 00:07
(...) ale moze ja sie nie znam ,zeby robic zdjecia jak para chce a nie jak tylko fotograf widzi !
kazdy ma swoj swiat i swoje zabawki .

Po co te nerwy, dziewczyno... Przyjmij krytykę lub z nią polemizuj.

Niestety ludzie, którzy skrytykowali Twoje zdjęcia mają, moim zdaniem, rację. Może o ile względem samej walizki jako eksponatu bym się nie zgodził (choć jeśli miała to być koncepcja z "odpłynięciem w siną dal" zabrakło czegoś jeszcze... może łódki? :>) o tyle pozostałe, wytknięte wyżej, niuanse to nie takie drobnostki...

Ogólnie mam niezbyt dobre odczucia. Najbardziej mi się nie podoba przesaturowane niebo. Rób na RAWach i w prosty sposób wyjdziesz z tego problemu (choć wygląda to tak jak by powstało podczas "obróbki").

agnieszka79
28-04-2009, 07:15
Żadne nerwy krytyke przyjmuje ale kazdy czasem ma swoje wizje mi np duzo zdjec na forum wydaje sie wyblakłe z powodu dopalenia twarzy nie widac szczegółow,i np nie pisze to nikomu bo to moja wizja co do dalszej krytyki ok bede probowalal dalej, bardzo dziekuje za miłe doradzanie jak mam robic dalej. :-)

fotoGRAFIK
28-04-2009, 08:14
Zdjęcia są słabe, po prostu słabe i długa droga zanim to się zmieni - co nie znaczy że należy się poddać

AlieN_dwa
28-04-2009, 10:16
Zdjęcia są słabe, po prostu słabe i długa droga zanim to się zmieni - co nie znaczy że należy się poddać

Nie zawsze ta droga musi być długa. Jak się porządnie człowiek weźmie za siebie. Będzie ostro czytał i się uczył codziennie to za rok jak porówna swoje zdjęcia to niebo a ziemia :)

mjr
28-04-2009, 10:24
agnieszka79, widać, że forum się sporo zmieniło, a właściwie dla płci pięknej jest łagodniejsze.
Pokazane przez ciebie zdjęcia są słabe ....
Może pokaż nam inne pod ocenę.

Moja rada.
Dużo ćwicz i nie załamuj się krytyką, a efekty przyjdą z czasem.

...

Wiesz co, za mało żywiołowości w tej parze. Ja zawsze zanim zacznę fotografować, dużo, dużo, bardzo dużo, GADAM z "nimi". Staram się ich rozweselić.
Jak uzyskasz takie połączenie "werbalne" to potem jest łatwiej.
Nigdy 100% ujęć nie będzie dobrych. Ale choć wykonaj na początek 20% z całego wesela, takich to już będzie wielki sukces.

Ale napiszę ci jeszcze tak, że najważniejsze by para młoda była zadowolona z twojej pracy i zdjęcia im się podobały.

Powodzenia.

kroolik
28-04-2009, 10:28
mówią, ze najlepsi to ci ludzie, którzy mimo spotkanych trudnosci tym bardziej idą do przodu.
jesli taka krytyka cie mobilizuje a nie załamuje- to jestes na dobrej drodze.
pozdrawiam

Raf 007
28-04-2009, 12:19
Krytyka jest zapewne też tak ostra (przynajmniej w moim przypadku) gdyż jest to fotografia ślubna, a nie jakieś tam pstryki ze spaceru. To już jest inna półka, dużo wyższe wymagania, para młoda liczy na Ciebie (fotografa) i nie może on sobie pozwolić na błędy i niedociągnięcia (cała masę niedociągnięć). Jak ktoś się podejmuje takiego zadania, nieważne, amator czy tzw zawodowiec to oczekuje się od niego pewnego poziomu zdjęć. Tu nie można napisać "do albumu mogą być". Mieliśmy na forum kilka debiutów w fotografii ślubnej ludzi którzy fotografują dla przyjemności a nie dla pieniędzy, a ich zdjęcia były naprawdę świetne, że niektórzy staży wyjadacze ślubni byli pod wrażeniem. Potrenuj taką fotografię z jakąś parą, umów się z nimi na sesję ze 3-4 razy i ćwicz. Nie może być tak że na zdjęciu nie widać połowy twarzy jednej z osób. Pocałunki, przytulanki itp też trzeba umieć uchwycić (zaaranżować).
Pozdrawiam

Tomek Konopka
28-04-2009, 13:08
Mieliśmy na forum kilka debiutów w fotografii ślubnej ludzi którzy fotografują dla przyjemności a nie dla pieniędzy, a ich zdjęcia były naprawdę świetne,

a gdzie tu jest napisane że agnieszka79 robiła te zdjęcia dla pieniędzy :-D może po prostu próbowała jako drugi fotograf, lub robiła to dla znajomych bo nie mieli wynajętego fotografa:-D

verus
28-04-2009, 14:11
często jest tak, że w materiale jest kilka ciekawych ujęć tylko wybór niewłaściwy ... może tak było tutaj ?
obróbka też by się przydała

agnieszka79
28-04-2009, 14:36
Ja raczej sie nie poddaje ,i nie poddam foto to moje hobby nie kazdy urodził sie z tym ze juz od urodzenia robi wszystko naj i super ze wszystkim sie podoba.
to jest jak z ubiorem i wygladem.

agnieszka79
28-04-2009, 14:42
Ja sie nie poddaje i nie poddam,to moje hobby a z fotografia jest tak że człowiek nie robi od małego super zdjec i ze zaraz wszystkim sie podobaja .
To jest jak z ubiorem i wygladem nie kazdemu kazdy sie podoba ,jedyne małe poprawki trzeba zastosowac :-)

Raf 007
28-04-2009, 15:08
A czy ja sugerowałem że to dla pieniędzy.
To są zdjęcia ślubne a nie zdjęcia ze spaceru - Pamiątka innej rangi i jej jakość też powinna być inna.
Nie mówię że masz się poddać tylko się uczyć. Oglądać zdjęcia innych, podpatrywać. A wytknięcie błędów mimo że bolesne pokazuje Ci twoje słabe strony. Ja kiedyś jak zaczynałem też takie zdjęcia robiłem i uważałem że są niezłe, potem ktoś mi też wytknął właśnie takie błędy.