Zobacz pełną wersję : Lightroom2.1 -jak zainstalowac spolszczenie?
Witam.
Czy ktoś z użytkowników programu Lightroom 2.1 będzie tak dobry i podpowie jak i skąd ściągnąć spolszczenie do tego programu / jesli jest to legalne oczywiście/. Ja nie potrafię - przy próbie rozpakowania informuje mnie o błedzie. Korzystałem z linków dostępnych w google -u mnie nie chce sie rozpakować. Sam program działa ale dużą pomocą w jego opanowaniu byłoby spolszczenie lub jakaś pozycja książkowa w ojczystym jęzuku , a taka ma dopiero wyjść /nie liczę Kolbyego/. Kiedy ja do czegoś w tym dojdę to nie wiem...
Michał Jędrak
23-04-2009, 19:17
Ja bym nie instalował... Choćby z tej samej przyczyny dlaczego najlepszy jest angielski Photoshop... Jak będziesz potrzebował jakiejś pomocy to nikt nie będzie potrafił Ci tego opisać. Jak będziesz szukać w googlu pomocy to też Twoje polskie terminy będą bezużyteczne...
bartoszek
23-04-2009, 19:55
Do Adobe Photoshop Lightroom wystarczą Sekrety Cyfrowej Ciemni Scotta Kelby"ego za 77PLN.
Masz tam słówka w dwóch wersjach polska(w nawiasie) i angielska,tak że nie będzie problemu.Ja zainstalowałem polską nakładkę do programu i zaraz wróciłem do wersji angielskiej,jak dla mnie lepiej się z nią pracuje.
W najnowszej wersji programu jest tylko troszkę nowych dodatków o których nie pisze S.K. w swojej książce.
No właśnie. Ta książka Skotta Kolbyego dotyczy starszej wersji programu. Zaczekam na wydanie nowej książki innego autora, która ma się ukazać niebawem. Ale dzięki za wszystkie rady. Część z Was proponowała mi coś odwrotnego , czyli zainstalować spolszczenie. Oczywiście wybór opcji bardziej mi przydatnej pozostawię własnej decyzji i w razie czego powrócę do angielskiej wersji. Tymczasem prośba o pomoc w spolszczeniu nieaktualna.
Dzięki i pozdrawiam.
Zgadzam się z wypowiedzią Michała, ale jeśli chcemy mimo to pobawić się polskim Lightroomem to nic nie stoi na przeszkodzie. Całkiem legalnie można pobrać polski interfejs ze strony Wimal (http://wimal.pl/adobe/help/lightroom_lokalizacja2.htm). Instalacja jest prosta jak drut.