PDA

Zobacz pełną wersję : Kompakt do 1200zł - nie dla mnie :)

HYPER
04-09-2006, 16:51
witam.
mam nadzieje, ze dobra kategoria. otoz zostalem poproszony o pomoc w wyborze aparatu kompaktowego. jako "znawca" mam doradzic a wlasciwie wybrac aparacik do 1200zl. na codzien uzywam zupelnie innego sprzetu (D200) i przyznam sie, ze zupelnie nie wiem co podpowiedziec. z tego co wiem to w tej kategorii cenowej bardzo dobre sa Canony A620 i A700, ale moze jest cos jeszcze lepszego. wazne zeby byl gabarytowo zblizony do tych canonow. matryca od 6mpix w gore, jak najmniejsze szumy na wysokich ISO (nie wiem ile maja kompakty, ale uzyteczne ISO 800 by sie przydalo), sprawnie dzialajacy WB. nie wiem czy kompakty to maja, ale jakis RAW tez by sie zdal :D

uwaga koncowa - nie musi byc nikon ;)

Niedzwiedz
04-09-2006, 17:34
pomysl o fuji jakims f10 f30 malo szumia
ze starych fuji to pamietam test mojego kolegi ktory mial chyba 5 hybryd i tylko 5600 najladnej naswietlala z lampa i bez lampy i miala ladne kolory wiec sadze ze powinni byc zadowoleni . ja uzywam jeszcze fuji e500 fajny aparacik ale AF ma slaby i szumi :( za to ma 28mm i f2.8

HYPER
04-09-2006, 18:15
no wlasnie AF powinien bys dosc skuteczny, bo aparat bedzie w duzej czesci wykorzystywany na imprezach, czyli lampa, duze ISO i AF.