PDA

Zobacz pełną wersję : brak pomyslu?? prosze o podpowiedzi

michalmaciej_1984
27-04-2009, 00:15
Witam,

Znajomy poprosil mnie o zrobienie jego rodzinie sesji fotograficznej.
Nie moglem odmowic, a teraz jestem zaklopotany :) Mianowicie, chyba nie mam pomyslow na zdjecia. Na zdjeciach maja byc
obiekt: 3 osoby: mama tata i syn 3 miesieczny :)
miejsce : plener - ogrod botaniczny
swiatlo: zastane, raczej bedzie pochmurno wiec to mi sprzyja :), jesli bedzie slonecznie, to wyladujemy w cieniu.

Czego szukam?
Przykladow, duzo przykladow zdjec rodzinnych plenerowych z dzieckiem, a w sumie niemowlakiem okolice 3-go miesiaca. Troche nieladnie, ale musze cos sciagnac od kogos z pomyslow.

Prosze o jak najszybsze podpowiedzi.

Zdjecia maja odbyc sie w srode, jesli pogoda nie przeszkodzi

Z gory dziekuje

pinokio
27-04-2009, 00:25
Musi byc Ogród Botaniczny? Nie możecie wymyslić niczego innego? Nie wiem, parku maszyn, jakiejś budowy, albo zawody sportowe w plenerze, a ich upchnąć do pierwszego rzędu jako kibiców? Pomyśl o czymś ciekawszym, weselszym niekonwencjonalnym.
Chyba wszyscy mają zdjęcia wśród kolorowych kwiatków. :p
Jest tyle miejsc dookoła, wystarczy się rozejrzeć lub dobry pomysł!

Zajrzyj na tę stronkę:http://www.snapstudio.eu/1www/wed/portfolio.htm gość ma fajne pomysły na ślubne zdjęcia, moze coś Ci wpadnie do głowy :)
Powodzenia

michalmaciej_1984
27-04-2009, 00:31
pinokio, ciesze sie z odpowiedzi.
Ale wlasnie z czyms takim energiczniejszym. Moze tak, to pasuje do zdjec slubnych. Z 3-miesiecznym bobaskiem troche nie za bardzo wedlug mnie. Tymbardziej ze mimika nic nie pokaze, narazie :)
Na budowe, czy zawody sportowe tez chyba raczej nie wypada.
Oczywiscie mozna tam zrobic swietne zdjecia, ale pamietajmy o dziecku.

A zamaarem zdjec jest pokazac zadowolenie rodzicow z 1-wszego dziecka, milosc, spokoj, cieplo.

Stronke juz widzialem i bede z nij tez cos kleil do kupy.

dzieki

pinokio
27-04-2009, 00:36
No to będą zdjęcia ładne ale... takie same jak w każdym albumie :(
Żartuję :D
Chodziło mi o niekonwencjonalność, co sprawia, że zdjęcia ą ciekawze i zapadają w pamięć ludzom je oglądającym, a takie zdjęcia, przypuszczam, chcieli by mieć wzycy rodzice.
Tylko wyobraźnia ogranicza fotografię...

michalmaciej_1984
27-04-2009, 00:42
Tu masz racje, musze sie zgodzic, sam jestem rodzicem wiec wiem cos o tym.
W sumie, beda prawdopodobnie to tylko albumowki.
A wyobraznia ogranicza mnie strasznie, musze sie przyznac.
jak na dzien dzisiejszy w glowie mam praktycznie pustke.

pinokio
27-04-2009, 00:54
No cóż mogę życzyć wielu dobrych pomyłów i ciekawych zdjęć!
Poszukaj na różnych stronach w sieci ze zdjęciami, może coś Cię zainspiruje.
Powodzenia :)

koziołek_matołek
30-04-2009, 14:21
Środa minęła, więc tylko opisz jak to było? Czy udało Ci się stworzyć coś mało konwencjonalnego do albumu? Ciekawa jestem jak sobie poradziłeś, masz jakieś zdj z tego gdzieś?

michalmaciej_1984
30-04-2009, 23:56
Nic nie wstawilem, gdyz pogoda nie dopisala, a raczej brak checi ale nie z mojej strony. Niektore mamusie zbyt bardzo troszcza sie o woje dzieci, Mam nadzieje, ze sesja odbedzie sie w przyszly poniedzialek lub wtorek. Jak tylko zrobie zdjecia, obrobie, to je wstawie tutaj :)

kajti
02-05-2009, 20:21
Edinburgh jest tak niesamowitym miejscem i nie masz jeszcze pomyslow? dziwne....i to bardzo.

jesli dziecko to np... polecam sklepik z pluszakami recznie robionymi ktory znajduje sie w okolicach parlamentu.
(w srodku mila pani, napewno zgodzi sie cykniecie kilku fotek w jej sklepie, wezmiesz wizytowke od niej, powiesz ze bedzie reklama itd...)

powodzenia i pozdrawiam.

Mavierk
02-05-2009, 21:20
Najlepiej to pojedzcie na całodniową wycieczkę po mieście - z 500-800zdjęć, jakie Ci się uda zrobić z pewnością wyciągniesz z 10-30 takich na prawdę udanych.

Charles
03-05-2009, 11:30
Najlepiej to pojedzcie na całodniową wycieczkę po mieście - z 500-800zdjęć, jakie Ci się uda zrobić z pewnością wyciągniesz z 10-30 takich na prawdę udanych. 800 zdjęć to takie minimum ! Optymalna będzie ilość 1000 - 1500. Wtedy na pewno się uda!

Photoartbox
03-05-2009, 18:35
800 zdjęć to takie minimum ! Optymalna będzie ilość 1000 - 1500. Wtedy na pewno się uda!

Normalnie rece i nogi opadaja. Dla pewnosci zrob 5000 ;)