Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] a ja nadal leśnymi ścieżkami podążam
Zakochana w Szyszkinie po uszy staram się namalować światłem to, co on malował pędzlem. I, wbrew pozorom, czasem myślę, że mistrz miał łatwiej. On kreował rzeczywistość, mógł ją naginać wedle własnych potrzeb... A ja, mały naśladowca, jedynie ją rejestruję zdając się całkowicie na cud natury.
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2009/04/1825042-1.jpg
źródło (http://plfoto.com/zdjecia_new2/1825042.jpg)
Tomasz121
15-04-2009, 21:00
pięknie, a trawa wygląda jak zielony dywan
I taka właśnie była. Uginała się mięciutko pod stopami, tłumiła każdy krok.
naprawdę genialne zdjęcie.
Na wstępie od razu przyznaję, że dzieł Szyszkina nie znam, ale jeśli nazywasz siebie jego "małym naśladowcą", to chyba najwyższy czas nadrobić tę niewątpliwą zaległość :) Twoja praca mnie urzekła. Delikatne, ciepłe światło buduje cudowny nastrój, a w połączeniu z kolorem poszycia i lekko przesłoniętym mgłą tłem daje po prostu piękną fotografię, którą podajesz w dobrym kadrze. Brawo!
Wow, a ja myślałem że jestem jedynym dziwakiem zakochanym w Szyszkinie. Nikt tak nie potrafi malować lasu jak on, tak znaleźć kompozycję i piękno w chaosie kniei.
Co do zdjęcia to powiem że gdybyś nie napisała wzmianki o Szyszkinie, to ja sam bym to zauważył. Bo to zdjęcie to jest właśnie Szyszkin. Ten dotyk mchu, pion drzew, światła dochodzące do ściółki przez gałęzie.
Świetnie Ci się udało. Brawo!
poczekajcie do wakacji. Ruszę w swoją litewsko-suwalską głuszę i też coś przedstawię:)
poczekajcie do wakacji. Ruszę w swoją litewsko-suwalską głuszę i też coś przedstawię:)
Czekamy, czekamy! Będzie szyszkinowski festiwal!
Marek-frotka
16-04-2009, 00:10
Bardzo dobre zdjęcie. Las wygląda jak żywy.
Pozdrawiam
Marek
Dziękuję wszystkim za miłe słowa. Przyznam szczerze, że nie spodziewałam się :)
.. Przyznam szczerze, że nie spodziewałam się :)
Surprise!! :)