Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Mleko - [Nemeth]
Witam
Tak mnie naszło na dodanie zdjęcia...
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img99.imageshack.us/img99/4348/dsc9873.jpg)
pozdr.
autograf
26-04-2009, 02:16
Nie martw się. Mnie też nikt nie komentuję skoro są w innym miejscu ;)
borregaard
26-04-2009, 02:31
A co tu komentować...w takim kadrze,to ....bez sensu...
piter670
26-04-2009, 08:18
Pierwsza kompozycja bardziej do mnie przemówiła, aczkolwiek i ta świetna.
Karbulot
26-04-2009, 10:18
Nemeth, Ty chyba nigdy nie sciagasz tego NDx400 z obiektywu. ;)
BTW, tez kupilem - bedzie jutro albo pojutrze. :-P
Nie martw się. Mnie też nikt nie komentuję skoro są w innym miejscu ;)
Ronię rzewne łzy :mrgreen: ;)
bardzo fajne z tej serii :-D
Fajne,ładne BW.O ile pamietam,a raczej dobrze pamietam,to zdjecie cyknieta w Jelitkowie:-)?
Fajne,ładne BW.O ile pamietam,a raczej dobrze pamietam,to zdjecie cyknieta w Jelitkowie:-)?
No tak jakoś... za Sopotem... :)
A mnie się fotka podoba. :)
Proac150
27-04-2009, 15:17
Bardzo fajna fotka, bw jak zwykle klasa.
ja nie znajduję na tym zdjęciu nic, o czym mógłbym powiedzieć, że mi się podoba.
ja nie znajduję na tym zdjęciu nic, o czym mógłbym powiedzieć, że mi się podoba.
Maćku, niestety zgadzam się.
Dodatkowo uważam, że przy Twoim wysokim poziomie prac nie powinieneś zostawiać tej kreski przy lewej krawędzi kadru. Chyba, że celowo, ale nie sądzę.
Pierwsza odsłona tego motywu podobała mi się.
Vodafone
27-04-2009, 18:19
A gdzie wcięło poprzednią ikonę z awararka ? Była "jak zrośnięta" z osobowością autora, szkoda ... Dupa i gest dłoni - czysta, głęboka autoprezentacja. A fotki jak zawsze ... Tylko DOBRY ! psychiatra jest w stanie pomóc ... I mam świadomość jałowości mych słów. Nic nie wzruszy takiej "góry samozadowolenia". :-?
Padłem... :mrgreen: pięknie napisane ;-)
Fotka... pełny dramat ! Jedna z najgorszych jakie widziałem w Twoim dorobku artystycznym ;-)
Maćku, niestety zgadzam się.
Dodatkowo uważam, że przy Twoim wysokim poziomie prac nie powinieneś zostawiać tej kreski przy lewej krawędzi kadru. Chyba, że celowo, ale nie sądzę.
Pierwsza odsłona tego motywu podobała mi się.
Mówiąc o kresce przy lewej krawędzi kadru masz na myśli tę kreskę na linii horyzontu? Jeśli tak to są to chmury. Przyznaję, że na 700 px trudno to oceniać ale na prawie 40 cm papieru widać to wyraźnie ;)
Padłem... :mrgreen: pięknie napisane ;-)
Fotka... pełny dramat ! Jedna z najgorszych jakie widziałem w Twoim dorobku artystycznym ;-)
A dlaczego? Najgorsza bo?
Vodafone
27-04-2009, 18:31
A dlaczego? Najgorsza bo?
Ponieważ brak jej tego czegoś co czasem było w Twoich fotkach... ogólnie nie podoba mi się kadr (ułożenie
" tego czegoś " w kadrze ) Patrząc na tę fotkę nie mam pojęcia co to jest ( wolałbym to troszkę bliżej i w innym miejscu kadru ) Tak jak to pokazałeś sprawia, że praca jest mało ciekawa... ot pstryk
Mówiąc o kresce przy lewej krawędzi kadru masz na myśli tę kreskę na linii horyzontu? Jeśli tak to są to chmury. Przyznaję, że na 700 px trudno to oceniać ale na prawie 40 cm papieru widać to wyraźnie ;)
Nie Maćku, czepiam się :-D tej kreski - tutaj akurat w lewym dolnym:
źródło (http://img520.imageshack.us/my.php?image=kreska.jpg)
Na 40 cm myślę, że będzie ją widać :)
wasilewk
27-04-2009, 18:57
źródło (http://img520.imageshack.us/my.php?image=kreska.jpg)
Na 40 cm myślę, że będzie ją widać :)
Oj, tam. Samoloty latają wszędzie... Nie wiem jak inni, ale mnie już ręce opadają od stemplowania tego...
Oj, tam. Samoloty latają wszędzie... Nie wiem jak inni, ale mnie już ręce opadają od stemplowania tego...
Przecież napisałem, że się czepiam :-D. Maciek dał się poznać z dokładności i stąd moja uwaga
.
(...)
Chryste... usunąłem wszystkie syfki... przed chwilą patrzyłem się na wydruk... i dopiero jak prawie palcem pokazałeś to na cropie 100% to zobaczyłem :mrgreen: No ok. Masz mnie! :) Przeoczyłem smugę kondensacyjną. ;)
No ok. Masz mnie! :) Przeoczyłem smugę kondesacyjną. ;)
Hhhhuuuuuuuuurrrrrrrrrrrraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaa :mrgreen:
AndrzejWG
27-04-2009, 21:33
1. "... z tej serii" - a jest jakaś inna ??? :shock:
2. " ... bw jak zwykle klasa .." - piłeś - nie komentuj ! Chyba że mówimy "klasa" - myślimy "kasa ... chorych ! "
3. rzeczywiście cały aryzm i niuanse "sztuki" poległy przez JEDNĄ ; JEDYNĄ kreseczkę ...
4. można "to" drukować w wymiarze: "prawie" 40 metrów papieru - cudu nie będzie ...
5. "A dlaczego? Najgorsza bo?" - szok nie mija, szok się utrzymuje, "podziw" dla lansu rośnie ...
TO JEST DRAMATYCZNIE NACIĄGANY I BANALNY GNIOT. Takie jałowe, bezwyrazowe pustosłowie ...
Do szanownych Państwa administratorów - wypowiadam się WYŁĄCZNIE o zaprezentowanej sztuce (nad sztukami).
Proac150
27-04-2009, 22:19
2. " ... bw jak zwykle klasa .." - piłeś - nie komentuj !
Rozumiem, że od teraz wszystkie opinie, z którymi się nie zgadzasz będą oznaczały, że wypowiadający je pił lub jest chory.
Czekam z niecierpliwością, aż zamieścisz swoje, zapewne piękne (jedynie słuszne) BW, które zweryfikuje mój pogląd, na to, co jest dla mnie dobrą, a co nie konwersją.
2. " ... bw jak zwykle klasa .." - piłeś - nie komentuj ! Chyba że mówimy "klasa" - myślimy "kasa ... chorych ! "
3. rzeczywiście cały aryzm i niuanse "sztuki" poległy przez JEDNĄ ; JEDYNĄ kreseczkę ...
4. można "to" drukować w wymiarze: "prawie" 40 metrów papieru - cudu nie będzie ...
5. "A dlaczego? Najgorsza bo?" - szok nie mija, szok się utrzymuje, "podziw" dla lansu rośnie ...
TO JEST DRAMATYCZNIE NACIĄGANY I BANALNY GNIOT. Takie jałowe, bezwyrazowe pustosłowie ...
Do szanownych Państwa administratorów - wypowiadam się WYŁĄCZNIE o zaprezentowanej sztuce (nad sztukami).
:mrgreen:
Cóż za pasja komentatorska!
Mam nadzieję, że się za szybko nie wypalisz :-D
Ja ogólnie jestem na tak :)
Tylko nie wiem czy nie byłoby lepiej, żeby było tyle samo nieba i wody, bo tutaj masz więcej wody.
No i jeszcze troszeczkę nie pasują mi te 2 statki w tle jeśli to statki...?
AndrzejWG
27-04-2009, 23:16
- "Cóż za pasja komentatorska!" ... pasję to ja czerpię wyłącznie z Twoich subtelnych (wygłaszanych arogancko, bez krępacji, przez lata !) komentarzy na forum ... Będę odtąd Twym najwierniejszym, najczęstrzym ... fanem. Obiecuję nigdy nie zawieść ... A efekty widzisz - tę "sztukę" oglądnęło już 1035 osób. Nie dziękuj, peszysz mnie.
- "Przeoczyłem smugę kondesacyjną." :shock: - tylko tyle ? No nie mogę, co za skromność ....
Proac150 - "Rozumiem, że od teraz wszystkie opinie, z którymi się nie zgadzasz będą oznaczały, że wypowiadający je pił lub jest chory" - oczywiście, że NIE. To dotyczy wyłącznie słów: " ... bw jak zwykle klasa .." - wypowiedzianych w kontekście peamów nad tym tytułowym "czymś". I nie potrzeba "znawcy sztuki", aby stwierdzić co to za "bw" i co to za "konwersja". Rozumiem, że komuś się jednak może podobać, jestem tolerancyjny :-D . Ale tak na marginesie, naprawdę sądzisz, że włażenie w "grotę" (bez podkładu) coś Ci da ? Szczerze wątpię.
a dla mnie to jestes kolejnym forumowym trolem który owijając w elokwentne słowa pisze obrazliwe komentarze, chcesz DOTKNĄĆ Nemetha, dokopać mu ? to coś osobistego ? taki agresywny atak :twisted:
Nemeth - swoimi pracami prezentuje bardzo wysoki poziom i kazdy o tym wie, mozna się nie zgadzać z motywem moze nie podobać sie jego fotka, jedna czy druga ale to tylko kwestia gustu, napewno nie techniki - więc tak na dobra sprawę przybyszu znikąd o co Ci chodzi ???? a może widziałes tak niewiele że nie potrafisz się ustosunkować do tworczośći tego autora, lecz to nic straconego zawsze mozesz wejść na jego stronę - jest tam wiele ciekawych prac moze czegoś się przy tym nauczysz
Nemeth ma prawo być z siebie zadowolony, bo to co robi robi dobrze, robi to z fotograficzna pasją, robi to z precyzją - wybrał taka formę realizowania się w fotografii ma do tego prawo czyż nie - a jezeli Tobie ona nie odpowiada to omijaj tego autora z daleka - i nie rób zawieruchy na tym forum bo kolejny trol tutaj nie jest potrzebny - tutaj uczymy się fotografowania
ps. czytałem równiez Twoj wczesniejszy komentarz
AndrzejWG
27-04-2009, 23:25
harb: - melisa, raz ... ?
moj drogi zatroszcz sie o swoje zdrowie
Harb szkoda czasu i zdrowia na takich...
Dla kolesia już nawet ambulance nie pomoże :)
... pasję to ja czerpię wyłącznie z Twoich subtelnych (wygłaszanych arogancko, bez krępacji, przez lata !) komentarzy na forum ... Będę odtąd Twym najwierniejszym, najczęstrzym ... fanem. Obiecuję nigdy nie zawieść .
To zakrawa już na opętanie. Może Ci trzeba jakoś pomóc. Jakaś zmiana lekarza ?
AndrzejWG
27-04-2009, 23:51
Odezwały się „Szwadrony Nemetha ” ? , czy może „grotowłazy” ?
Nie. To są „znawcy sztuki” !! Pozdrawiam :mrgreen: .
Proac150
28-04-2009, 00:01
- Proac150 - "Rozumiem, że od teraz wszystkie opinie, z którymi się nie zgadzasz będą oznaczały, że wypowiadający je pił lub jest chory" - oczywiście, że NIE. To dotyczy wyłącznie słów: " ... bw jak zwykle klasa .." - wypowiedzianych w kontekście peamów nad tym tytułowym "czymś". I nie potrzeba "znawcy sztuki", aby stwierdzić co to za "bw" i co to za "konwersja". Rozumiem, że komuś się jednak może podobać, jestem tolerancyjny :-D . Ale tak na marginesie, naprawdę sądzisz, że włażenie w "grotę" (bez podkładu) coś Ci da ? Szczerze wątpię.
Nie zastanawiam się, co może mi dać napisanie komentarza pod czyimś zdjęciem, piszę to co myślę, jedne rzeczy mi się podobają inne nie. Jak piszę coś pozytywnego nie oczekuję niczego w zamian, jak piszę coś negatywnego staram się napisać co i dlaczego mi się nie podoba, bo może to komuś pomoże w robieniu lepszych fotografii. Tego samego oczekuję pod swoimi fotografiami tutaj zamieszczanymi.
Mam dziwne wrażenie że ów AndrzejWG to drugie konto jakiegoś użytkownika któremu Maciek skrytykował fote i zabrakło mu jaj żeby się naprawdę pokazać. Dziwi mnie to że ktoś akurat trafia na to zdjęcie i od razu robi pojazd.
Co do zdjęcia. IMO Maciek ma swój styl który dość wyraźnie widać. Normalną rzeczą jest że czasami robi lepsze a czasami gorsze kadry. Zresztą jak każdy z nas. Mi się to zdjęcie nawet podoba aczkolwiek widziałem wiele lepszych prac Maćka. Co bym poprawił? Chyba nic. Po prostu sam motyw tego ujęcia nie jest powalający. IMO z tego zdjęcia zostało wykrzesane wszystko co było możliwe.
Mam dziwne wrażenie że ów AndrzejWG to drugie konto jakiegoś użytkownika któremu Maciek skrytykował fote i zabrakło mu jaj żeby się naprawdę pokazać.
Też tak przez chwilę pomyślałem.
3. rzeczywiście cały aryzm i niuanse "sztuki"
Co masz na myśli, mówiąc "aryzm"? Walczysz o czystość rasy? Jesteś tzw. narodowcem?
najczęstrzym
[...]
- wypowiedzianych w kontekście peamów
Forum jest miejscem, gdzie należy szanować rozmówców, również przez stosowanie poprawnej polszczyzny.
A za wzmianki o "grocie" chyba zaproponujemy Ci banana.
AndrzejWG
28-04-2009, 08:56
Też tak przez chwilę pomyślałem. - no nie mów, ... CHWILA była piękna ? bo niezwykle rzdka - to pewne ! Tutaj wyrażamy swe opinie na temat prezentowanych fotografii a nie bawimy się domorosłych psychologów. Jak do tej pory, pomijam Twoje debilne uwagi na temat mojej skromnej osoby; niech tak zostanie - to jest chrześcijańska prpopzycja ... :-D
kronos28
28-04-2009, 09:40
Odezwały się „Szwadrony Nemetha ” ? , czy może „grotowłazy” ?
Nie. To są „znawcy sztuki” !! Pozdrawiam :mrgreen: .
- to jest chrześcijańska prpopzycja ... :-D
a ja mam inną... może nie chrześcijańską ale taką... konkretną:
kolego... zluzuj, bo mi mój precyzyjnie wypielęgnowany spokój duszy burzysz a to nie jest najlepszy pomysł.
do tej pory w swoich (o zgrozo!) 5 postach na forum (napisanych pod tym zdjęciem) nie napisałeś nic konkretnego, merytorycznego i popartego argumentami. Jedyne co zdołałeś wyartykułować to coś na kształt "nie podoba mnie sie ta sztuka" i to by było na tyle... (konkret jak w mordke "szczelił"). A może sprecyzuj co ci się nie podoba? Podaj jakieś argumenty? Chyba potrafisz? Na chwilę obecną wygląda na to, że zarejestrowałeś się tylko w jednym celu - taniej, biednej prowokacyjki... A to tu nie przejdzie... a tym bardziej obrażanie i atakowanie użytkowników.
Pierwsze i ostatnie ostrzeżenie...
to wszystko przez to miesznie stylów przez autora zawsze wystawiał długie czasy naświetlania aż tu nagle łup hdrem - jak "piorunem w szczypiorek" a potem znowu te spokojne długie naświetlenia - publika nie wie czego się spodziewać stąd to zdenerwowanie.
Pierwsze i ostatnie ostrzeżenie...
Kolega AndrzejWG będzie się przez siedem dni cieszył urlopem. Zasłużonym.
Omfg... nie brak oszołomów jak widać. Gdzie takich sieją, bo przecież się nie rodzą...
Co do zdjęcia, to niezbyt mi się podoba (zwłaszcza biorąc pod uwagę Twoje wcześniejsze foty).
Piotr_ek
02-05-2009, 21:17
- "Cóż za pasja komentatorska!" ... pasję to ja czerpię wyłącznie z Twoich subtelnych (wygłaszanych arogancko, bez krępacji, przez lata !) komentarzy na forum ... Będę odtąd Twym najwierniejszym, najczęstrzym ... fanem. Obiecuję nigdy nie zawieść ... A efekty widzisz - tę "sztukę" oglądnęło już 1035 osób. Nie dziękuj, peszysz mnie.
- "Przeoczyłem smugę kondesacyjną." - tylko tyle ? No nie mogę, co za skromność ....
Proac150 - "Rozumiem, że od teraz wszystkie opinie, z którymi się nie zgadzasz będą oznaczały, że wypowiadający je pił lub jest chory" - oczywiście, że NIE. To dotyczy wyłącznie słów: " ... bw jak zwykle klasa .." - wypowiedzianych w kontekście peamów nad tym tytułowym "czymś". I nie potrzeba "znawcy sztuki", aby stwierdzić co to za "bw" i co to za "konwersja". Rozumiem, że komuś się jednak może podobać, jestem tolerancyjny . Ale tak na marginesie, naprawdę sądzisz, że włażenie w "grotę" (bez podkładu) coś Ci da ? Szczerze wątpię.
Dziwne takie.
Nowy użytkownik i wie jak napisać konstruktywny komentarz.
Do tego aż sięgnąłem do podręcznika parapsycholingwistyki bo styl pisania wydał mi się cholernie podobny do... ale nieważne.
Zdjęcie takie sobie. Nie jest złe, jest poprawne i estetycznie wykonane.
Ale sam wiesz dobrze, że lepsze masz w portfolio.
pzdr, P.
Nooo Nemeth, ściągnąłeś d... z avatarka i pokazałeś na zdjęciu. Ciszę się, bo miałem już dość tych twoich nieustająco świetnych zdjęć :mrgreen:.
(...)
Do tego aż sięgnąłem do podręcznika parapsycholingwistyki bo styl pisania wydał mi się cholernie podobny do... ale nieważne.
(...)
Piter... ale co z tego, że IP z Częstochowy? :twisted:
Nooo Nemeth, ściągnąłeś d... z avatarka i pokazałeś na zdjęciu. Ciszę się, bo miałem już dość tych twoich nieustająco świetnych zdjęć :mrgreen:.
Hehehe no nie wiem co chcecie :) Mnie się podoba ;)
(tutaj Nemeth popadł w błogostan samozadowolenia) :mrgreen:
Piotr_ek
02-05-2009, 22:21
Piter... ale co z tego, że IP z Częstochowy?
Musisz się z tym pogodzić.
Musisz się z tym pogodzić.
Nie bardzo wiem niby z czym ale ok ;)
kurcze, Nemeth, to imho jest jeden z gorszych strzałów zrobionych przez Ciebie jakie widziałem:( korzystając z NDx400 robisz naprawdę cuda, ale tutaj jakby porażka. za dużo nieostrości i ogólny nieład.
pozdrawiam
Piotr_ek
03-05-2009, 01:03
to imho jest jeden z gorszych strzałów
bo to nie jest zdjęcie tylko prowokacja :)
semyazza
03-05-2009, 09:56
IMHO zdjecie raczej z gatunku slabych, mozna oczywiscie powielac jeden kadr umieszczejac w nim najrozniejszej masci zlomy, patyki i kamienie, ale to wciaz ten sm kadr. co z tego ze dobry, skoro juz mocno oklepany i powiewa nuda? Najpierw byly lodki, pozniej pale, teraz roznorodne wystajace elementy, wszystko okraszone pojawiajacymi sie ciekawymi kadrami z klifem lub lasem w tle - taka ewolucja. Powolna coprawda, ale dobrze, ze wogole, choc zdecydowanie bym wolal rewolucje, bo na to material akurat jest...