Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : STATYW (pomoc/oferty/odkupię)

dzem
26-04-2009, 20:51
Witam,
wiem, że to kolejny wątek na temat statywu jednak jestem początkująca i chciałabym indywidualnej pomocy. przeglądałam forum i znalazłam wątek odpowiadający mi jednak z 2005 roku więc nie wiem czy jeszcze aktualny...
posiadam narazie nikona d40 ze zwykłym obiektywem kitowym oraz z obiektywem sigma 52-200mm oraz zenita et, dlatego maksymalna waga którą musiałby utrzymać statyw to 900 gram. liczę się jednak z tym, że mogę w niedługim czasie zmienić aparat na lepszy co za tym idzie cięższy lub dokupić obiektyw. szukam statywu który będzie dość wysoki (150-60cm) ale łatwy do przenoszenia po złożeniu (+futerał), dostatecznie lekki (jestem drobną kobitką ;p), oraz oczywiście stabilny, najlepiej z poziomicą oraz obowiązkowo z głowicą obracającą się we wszystkich płaszczyznach. niestety mam ograniczony budżet do 150 zł max, a z tego co czytałam wcześniej nie opłaca się kupować tanich statywów gdyż są za przeproszeniem "do bani". ale może jednak ktoś od czasu napisania tamtego postu zaryzykował i kupił tani statyw który spełnia takie wymagania?
podkreślam jeszcze raz, że nie bardzo się na tym znam dlatego proszę o konkrety (firma i dokładny model). chętnie mogę odkupić używany...
pozdrawiam, i proszę się na mnie nie denerwować że znów poruszony zostanie ten temat...

grudzinsky
27-04-2009, 14:30
http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=93207