PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Zachód z popiołów

erde
19-04-2009, 23:21
Jest to górka usypana dość dawno temu z popiołów wywożonych z EC Siekierki w Warszawie. Obecnie ładnie obrasta trawką, co zresztą widać na zdjęciu. Sklejane w PS z 2 eskpozycji. nie wiem czy nie wyszła, że tak powiem hdrowa kupa...ale zobaczymy co powiecie.

obrabiając to zdjęcie miałem na uwadze, aby możliwie jak najbardziej przypominało widok widziany moim okiem. starałem się nie przesadzić i nie zrobić wstrętnego cukierka...

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2009/04/DSC_0216-1.jpg
źródło (http://i498.photobucket.com/albums/rr348/erdetm/DSC_0216.jpg)

Fremen
19-04-2009, 23:51
Moim zdaniem tzw. "HDRowa kupa" lub "wstrętny cukierek" Ci z tego nie wyszły:mrgreen: Obróbka zatem na duży plus - jest naturalnie, a rozpiętość tonalna bardzo duża:)
Nie trafia do mnie natomiast motyw ani podział kadru, nie ma nic co zatrzymywałoby wzrok, ciekawiło...

erde
19-04-2009, 23:55
jakbyś miał kilku motocrossowców śmigających dookoła Ciebie to też byś nie wiedział jak kadrować :D

maddnes
19-04-2009, 23:56
Dla mnie obróbka na tak, ale poza tym nic się nie dzieje, może jakbyś podszedł bliżej drzewek to coś by dało...

erde
20-04-2009, 00:06
a tam się nie dzieje. zachodzi słonce, chmury wędrują po niebie, światło zmienia widoki na zboczę góry...sporo tego:)

GUINNESSts
20-04-2009, 00:18
Hej! Moim zdaniem jak na pokaz kupy porosnietego popiolu jest oki.
Co do kolorkow to napisze co widze. Cukierkow nima. Niebo i slonce naturalne. Trawka jakby dostala zbyt wiele azotu na wiosne (brakuje mi troszke naturalnych suchych pozostalosci po zimie) i wydarte miejsca po motocrossowcach są niebieskie. Niebo lekko zaszumione.
Nic oczywiscie mi w tej fotce nie przeszkadza. Postanowilem napisac co dokladnie widze. Moze to Ci pomoze. Ale pamietaj, ze to tylko literki i napisane niebieski nie musi oznaczac, iz taki jest.

erde
20-04-2009, 00:25
tam ta trawa ma poważnie taki kolor! rośnie na popiole...i jest nienaturalnie zielona:) na ten ślad nie zwróciłem uwagi nawet.