Zobacz pełną wersję : plecak SlingShot 200 AW - padł suwak
Witam
wymienionego w tytule plecaka używam od 2 lat. Do tej pory wszystko było OK, ale niestety, niedawno główny suwak odmówił posluszeństwa. Zgodnie z informacjami Lowepro, producent nie udziela gwarancji na zamki błyskawiczne dlatego mam pytanie czy znacie jakis zakład w Wa-wie który potrafi coś takiego naprawić, lub wszyc nowy suwak ?
ukłony
--
zmorak
Zadzwoń tutaj:
http://www.fsystem.com.pl/kontakt.php
i zapytaj, co masz robić.
Jeśli masz dowód zakupu, to spróbuj uderzyć do sprzedawcy, choć wątpię, żeby ten coś poradził.
Może znajdziesz coś jeszcze tu:
http://www.lowepro.com.pl/customer_service/warranty.aspx
Cytat:
Czynności wymagane do zgłoszenia roszczenia gwarancyjnego.
Należy przedstawić produkt autoryzowanemu przedstawicielowi Lowepro do kontroli i potwierdzenia, że zawiera on wadę. Lowepro zapewni świadczenia jedynie wówczas, gdy zgłoszone roszczenie będzie spełniało wszystkie warunki określone w niniejszym oświadczeniu o gwarancji. Osoby chcące skorzystać z obsługi gwarancyjnej oraz uzyskać informacje na temat sposobu przedstawienia produktu do kontroli, proszone są o skontaktowanie się ze sprzedawcą u którego nabyły produkt Lowepro, skontaktowanie się z nami za pośrednictwem poczty elektronicznej pisząc na adres:
[email protected], dzwoniąc pod numer: (800) 800-5693, wew. 4073 lub skontaktowanie się z lokalnym autoryzowanym dystrybutorem Lowepro. Pełny wykaz naszych autoryzowanych dystrybutorów znajduje się na stronie internetowej www.lowepro.com/where_to_buy/.
Lowepro są chyba nienaparawialne
ponizej odpowiedz jaką otrzymałem z fsystem:
Dziękujemy za kontakt !
Niestety nie posiadamy informacji na temat zakładu, który dokonuje napraw tego typu usterek.
Jako, że jesteśmy firmą która dba o swoich klientów, ze swojej strony możemy zaoferować Panu zakup nowego plecaka SlingShot 200 AW z rabatem 40% od ceny detalicznej.
Jeżeli byłby Pan zainteresowany, proszę o kontakt.
rabat moze i atrakcyjny atrakcyjny ale przeciez nie o to mi chodzilo
Wiesz, jeśli w gwarancji jest napisane, że uszkodzenia zamków nie podlegają gwarancji, to i tak dziwię się im, że są tak "łaskawi".
Normalnie w sklepie widzę, że SS200 chodzi po 220 zł, czyli 40% to ok. 132 zł.
Za tą cenę otrzymujesz nowy plecak, więc ja bym się nie zastanawiał.
P.S. zmień proszę kolor tej czcionki na dole twojego postu.
Mariusz888
01-05-2009, 20:56
Ja bym też wziął na Twoim miejscu choćby dla zasady bo zawsze się przyda taki zapas w postaci tego z lekko uszkodzonym zamkiem :) choćby po to żeby czasem coś wrzucić do bagażnika a przy sobie mieć to co trzeba a wtedy tamto w bagażniku sobie leży w odpowiednim zabezpieczeniu :)
Przy takiej cenie za nowy plecak to bym sie nie bawil w naprawe - porzadne usuniecie usterki bedzie kosztowac podbne, jesli nie wieksze, pieniadze.
Władca Pixeli
02-05-2009, 07:17
Normalnie w sklepie widzę, że SS200 chodzi po 220 zł, czyli 40% to ok. 132 zł.
Za tą cenę otrzymujesz nowy plecak, więc ja bym się nie zastanawiał.
Pytanie czy warto kupować tą samą firmę.
O ile pamiętam to nie pierwszy taki przypadek na forum.
Czy warto, to już sprawa indywidualna.
Ja bym akurat brał Flipside'a albo Fastpacka zamiast Slingshoot'a.
Lowepro mimo wpadek robi sprzęt naprawdę dobry, a skoro kolega ma możliwość wymiany, to niech negocjuje, czy zamiast brać drugi raz SS200, czy nie może wziąć innego w podobnej cenie.
No bo co zrobi z tym zepsutym?
Wyrzucić się przecież nie opłaci.