PDA

Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Pierwszy dzień reszty mojego życia..

autograf
07-04-2009, 01:08
Tak właśnie było.

Pierwsze co, to poszedłem zrobić nowe zdjęcia. A czego? Oczywiście Kielc :) Dokładnie naszego deptaku.
Powolutku wracam do zdrowia. Przynajmniej wszystko na to wskazuję. Jakieś nowe prochy są to i nowe kadry także :D

Pokaże Wam moje ukochane centrum Kielc. I ulicę Sienkiewicza nocą.

Acha i jeszcze dwie sprawy - bo mi zamknęli ten wątek (http://nikon.org.pl/showthread.php?t=94129) w cafe - jeśli kogoś uraziłem, to najmocniej przepraszam. Ale serio chciałem dobrze.

A druga sprawa - wezmę udział w tym pojedynku (http://nikon.org.pl/showthread.php?t=93219), bo widzę, że niektórzy się niecierpliwią ;) Tylko dajcie mi trochę czasu, okej? ;)

Spokojna Wasza rozczochrana - że tak powiem ;) Diabli złych nie biorą :mrgreen:

Kurde, no. Zapomniał bym o najważniejszym. O zdjęciu znaczy się. Bo to najważniejsze przecież :D

No to rach ciach i Kielce nocą, a właściwie deptak w centrum czyli ul. Sienkiewicza nocą. Tuż przy Placu artystów rozłożyłem manele swoje...

Zapraszam do komentowania tego skromnego obrazka.

*

http://img14.imageshack.us/img14/4643/kielcebw12.jpg (http://img14.imageshack.us/my.php?image=kielcebw12.jpg)

*

admin
07-04-2009, 01:15
A wystarczylo napisac "deptak noca". No ale zdjeciu trzeba nadac specyficzna atmosfere. Szkoda ze pozafotograficzna a przeciez zdjecia sa najwazniejsze :)

Zdjecie przecietne. Bez urazy. Ot deptak wieczorem. Nic w nim specjalnego. Ladnie ulozylo sie swiatlo na latarniach i plus za czlowieka w tylnym planie. MZ tylko on ratuje ta fote.

Zbigniew
07-04-2009, 01:21
Acha i jeszcze dwie sprawy - bo mi zamknęli ten wątek (http://nikon.org.pl/showthread.php?t=94129) w cafe - jeśli kogoś uraziłem, to najmocniej przepraszam. Ale serio chciałem dobrze.

Cytat z tamtego wątku:

To taki mój apel to administracji forum i moderatorów, o zdrowy rozsądek i sprowadzenie forum jako medium dla Nas. Nie dla Was.
A właściwie to prośba - jak w tytule - o pomoc. Do Was, dla Nas. A nie ciągle gonienie ludzi bo to i tam to i inne brednie.

Wy bez nas zdechniecie. Albo już zaczęliście...

Zdjęcia robisz dobre, ale niepotrzebnie dorabiasz do tego wszystkiego ideologię. Poza tym proponowałbym trochę ochłonąć, a nie na zmianę pisać komentarze tak jak zalinkowany powyżej i potem za nie przepraszać. Na tym forum nie ma My (użytkownicy) i Wy (moderatorzy) - raczej jesteśmy wszyscy tutaj razem (czyli My). Natomiast jak chcesz już stworzyć na siłę kategorię Wy, to włączyć do niej można wszystkich pieniaczy i chamów. Sam zadecyduj, kogo tutaj zaliczysz.

Jeżeli chodzi o zdjęcie - opinia analogiczna do poprzedniej.

autograf
07-04-2009, 01:22
Admin u mnie :)
Fajnie, że jesteś. To chyba pierwszy raz. Miło, poczułem się doceniony :)

A to, że kiepsko pokazałem? Uczę się wciąż, co powtarzałem wiele razy. Ale deptak jest cudny, zapewniam! Krzysztof jot także :)

Zbigniew - żadnej ideologii się nie doszukuj. Obiecałem, że się przywitam po powrocie - to się witam :)

admin
07-04-2009, 01:31
Widzisz, po porzadkach na forum mam wreszcie czas na komentowanie zdjec. Jest na tym forum cala masa pieknych obrazkow. Polecam np: http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=84342 Jestem pod wrazeniem. Warto zobaczyc. To tak na marginesie w ktorym jak mantra powtarzasz ze forum to zdjecia nie inne brednie. No to masz :)

Co do tego zdjecia, juz napisalem. Jest poprawne ale w koncu nie przesadzaj ze sie tak cieszysz ze tu jestem bo ja przecies nie potrafie robic zdjec, co oznacza ze i komentowac tez nie ;)

bombel
07-04-2009, 01:33
Dominik daj spokój, ale ja Ci to radzę z innej perspektywy. Człowiek musi wykazać jakąś mądrość i nei walczyć z tym, z czym walczyć się nie da. Czyś Ty zgłupiał do reszty, żeby wymagać zrozumienia, albo i pomocy?

Powiedziałbym tak: im szybciej zrozumie się mechanizmy, tym mniej to potem powoduje stresu i zawiedzionych nadziei. Mówiąc najprościej - trzeba wiedzieć swoje i odpowiednio postępować.

admin
07-04-2009, 01:42
Bombel dobrze prawi. Tylko nie na temat. O zdjeciu cos moze :)

bombel
07-04-2009, 01:53
A proszę bardzo, o zdjęciu...

Wbrew Waszemu zdaniu mnie to zdjęcie się podoba. Nie ma dużo podobnych w Architekturze.

Autograf ma jasno widoczny styl, można tego nei doceniać, można usiłować tego nie dostrzegać, ale to nie zmieni tego, że to fotograf wyrazisty i dobry po prostu. Dobry.

Nie udaje, nie wyraża jakichś pretensji (w sensie pretensjonalności), nie unosi się i nie nadyma, ani swoimi fotografiami nie epatuje jakimś przemądrzałym artyzmem... Pokazuje po prostu dobre zdjęcia otaczającego miasta.

Że prosty kadr i pionowe fasady - to już od razu banał i nic wielkiego? Daj boże każdemu takie banały...

jacek.gold
07-04-2009, 07:45
wstaję rano włączam i co widzę?
kolejne poszukiwanie zaczepki
zaczyna to być żenujące w swej formie i mizernej treści oraz nudno upierdliwe kolego autograf (http://forum.nikon.org.pl/member.php?u=14978)
chciałbym to zwalić na karb choroby na którą się co rusz powołujesz i mam nadzieję że będzie lepiej

zdrowia i więcej dystansu do świata życzę

ps; byłbym zapomniał o zdjęciu które jest chyba tylko pretekstem do kolejnych żalów
więc poprawne technicznie i o niczym ale ja sie na szczęście nie znam

puchbeary
07-04-2009, 08:25
Widzisz, po porzadkach na forum mam wreszcie czas na komentowanie zdjec. Jest na tym forum cala masa pieknych obrazkow. Polecam np: http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=84342 Jestem pod wrazeniem. Warto zobaczyc. To tak na marginesie w ktorym jak mantra powtarzasz ze forum to zdjecia nie inne brednie. No to masz :)

Co do tego zdjecia, juz napisalem. Jest poprawne ale w koncu nie przesadzaj ze sie tak cieszysz ze tu jestem bo ja przecies nie potrafie robic zdjec, co oznacza ze i komentowac tez nie ;)

Ciekawe Piotrze, że w polecanym przez Ciebie wątku u qstry Twojego komentarza brak a dla Dominika znalazłeś chwilę by swoją obecność zaznaczyć. Z ciekawością będę śledził dalsza twoją obecność w komentarzach pod zdjęciami userów - wszystkich ofcorse nie tylko Dominika. No bo gdyby sie okazało że zaglądasz tylko do wybranych wątków to mogłoby to świadczyć o tym że zgodnie z tym co gdzie indziej obiecałeś - pamiętasz tylko o wybranych ;) Ale to już czas pokaże - nie ma co teraz dywagować.

Dominik. Co do zdjęcia - moje zdanie znasz. Mnie się podoba - mam sentyment do deptaka. Poza tym uważam podobnie jak Bombel że masz rozpoznawalny styl robienia zdjęć architektury. Jak każdy masz zdjęcia lepsze i gorsze i żeby było jasne - raczyłeś nas lepszymi obrazkami - co nie zmienia faktu że to zdjęcie uważam za dobre i mogę śmiało powiedzieć, że w dziale architektura na tym forum twoja obecność jest wyraźnie i pozytywnie zaznaczona.

i tak w roli posłowia
posłuchaj Bombla - to mądry człowiek jest :D.

futrzak
07-04-2009, 22:02
Mi się generalnie fota podoba - właśnie dlatego, że nie jest przegadana. Dużo fajnej, geometrycznej formy - aż się prosi o klarowne monochromatyczne ujęcie - bez nadmiernej cukierkowości czy hiperdramatycznego postprocessingu. Ciemne gładkie niebo tylko podkreśla charakter miejsca - nie wiem czy podobałoby mi się tak, gdyby w tle wisiały okrutnie oklepane chmurki na błękicie :mrgreen:

Polsar74
07-04-2009, 22:27
Zdjęcia robisz dobre, ale niepotrzebnie dorabiasz do tego wszystkiego ideologię. Poza tym proponowałbym trochę ochłonąć, a nie na zmianę pisać komentarze tak jak zalinkowany powyżej i potem za nie przepraszać.

Zbyszek dobrze Ci mówi. Ja dodam od siebie tylko tyle że osobiście przykro jest mi że temu miejscu (które nomen omen fotograficznie cie ukształtowało i wychowało) wbijasz teraz szpilkę w serducho takimi txt jak w Cafe się pojawiały. Ludzie to czytają i na pewno nie wszystko rozumieją...

A co do fotki : podoba mi się wieczorny (pewnie nawet późno wieczorny) nastrój tego miejsca - w czasie dnia nie cierpię tego fragmentu ulicy gdzie naprawdę ciężko się przecisnąć nie będąc "atakowanym" przez cyganki chcące powróżyć i "prawdę" ci powiedzieć :-P

autograf
08-04-2009, 01:09
Polsar74 - to jest Twój pierwszy pozytywny komentarz pod moim "przeciętnym zdjęciem, w którym nie jest nic specjalnego no poza człowiekiem, który ratuję fotę" ;)

Dziękuję z całego serduszka! :)

Polsar74
08-04-2009, 10:42
Polsar74 - to jest Twój pierwszy pozytywny komentarz pod moim "przeciętnym zdjęciem

a nieprawda :-P
nie pierwszy pozytywny !

jarek76
08-04-2009, 13:30
Szału nie ma :) Ale źle też nie jest :) Wychodzi na to że jest dobrze :)
Fajnie że jest tam człowiek daję to trochę życia temu zdjęciu.
A tego pana z komórą nie mogłeś wypłoszyć :)

morzon
09-04-2009, 11:14
Wszedłem, zobaczyłem, spodobało mi się zdjęcie... poczytałem komentarze i lekki niesmak... ale zdjęcie nadal mi się podoba.

Gdyby chociaż 20% zdjęc w Architekturze była "tak przeciętna" jak to... eh. nvm.

Pzdr