Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Ulewa
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img211.imageshack.us/img211/8905/ulewa.jpg)
Uff, chwyciłeś się za ambitny temat! :)
Ale powiem że problemem jest to że nie widać że to ulewa. To znaczy jak już wiem to widzę, ale jakbym nie wiedział to bym pomyślał że to jakieś problemy na obiektywie.
Chyba znam Twoje lepsze prace.... :)
robroy80
10-04-2009, 00:27
czad :) zawsze bylem ciekaw czy faktycznie da sie fajnie oddac na fotce deszcz patrzac nań z oddali. wlasnie cos takiego tobie sie udalo. Podoba mi sie, fajnie wyszlo choc myslalem ze na fotce to bedzie troszke inaczej wygladac, bardziej deszczowo a tu tym czasem powstal jakby efekt mgly, badz parujacej ziemi...
bardzo mi sie podoba :)
czad :) zawsze bylem ciekaw czy faktycznie da sie fajnie oddac na fotce deszcz patrzac nań z oddali. wlasnie cos takiego tobie sie udalo. Podoba mi sie, fajnie wyszlo choc myslalem ze na fotce to bedzie troszke inaczej wygladac, bardziej deszczowo a tu tym czasem powstal jakby efekt mgly, badz parujacej ziemi...
bardzo mi sie podoba :)
Dzięki za miłe słowa, tutaj dokładnie mamy końcówkę deszczu gdzie zaczyna się przecierać i dochodzi do polany pierwszy promień przebijającego się słońca.
borregaard
10-04-2009, 07:06
Gdyby jeszcze ten promień był bardziej.to.....:grin:
Jestem na nie.
Wiem co autor chciał pokazać i sam nieraz widziałem takie rozświetlone ulewy, ładnie wyglądają ale temat do sfotografowania to trudny. A tutaj deszczu nie widać a kadr mz mało ciekawy.
Fotka przeciętna jak na Twoje możliwości, wyszło mało deszczowo. Te plamy wyglądają bardziej na dym lub unoszący się pył niż na deszcz.
No deszcz z takiej odległości tak dokładnie wygląda ;)
Z wielką ciekawością tu wchodziłem bo "prawie nigdy" nie widziałem dobrej fotografii ulewy. Ulewa Ci się nie udała, ale fotografia jak najbardziej. Piękny, przejmujący widok gór. Super.
Gdyby jeszcze ten promień był bardziej.to.....:grin:
To było by mistrzowsko!:mrgreen: Na to jednak autor wpływu nie miał, w odróżnieniu od kadrowania, parametrów i obróbki, które moim zdaniem są bardzo dobre :)
No deszcz z takiej odległości tak dokładnie wygląda ;)
Widziałem kilka ulew z daleka i faktycznie, nie sposób się nie zgodzić ;)
Poza samym krajobrazem podobają mi się warstwy, w jakie układają się chmury. Wg mnie potęguje to wrażenie przemieszczania się burzy, dodając obrazowi dynamiki. Zdjęcie bardzo mi się podoba.