Zobacz pełną wersję : ktora lampa nikona dorownuje osiągami speedlitowi 580ex?
Rajczakowski
07-09-2006, 22:17
akurat uzywalem canona 350d ze speedlitem 580ex i ta lampa po prostu mnie urzekła szybkoscią ladowania i mozliwościami... czy mozna ją porownac do sb600 lub sb800? szukam lampy do d50 i nie wiem co wybrac. jaka lampa wystarczy na wesela i foto z bliskiej odleglosci? potrzebuje lampe ktora bedzie sie szybko ladowac do pojedynczych ujęć w odstepach powiedzmy 2-sekundowych, a takze strobo przy seriach
[ Dodano: Czw 07 Wrz, 2006 ]
a tak nawiasem to 350d w porownanhiu do d50 jest cienki jak barszczyk... uchwyt płytki, ostrzenie problematyczne a pola autofocusa są podswietlane malenkimi kropkami ktore daja poswiate na wizjer... kaszana. ciesze sie ze wybralem nikosia
Leon13th
07-09-2006, 23:14
a tak nawiasem to 350d w porownanhiu do d50 jest cienki jak barszczyk... uchwyt płytki, ostrzenie problematyczne a pola autofocusa są podswietlane malenkimi kropkami ktore daja poswiate na wizjer... kaszana. ciesze sie ze wybralem nikosia
Takie opinie zatrzymaj dla siebie.
Jedyna lampa,która może dorównać to jest SB-800 z dodatkowym pojemnikiem na 5-tą baterie.
Rajczakowski
08-09-2006, 07:35
Takie opinie zatrzymaj dla siebie.
a, że niby dlaczego? przecież nie napisałem nic obraźliwego
Też mnie bardzo ciekawi dlaczego nawet gdy opinie są kontrowersyjne należy je zatrzymać dla siebie? Czowiek cieszy się, że wybrał nikona bo mu nie odpowiada inny system - to chyba dobrze. Gdyby wybrał canona to tez dobrze - ważne zadowolenie uzytkownika - to przecież jego pieniądze.
Rajczakowski
08-09-2006, 07:54
swłuchajcie. ja nie chce wywoływać tu wojny. po prostu napisałem co myślę o canonie bo miałem z nim styczność przy okazji sprawdzania działania lampy 580ex... tyle! nikon to mój system i tak zostanie, a na canonie pracuje bo muszę... jak kupię lampe to nie będę miał tyj konieczności
To nie chodzi o wojnę tylko podobnie jak Ty zdziwiło mnie bardzo dlaczego mam cenzurowac swoje wypowiedzi ?
Chyba Leon13th był w złym nastroju. Myślę, że spokojnie możesz tu wyrażać swoje opinie bo po to jest to forum.
Chyba Leon13th był w złym nastroju
...i ostatnio widziany na CB :)
Leon13th
08-09-2006, 12:51
Mówie dlatego że taka opinia to nic nowego o tym Canonie i naprawde była zbędna ta wypowiedź.
Rozumiem, że gdy pojawi sie wypowiedź, która nie jest niczym nowym nalezy ją skomentowac w taki sposób? Szczerze mówiąc raczej spodziewałem się wypowiedzi typ - "przesadziłem" albo "fakt - mam gorszy dzień". Ale przeciez nie jestem jasowidzem.
Leon jest generalnie nastawiony na "nie" do wszystkiego co sie dzieje na tym forum, takze sie bynajmniej nie przejmujcie.
panowie :p dajcie spokoj, jest wolnosc slowa i nie nalezy sie przejmowac takimi komentarzami. I proponuje wrocic do tematu :P
Ja swojego zdania na temat lampy canona nie mam, bo nigdy nie mialem jej w rece nawet :( tylko tyle co z opowiesci wlasnie