PDA

Zobacz pełną wersję : wygląd nowej lampy

eagis
24-04-2009, 19:29
Kupował ktoś ostatnio lampę (np sb-900) i pamięta czy ona miała folijkę na wyświetlaczu? Kupowałem dziś takową i moje podejrzenia wzbudził fakt iż sprzedawca strasznie często powtarzał że lampa jest funkiel nówka, nie śmigana. Pewnie bym nie zwrócił na to uwagi ale te częste uwagi sprzedawcy wzbudziły moje zainteresowanie.

Kosti68
24-04-2009, 20:10
Jesli nie ma zadnych zarysowan itp. to nie przejmowal bym sie tym...nawet jak zrobila pare blyskow to nie ma to az tak wielkiego znaczenia. U mnie juz dokladnie nie pamietam ale moja nie miala chyba zadnej foli na wyswietlaczu.

eagis
24-04-2009, 20:19
Przejmować się nie przejąłem jakoś bardzo bo wziąłem w sumie sprzęt, jeśli ktoś rzeczywiście pstryknął kilka razy to nie tragedia, jedynie natarczywe zapewnienia sprzedawcy mnie rozbawiły/zwróciły uwagę:)

Deoos
25-04-2009, 03:09
U mnie nie było żadnej folii.

memphis_gd
25-04-2009, 20:58
Witam,
Również potwierdzam, mam 2 sztuki i na żadnej nie było folijki na wyświetlaczu, tylko całość była w woreczku foliowym.

Pozdrawiam,
Jacek

wilk325
25-04-2009, 21:18
Nie masz się co przejmować ( oczywiście jak wszystko działa ), u mnie na 5 sztukach też nie było folii, to norma.

koziołek_matołek
26-04-2009, 12:09
zamawialiśmy ostatnio (może ponad miesiąc temu:D ), tyle że sb600, też nie było żadnej folijki. Za to transport i cała reszta "opakowania" bdb. sprzęt z foto tipa, dbają o dobrą wysyłkę. Poza brakiem folijki - chyba wszędzie po prostu tak wysyłają - reszta była bardzo szczelnie zapakowana i nie było żadnych zarysowań. Więc spokojnie ;)

D_chriss
26-04-2009, 12:59
Na lampach Nikona nie ma ani kawałka folii.
Tylko Sony ma ofoliowany przedni panel wspomagania AF.
Na lampach czerwonej firmy też folijek brak.
Pozdrawiam

eagis
27-04-2009, 11:21
Dzięki wszystkim za odp, lampę mocno przetestowałem i jak na razie wszystko super. No może oprócz tego że to moja w zasadzie pierwsza tak rozbudowana lampa i widzę że oprócz TTL z innych trybów nie będę korzystał.. no ale na wszystko przyjdzie czas. Swoją drogą kupiłem przy okazji sc-29, fajna rzecz.

Otiv
27-04-2009, 16:32
Nie masz się co przejmować ( oczywiście jak wszystko działa ), u mnie na 5 sztukach też nie było folii, to norma.

nom to mamy rekordzistę, aż pięć popsułeś :D

yarp3n
27-04-2009, 22:31
Mama poucza córkę, która idzie na swoją pierwszą całonocną imprezę:
-Pamiętaj córciu, jak będziesz sobie szukać mężczyzny to musi on spełniać trzy warunki: musi być oszczędny, przygłupi i nie śmigany.
Kolejnego dnia rano córka wróciła z imprezy i chwali się mamie:
-Nalazłam idealnego kandydata!
-Dobrze, córciu. A jest oszczędny?
-Jest, bo jak poszliśmy spać do pokoju hotelowego i były dwa łóżka to powiedział, że nie ma sensu dwóch gnieść - śpijmy na jednym.
-A przygłupi?
-Też, matuś, bo zamiast poduszkę sobie pod głowę to mi pod tyłek podłożył.
-A nie śmigany?
-Matuś... - odpowiada dumnie córka - jeszcze miał folijkę na siusiaku.

Zoidberg
28-04-2009, 12:01
u mnie na 5 sztukach też nie było folii, to norma.

Uczciwie powiem, ze bardzo przyjemnie sie czyta takie posty - cieszy mnie, ze sa ludzie, ktorzy moga sobie pozwolic na beztroskie inwestowanie w swoje ukochane hobby - to taki dowod, ze przy odpowiednim staraniu wszystko jest mozliwe.

PS. Przepraszam za brak polskich liter - obecnie siedzie w UK.

luxius
30-04-2009, 20:08

:D A jak mają na imiona? :D

jacek.gold
30-04-2009, 20:15
:D A jak mają na imiona? :D

hehe zazdrośnicy