Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Jeziorko
David012
06-04-2009, 18:59
Witam
Tu dzisiejsze zdjęcie :)
1.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img10.imageshack.us/img10/7265/malee.jpg)
Proszę o komentarze i słowa krytyki.
Nikonozaur
06-04-2009, 19:08
Tak na początek to po prostu krzywo. Poza tym jakiś mglisty pasek po lewej stromie kadru. No i oczywiście format fotki za duży jak na warunki Forum. (Max 800x600)
Noo bardzo ładnie.
To jedna fotka czy łączyłeś kilka?
Pozdrawiam.
Jak na mój gust to takie raczej nijakie zdjęcie. Niby ostre, niby dobrze skomponowane, ale po prostu nijakie.
Może do reportażu, ale nie do krajobrazu kreatywnego.
David012
06-04-2009, 19:14
@Fumio
Mam jeszcze jedną, z kadrem bardziej w prawo.
@Nikonozaur
Nie jest krzywo, u mnie jeziora maja nieregularne kształty(u ciebie kwadratowe?).
"Nie jest krzywo, u mnie jeziora maja nieregularne kształty(u ciebie kwadratowe?)."
No to się ubawiłem po same pachy:mrgreen:
borregaard
06-04-2009, 19:24
@Fumio
Mam jeszcze jedną, z kadrem bardziej w prawo.
@Nikonozaur
Nie jest krzywo, u mnie jeziora maja nieregularne kształty(u ciebie kwadratowe?).
Nie wypowiadam się na temat niewielkich przechyłów,ale tu sporawo nie trzyma poziomu......i Twoja irytacja nic tu nie pomoże...:wink:
Zdjęcie poprawne,szkoda że niebo nie dopisało.Ot, widok na jezioro..
David012
06-04-2009, 19:35
No dobra... Jest krzywo. Ale tylko troszeczkę :P
A nieba rzeczywiscie szkoda.
NIeciekawie pokazałeś... nijako.
"Nie jest krzywo, u mnie jeziora maja nieregularne kształty(u ciebie kwadratowe?)."
No to się ubawiłem po same pachy:mrgreen:
ja też :mrgreen:
Fotografia średnia,..woda bardzo mi się podoba,..ostatni plan,niekoniecznie.Kadr niezły,..choć niepotrzebne krzaczory w PD,..no i woda wylewa się z jeziora.
mnie się zupełnie nie podoba. Niepotrzebny, nudny dół zamiast ciekawszego nieba. jakoś w ogóle bez życia.
Erde,...a cóż Ty takiego ciekawego zobaczyłeś na tym niebie?..,nie rób koledze wody z mózgu,bo tej wystarczająco jest w jeziorze,..jak można radzić komuś,by pokazał więcej czegoś co praktycznie na tej focie nie istnieje...
ja nie radzę bo nie jestem żadnym autorytetem. ja piszę o tym co mi się podoba a co nie. i kolejny przykład komentarzy do komentarzy zamiast do zdjęcia.
No to będzie jeszcze jeden komentarz do komentarza a nie do zdjęcia,bo ten jest powyżej...Też nie jestem autorytetem i moja ocena fotografii pokrywa się prawie z Twoją /Erde/,..różnimy się co do nieba,Ty twierdzisz,że jest ciekawe,...ja,że do d........y,..jaki wniosek z tej kontrowersji dla autora,..może przy takiej,bezchmurnej aurze będzie bardziej zwracał uwagę,na to co nie odbije się w wodzie...Pozdrawiam...
ale ja nie napisałem, że na tym zdjęciu jest ciekawe niebo. raczej takie miałbym życzenie. peace
Erde,..opatrznie Cię zrozumiałem,jeżeli jest tak jak piszesz to masz rację,..
przepraszam...
spoko, moja wina bo nie napisałem tego w dość czytelny sposób. pozdro:)