Zobacz pełną wersję : Jak wykonać taką fotkę?
endrju22
15-04-2009, 21:17
Buszując po internecie trafiłem na ciekawe portfolio ślubne.http://www.snapstudio.eu/1www/wed/portfolio.htm
Zaintrygowała mnie fotografia nr 1. Wyszło bardzo realistycznie.No i pytanie jaka jest najprostsza metoda aby coś takiego sklecić?
BlackRoger
15-04-2009, 23:16
Najprościej w PS'ie :) Poświęć jedynie odpowiednio dużo uwagi na oświetlenie fotografowanych scen pod kątem połączenia ich potem w takim fotomontażu - plus zabawa z cieniami na suficie, ścianch itp i po sprawie.
Tomek Konopka
15-04-2009, 23:48
też tak myśle:-D
6 lat na siłowni i 20 lat praktykie w odkurzaniu ;)
Tomek Konopka
16-04-2009, 00:36
6 lat na siłowni i 20 lat praktykie w odkurzaniu ;)
hehe:-D dobre
Naprawdę fajne efekty. Ktoś ma wyobraźnię i potrafi to ciekawie wykorzystać. :)
Najpierw wizja co się chce zrobić, a potem PS.
Oby tylko po ślubie nie było jak w ps ;)
Macierewicz w tv, hrhr :mrgreen:
Macierewicz w tv, hrhr :mrgreen:
Raczej Cymański :)
footprints
22-04-2009, 14:32
Widziałam ich w akcji u znajomych na ślubie :) Zdecydowanie nie należą do tych przeciętnych ;)
--Arkadia--
22-04-2009, 15:07
Widziałam ich w akcji u znajomych na ślubie :) Zdecydowanie nie należą do tych przeciętnych ;)
A po czym to stwierdziłeś?
footprints
22-04-2009, 16:12
Stwierdziłam :)
Otóż po tym w jaki sposób się zachowywali, czyli: zachowywali się totalnie na luzie (ale bez przesady), nie byli widoczni (nie przeszkadzali - wtapiali się w tło)... no i najważniejsze widziałam efekt ich pracy (nie tylko kilka zdjęć na stronie). Mają oryginalne pomysły, ciekawe kadry, mało jest takich zwykłych, wręcz codziennych. Dlatego uważam, że nie należą do przeciętnych. Może będę mało oryginalna, ale jak dla mnie mają to "coś" co dobry fotograf mieć powinien :)
a mnie zainteresowalo 7 foto od konca:D moze mi ktos wytlumaczyc jak to zrobic? sam doszedlem do wniosku ze to na dlugim czasie jest robione jakims palacym sie przedmiotem jednak przy takich czasach maly ruch powoduje rozmazania lub "znikniecie" postaci? to tez foto jakies skladane z 2 zdjec?
andrzej500
22-04-2009, 23:14
Jedynka oczywiście dwa zdjęcia i PS.
Godne uwagi jest to, że Pani Młoda była robiona z ujęcia około 15-20 cm nad podłogą.
Pan młody z odkurzaczem z wysokości środka półki jakieś 170 -180 cm.
Dzięki temu po montażu (dodaniu cienia i tp)mamy zgodność perspektywy.
W przeciwnym razie zdjęcie raziło by sztucznością.
Pomysł jest rewelacyjny.
W ogóle cala galeria wymiata!!!
tutaj chwalą się retuszem...http://www.snapstudio.eu/1www/ret/portfolio.htm
fotomontażem już się nie pochwalili ;)
a mnie zainteresowalo 7 foto od konca:D moze mi ktos wytlumaczyc jak to zrobic? sam doszedlem do wniosku ze to na dlugim czasie jest robione jakims palacym sie przedmiotem jednak przy takich czasach maly ruch powoduje rozmazania lub "znikniecie" postaci? to tez foto jakies skladane z 2 zdjec?
Nie wiem jak w tym zdjęciu, ale taki efekt można uzyskać przy synchronizacji lampy na tylna kurtynę.
Musi być do tego dostatecznie ciemno. Ustawiamy długi czas i rysujemy w w powietrzu wzór świecącym przedmiotem. Potem błysk lampy doświetla nam postać, czy co tam sobie chcemy.
nie chce nic mowic ale galeria naprawdę jest dobra. U mnie w pracy często widziałem filmy weselne montowane przez różnych "twórców" i rzadko jak w fotografi zdarzają sie naprawde dobre pomysły z wyczuciem jak tutaj. (imho to moje zdanie)
A co do 1 fotki to zwykly fotomontaż w psie.. :D całkiem udany.