PDA

Zobacz pełną wersję : Lampa Amity 820tcz - ktoś coś wie?

Magician
20-04-2009, 13:48
Witam,

zobaczyłem przelotem w jednym komisie taką lampę błyskową Amity 820tcz. Da się to zapiąć do nikona d90? Jeśli nie bezpośrednio na stopkę i tylko wyzwalanie fotocelą albo kable synchro - to w jakich trybach ona pracuje? Obsługuje auto czy tylko manual?
Opłaca się w nią w ogóle inwestować?

Lampa by mi sie przydała do dopalania przy zdjęciach pomieszczeń no i do zdobywania doświadczeń z zewnętrzną lampą.

Dziękuję z góry za informacje.

Albert44
20-04-2009, 14:21
Wszystko jest w googlach... od a do z.. Szukaj.
http://www.google.pl/search?hl=pl&safe=off&q=amity+820+tcz&btnG=Szukaj&lr=

Magician
20-04-2009, 14:40
Z pewnością wynika to z mojego ograniczenia w temacie lamp i ich uzytkowania oraz parametrów; to co znalazłem wcześniej w zachwalanym google to to, że jakaś osoba zmierzyła napięcie na stopce i wynosi ono ok. 60V.
Nic nie znalazłem na temat czy jest ono potwierdzone przez inne osoby, czy jest odpowiednie dla nikona d90, oraz w jakich trybam umozliwi mi pracę. Stąd pozwoliłem sobie zapytać na tym forum praktyków - użytkownikow nikona z nadzieją, że ktoś takowej używa i może podzielić się wrażeniami i spostrzeżeniami.

@Albert44: Jeżeli z owych wynikow w google albo ze swojej wiedzy jesteś w stanie mi podać więcej informacji, chętnie się dowiem.

Albert44
20-04-2009, 18:27
Z pewnością wynika to z mojego ograniczenia w temacie lamp i ich uzytkowania oraz parametrów; to co znalazłem wcześniej w zachwalanym google to to, że jakaś osoba zmierzyła napięcie na stopce i wynosi ono ok. 60V.
Nic nie znalazłem na temat czy jest ono potwierdzone przez inne osoby, czy jest odpowiednie dla nikona d90, oraz w jakich trybam umozliwi mi pracę. Stąd pozwoliłem sobie zapytać na tym forum praktyków - użytkownikow nikona z nadzieją, że ktoś takowej używa i może podzielić się wrażeniami i spostrzeżeniami.

@Albert44: Jeżeli z owych wynikow w google albo ze swojej wiedzy jesteś w stanie mi podać więcej informacji, chętnie się dowiem.
Coś słabo szukasz... ale niech tam: :???:
AMITY 820TCZ uniwersalna tyrystorowa lampa wyposażona w uniwersalną stopkę i własną automatykę z czujnikiem, regulującą siłe błysku. Specyfikacja techniczna: Odchylany palnik z regulacją ogniskowej Zakres regulacji w pionie: od -3 do 90 stopni .Regulacja w poziomie. Wbudowany dyfuzor w postaci odchylanego odbłyśnika) 3 tryby pracy: manualny, automatyczny (wide), automatyczny. Liczba przewodnia 26 (ASA) w ustawieniu wide .Liczba przewodnia 30 w ustawieniu normal. Zasilanie: 4 baterie AA ok 120 błysków na jednym komplecie baterii waga 285g.

Napięcie jednak powyżej 60V.. grubo.. :sad:

Magician
21-04-2009, 12:54
Dziękuję za te informacje - jak rozumiem to grubo powyżej 60V dyskwalifikuje z zapinania na body.

Tabu25
21-04-2009, 18:23
z Tego co wiem do cyfrowych lepiej podpinać coś co ma max 10V

Albert44
21-04-2009, 20:17
Dziękuję za te informacje - jak rozumiem to grubo powyżej 60V dyskwalifikuje z zapinania na body.
Reasumując... lampa na fotocele, a nie na body dslr..chyba, że masz coś a'la Zenit ;)

LUKIFOR
27-01-2011, 22:23
właśnie trafiłem na ten post. ja używałem d90 z tą lampą i działa bez problemu. żadnego zwarcia nie było.

Sapphiron
28-01-2011, 09:28
właśnie trafiłem na ten post. ja używałem d90 z tą lampą i działa bez problemu. żadnego zwarcia nie było.

Zaiste, waćpan jesteś hardcorem...