Zobacz pełną wersję : slow sync - sb800+d70
moja przygoda z lampami trwa 2 dni:)
i nie moge sie pozbyc w aparacie ustawienia slow przy synchronizacji na druga kurtyne...
caly czas jade na trybie A czy to ma cos wspolnego???
przy fotkach z dluzszymi czasami mam dwa blyski na poczatku i na koncu i to mnie denerwuje bo chce zeby blyskala tylko na koncu
pomozecie???
nightstalker
07-09-2006, 20:19
Przestaw na S, ewentualnie M.
Na początku i tak błyśnie - wyjatek gdy zapamiętasz pomiar.
ale przy drugiej kurtynie nie wysyla przedblyskow pomiarowych... (tak pisze instrukcja)
Nie wiem gdzie to wyczytałeś, ale pomiar iTTL odbywa się za pomoca błysków na początku. Więc błysk pomiarowy wystepuje - inna sprawa, ze nie wszyscy go potrafią dojrzeć.
str 36. ostatnie zdanie "Przedbłyski nie sa takze emitowane gdy w aparacie jest ustawiona synchronizacha na druga lameke migawki, nawet jesli na LCD pojawia sie ikonka"
To weź doswiadczalnie to sprawdź.
Ja oczywiscie dla upewnienia sie też wieczorkiem sprwadze to - ale często robie na 2 kurtyne i na poczatku błyskało mi.
pyszcza blysk...ale w kazdym trybie... tylko w pelnym manualnu nie puszcza blysku na poczatku
Nie mogę znaleźć instrukcji do lampy - chodzi oczywiście o manual lampy? Mam gdzieś instrukcję po angielsku, czasami jak się czyta tłumaczenie to dopiero nic nie można zrozumieć.