Zobacz pełną wersję : Problem ze stopkami do Goldphoto 314C
Witam, posiadam od jakiegoś czasu statyw GoldPhoto 314C, nie miałem z nim żadnych problemów, ale na podczas ostatniego wyjazdu, odpadły mi z niego 2 stopki (gumowe stopki z metalowym kolcem dla lepszej przyczepności). 1 pozostała, 2 niestety wcięło gdzieś w śniegu i ich nie znalazłem.
Jeśli ktoś wie może, gdzie (jeśli w ogóle) mogę kupić same stopki do tego statywu, to będę wdzięczny za taką infromację. Nie zależy mi koniecznie na takich samych, mogą być zwykłe zaślepki (byle pasowały). Bez nich statyw jest nierówny, a do środka dostaje się piach itd.
Pozdrawiam,
Qiubag
sumerian_pl
15-04-2009, 17:16
Wątpie, żeby dało się dokupić same kolce manfrotto.
Jest jednak wyjście z całej tej sytuacji. Są nim kolce manfrotto, które będą pasowały do twojego statywu:
Link (http://fotozakupy.pl/akcesoria-statywow/manfrotto-mn200spk3-stopki-z-kolcami-kpl-3szt,8359s)
Cena nie jest zbyt rewelacyjna, ale stopki z kolcami sprawdzają się świetnie..
Dołożę niewiele i mam nowe nogi, więc niestety taka cena w 100% odpada. Dzięki jednak za linka, nie wiedziałem, że da się dokupić stopki frotki :D
Chyba zainwestuję w statyw frotki i jakąś porządną głowicę, bo nie pierwszy raz przekonałem się, że kto oszczędza na sprzęcie, płaci podwójnie. Ewentualnie chyba pójdę do Castoramy i poszukam jakichś zaślepek. Lepsze to niż nic.
Pozdrawiam
grudzinsky
16-04-2009, 16:28
Dołożę niewiele i mam nowe nogi, więc niestety taka cena w 100% odpada.
kto oszczędza na sprzęcie, płaci podwójnie.
niestety to jest absolutna prawda :)
Dołożę niewiele i mam nowe nogi, więc niestety taka cena w 100% odpada. Dzięki jednak za linka, nie wiedziałem, że da się dokupić stopki frotki :D
Chyba zainwestuję w statyw frotki i jakąś porządną głowicę, bo nie pierwszy raz przekonałem się, że kto oszczędza na sprzęcie, płaci podwójnie. Ewentualnie chyba pójdę do Castoramy i poszukam jakichś zaślepek. Lepsze to niż nic.
Pozdrawiam
Jest legenda która mówi, że marka GoldPhoto to tańsza realizacja frotki i jest tego samego właściciela, tej samej grupy kapitałowej - więc pozostaje Ci tylko zmiana marki ;-)
Kolce od Goldphoto są słabsze jakościowo od kolców frotki, ale ich wymiana na nowe nie jest takim najgorszym pomysłem - wtedy zbliżasz się do bardzo drogiego ideału - są osoby które zainwestowały w nie, by polepszyć swój komfort pracy. Bez inwestycji - pozostaje tylko Adam Słodowy ;-)
Troche odkopuje, ale wiem ze to problem powtarzajacy sie, zatem moze ktos znalazl rozwiazanie...
Gdzie mozna kupic stopki do statywow goldphoto albo czym je zastapic? Moze ktorys z przedmowcow znalazl na to patent? Oczywiscie pomijajac alternatywe w postaci koncowek Manfrotto. Za te cene chyba wolalbym kupic kolejne nogi GP jako dawce czesci, chociazby zeby zrobic sobie dodatkowa, krotka kolumne centralna, ale to juz rozwiazanie mniej ekonomiczne. :)
Pozdrawiam
Chyba zainwestuję w statyw frotki i jakąś porządną głowicę, bo nie pierwszy raz przekonałem się, że kto oszczędza na sprzęcie, płaci podwójnie....
Manfrotto też gubi gumowe nóżki.
martinez
11-02-2011, 13:32
Manfrotto też gubi gumowe nóżki.
No właśnie, wie ktoś gdzie można takie nóżki kupić, jedną mi wciągną piasek nad morzem i nie mogłem odnaleźć... a teraz mi się jeszcze bardziej statyw zapada :(
Czytałem tu na forum w zeszłym tygodniu, że w jakimś sklepie Foto-cośtam można kupić te gumowe nóżki goldphoto po taniosci , pamiętam że cena była w granicy 5zł za szt. tylko za chiny nie mogę teraz znaleźć tego postu gdzie podana była nazwa sklepu
Superkomornik pisał coś w swojej ofercie sprzedaży statywu GP - "5zł w foto-tipie"
jankes.photo
24-02-2012, 15:22
temat stary ale zapytam z ciekawości, może ma ktoś ma do sprzedania na części taki goldphoto YH324C ?
blady_kriss
25-02-2012, 21:06
Może jakiś namiar na sklep/dealera takich stopek/kolców?