Zobacz pełną wersję : nikon d70s problem z lampą
czy ktoś miał może podobny problem ? chodzi o wbudowaną lampe błyskową która podnosi sie ale nie błyska .Byc moze obejdzie sie bez serwisu?
Mi do tej pory coś takiego się nie zdarzyło.
Napisz więcej - na jakich ustawieniach masz puszkę, czy wcześniej błyskała i nagle przestała, cokolwiek...
Mi do tej pory coś takiego się nie zdarzyło.
Napisz więcej - na jakich ustawieniach masz puszkę, czy wcześniej błyskała i nagle przestała, cokolwiek...
Błyskała na auto i innych programach jeżeli potrzeba taka zachodziła- i nagle odmówiła posłuszeństwa ,aparat podnosi lampe do góry a "dzyndzel" zwalniający po każdym przyciśnięciu próbuje jakby na nowo ją zwalniać wygląda na to że jest może jakiś czujnik położenia lampy czy coś takiego i dlatego "wariuje"
Błyskała na auto i innych programach jeżeli potrzeba taka zachodziła- i nagle odmówiła posłuszeństwa ,aparat podnosi lampe do góry a "dzyndzel" zwalniający po każdym przyciśnięciu próbuje jakby na nowo ją zwalniać wygląda na to że jest może jakiś czujnik położenia lampy czy coś takiego i dlatego "wariuje"
Nie miałem takiego problemu. Jedyne co mi przychodzi do głowy to jeszcze naładowanie akumulatora... Wątpię, żeby pomogło, ale zawsze możesz zrobić to sam. A próbowałeś zapiąć jakąś dodatkową lampę? Co wtedy się dzieje?
A czy przed "popsuciem" nie eksploatowałeś jej mocno? Może się spaliła?
Aparat podnosi lampe do góry a "dzyndzel" zwalniający po każdym przyciśnięciu próbuje jakby na nowo ją zwalniać wygląda na to że jest może jakiś czujnik położenia lampy czy coś takiego i dlatego "wariuje"
Chyba dobrze kombinujesz, że to czujnik otwarcia lampy, ale sam pewnie tego nie naprawisz, no chyba że czujesz się na siłach rozebrać aparat, gdzieś chyba był opis, jak otwiera się D70.
Chyba dobrze kombinujesz, że to czujnik otwarcia lampy, ale sam pewnie tego nie naprawisz, no chyba że czujesz się na siłach rozebrać aparat, gdzieś chyba był opis, jak otwiera się D70.
ja tam widze tylko dwie srubki przy lampie na "miniśrubokręt" chyba spróbuje
opisu niestety nie znalazlem
Ja znalazłem, ale to instrukcja dobrania się do matrycy, więc Tobie nie pomoże,
niemniej odświeżę, bo może komuś się przyda
http://www.astrosurf.org/buil/d70/ircut.htm
miecio_oo
19-04-2009, 11:53
A mi coś się udało znaleźć, może się komuś przyda. Do pobrania na forum elektrody http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=1223632&highlight=nikon&sid=. Jak nie będziesz mógł pobrać to daj znać podeśle na maila.
Pozdrawiam