Zobacz pełną wersję : Szkiełka
Przemek 1974
09-04-2009, 22:24
Witam zakupiłem D700 chcę kupić szkiełka
Nikkor 24-70 mm F2.8G ED AF-S
Sigma 70-200 F/2.8 M. HSM EX DG APO
proszę o rade
ale z jakiej kategorii ? chcesz wiedziec czy są fajne ? ciężkie ? miękkie w dotyku ? czy co ? sprecyzuj :)
co tu precyzować ;-)
Nikkor 24-70 - kupuje się w ciemno, na Sigmach się nie znam, ale jak jest D700 i 24-70 to problemu finansowego nie widzę i brałbym 70-200 nikkor f2,8 VR (też zakup w ciemno).
Przemek 1974
10-04-2009, 23:42
Witam
na 70-200 nikkor f2,8 VR to troche kasy brak budowa domu się zaczeła i tak poszalałem.
Dzięki za podpowiedz.
Podobno w niedługim czasie w Szczecinie ma powstać Centrum Sigmy, więc będzie można wypożyczyć szkło do testów.
Przemek 1974
11-04-2009, 00:07
Nie masz znajomego kto pstryka na tym szkiełku?
Przemek 1974
11-04-2009, 00:10
70-200 nikkor f2,8 VR będzie dobrze foty robił testowałeś może go?
70-200 nikkor f2,8 VR będzie dobrze foty robił testowałeś może go?
Testuję go co drugi dzień ;-)
Przemek 1974
11-04-2009, 00:15
Czemu nie codziennie?
Zadowolony jesteś ze szkiełka
Czemu nie codziennie?
Zadowolony jesteś ze szkiełka
Bo by się inne szkiełka na mnie obraziły ;-)
Szkło klasa sama w sobie, wszelkie dywagacje zbędne - możesz śmiało kupować. To szkło jest bez kompromisów.
Przemek 1974
11-04-2009, 00:53
jakis pewny sklep gdzie go kupic
Wysłałem PW.
Sigma spoko ale jak dla mnie nikkor bije ją na Głowę mam jeszcze tę Sigmę tylko wersja bez makro jak chcesz kiedyś pojechać do gryfina to sobie podepniesz.
Podobno w niedługim czasie w Szczecinie ma powstać Centrum Sigmy, więc będzie można wypożyczyć szkło do testów.
powstaje na krzywoustego :) już jest szyld i naklejka na szybie :D a panowie w środku instalują półki, tylko odliczać dni do otwarcia.
u naszego forumowego kolegi w http://arcdeco.pl/ za jedyne 6169,00zł
Szkło klasa sama w sobie, wszelkie dywagacje zbędne - możesz śmiało kupować. To szkło jest bez kompromisów.
dokładnie jak napisał Sl@wcio, i AF mega szybki, dość ostry na 2.8. jedyne co mi w nim przeszkadza to ta duża stopka
Otis, uważaj żebyś czapy nie dostał za reklamę od moderatorów.
czyli mamy "kreta" ;) co donosi...
czyli mamy "kreta" ;) co donosi...
Nieee.... no nie mówię że Otis to kapo ;-)
7. Zabrania się umieszczania reklam, wpisów komercyjnych, linków do portali komercyjnych oraz ogłoszeń w jakimkolwiek dziale forum oraz stopce użytkownika. Rozsyłanie wiadomości reklamowych i ofert do grupy i pojedyńczych użytkowników jest zabronione (SPAM)
sądzę żę mój wpis nie wykracza poza regulamin, chciałem tylko pomóc koledze
spoko dostałem już dwa razy przeżyje i trzeci.
Sławku coś ci kwiatek wyrósł na tym znaku :P
Ja Otis strażnikiem regulaminu nie jestem. Tylko ostrzegłem Cię przed takimi praktykami. A Twój wpis zawiera linka do portalu komercyjnego.
A kwiatek... no bratek Nikona ;-)
Ja Otis strażnikiem regulaminu nie jestem. Tylko ostrzegłem Cię przed takimi praktykami. A Twój wpis zawiera linka do portalu komercyjnego.
A kwiatek... no bratek Nikona ;-)
aż mi ciarki przeszły po plechac, Sławku mamy w koncu "jakieś" święta
najlepszy jest opis 50/1.8 "przenośny obiektyw portretowy"
najlepszy jest opis 50/1.8 "przenośny obiektyw portretowy"
Zobaczyłbym chętnie jaki jest nie przenośny ;-)