Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] wspomnienie z Dolomitow
Witam, wreszcie miałem czas coś obrobić po urlopie. Oto jedno z pierwszych zdjęć po naprawie puszki.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.mpcreation.pl/jessus/dolomity1small.jpg)
Świetny klimacik i obróbka bw. Ale czemu takie ziarno zostawiłeś? :)
Świetny klimacik i obróbka bw. Ale czemu takie ziarno zostawiłeś? :)
Nie będę wysnuwał teorii, że ziarno to celowy zabieg aby dodać oldshoolowego kllimatu ;)
Po prosu tak wyszło, przy ściemnianiu nieba, a że ostatnio przeglądam wiele starych fotografii ziarno przestało mi zupełnie przeszkadzać :)
super klimat, podoba sie bardzo, bo dla mnie to ziarno jest na plus
Jestem kompletnie skonfudowany. Chyba Ty nie jesteś Velasquezem?. Bo on ma identyczne zdjęcie. IDENTYCZNE. No obcięte i z ciut innymi chmurami, ale reszta jest matematycznie identyczna. Nawet tak samo czarno i biało.
Czy Wy razem pojechaliście w te Dolomity?
grudzinsky
09-04-2009, 01:03
z klimatem!
Kompozycyjnie pierwsza klasa, ale wydaje mi się ze jest za ciemno w światłach... - ale może czepiam się :).
dla mnie rewelacja. powaliło mnie na kolana. i ziarno dodaje tego smaczku właśnie
wojtek6308
09-04-2009, 09:04
Dobra praca :)
Bardzo fajna tonalność. Reszta też na plus. :)
Jestem kompletnie skonfudowany. Chyba Ty nie jesteś Velasquezem?. Bo on ma identyczne zdjęcie. IDENTYCZNE. No obcięte i z ciut innymi chmurami, ale reszta jest matematycznie identyczna. Nawet tak samo czarno i biało.
Czy Wy razem pojechaliście w te Dolomity?
Velasquezem nie jestem, jestem Jessusem :)
Chętnie zobaczę jego pracę.
Zdjęcie cyknąłem dość przypadkowo, ponieważ robiłem serie zdjęć reporterskich - znajomi szalejący na snowboardach, krótkie czasy zdjęcia seryjne... I podjeżdżając na krzesełkach gdy zobaczyłem ten cudny widok i pięknie modelujące światło, nie przestawiłem nawet aparatu na rawy (nie było czasu) przymierzyłem i strzeliłem dwa kadry, 10 sekund później dolina schowała się za drzewami. Jeżeli ktoś ma identyczny kadr to jest to niebywały zbieg okoliczności.
Z niecierpliwością czekam na linka do kadru Velasqueza
pozdrawiam
świetne Jędrek - szczere gratulacje :-D
Fotografia bardzo mi się podoba,..ziarno jednak niekoniecznie. Nie miał bym nic przeciwko niemu,gdyby było na całej focie,..teraz sprawia,że odbieram ją jakby była złożona z dwóch zdjęć ze sobą sklejonych,..nie sądzę by o to Ci chodziło...
borregaard
09-04-2009, 22:25
Ładne góry...:-D
Dzięki serdeczne za pozytywne przyjęcie zdjęcia.
Fotografia bardzo mi się podoba,..ziarno jednak niekoniecznie. Nie miał bym nic przeciwko niemu,gdyby było na całej focie,..teraz sprawia,że odbieram ją jakby była złożona z dwóch zdjęć ze sobą sklejonych,..nie sądzę by o to Ci chodziło...
Jeżeli chodzi o ziarno to w większej wersji widać że jest ono na całej fotografii. Tutaj widać je tylko na ciemnych elementach i dużej powierzchni czyli niebie. Wrażenie sklejenia z dwóch zdjęć może powodować inny odcień nieba niż pozostałej części fotografii. Niebo było bardzo blade w oryginale i mocno odcinało się na tle gór. Nie chciał tego za bardzo poprawiać, poza tym większe grzebanie = większy szum.
pozdrawiam Jessus
Proac150
10-04-2009, 14:00
Bardzo dobre, zamiana do bw - duży plus
Pięknie Ci góry zagrały. Jako fotograf dobrze się spisałeś. Super.
Super jedno z ładniejszych jakie tu widziałem.
Chciałbym mieć takie wspomnienia.
Nooo...! To jest zdjęcie gór! Tutaj nic nie przeszkadza. Jest po prostu cudownie.
Pieknie się dzieje. Może trochę kontrastu bym dodał, ale to takie czepianie się na siłę.
Gratulacje.
irek6311
11-04-2009, 20:58
Extra fotka :D