PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] leśny poranek

<| MICHAŁ |>
02-04-2009, 22:42
w drodze do pracy....

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img9.imageshack.us/img9/6058/img0255ymv.jpg)

Dziekuje i pozdrawiam

plusczyminus?
02-04-2009, 23:38
dobre ale po co takie mocne kadrowanie w pionie?

Fremen
03-04-2009, 00:33
Ująłbym trochę góry, natomiast sama praca, jej nastrój i kolor zatrzymują i inspirują. Bardzo mi się podoba.

harb
03-04-2009, 08:27
Michale ładne zdjecie - ten wysmukły pion świetnie podkresla to co jest w dole, mgła dosala tę fotkę - mnie bardzo sie podoba to ujęcie proste ale wymowne
moze troszeczkę podciagnąłbym drobne kolorystyczne akcenty (wiecej dosycenia) fotka nabrałaby dopełnienia

pozdrawiam :-D

<| MICHAŁ |>
03-04-2009, 08:51
Dzieki za komentarze.
Powiem szczerze - to jest zdjecie prosto z nowego aparatu (kupiony 2 tygodnie temu, ale wczesniej nie testowany w plenerze) robione w jpg, w kadrze i formacie jaki z niego wychodzi 16:9. Nie jest to wiec crop wychodzacy z postprocessingu. Zdjecie jedynie zmniejszylem i wyostrzylem...)
Gdy patrze teraz na to zdjecie, to rzeczywiscie przydalo by sie ciut wiecej nasycenia, chocby po to, aby wydobyc kolory z pojedynczych listkow, ktore wisza jeszcze jako relikty ostatniej jesieni, a ktore ladnie podswietlilo slonce.
postaram sie poprawic nastepnym razem :)

plusczyminus?
03-04-2009, 12:02
Dzieki za komentarze.
Powiem szczerze - to jest zdjecie prosto z nowego aparatu (kupiony 2 tygodnie temu, ale wczesniej nie testowany w plenerze) robione w jpg, w kadrze i formacie jaki z niego wychodzi 16:9.

okej - ale to format zdecydowanie poziomy mz. swoją drogą jeśli możesz zdradź model aparatu, bo szukałem czegoś ciekawego na 16:9

Nikonozaur
03-04-2009, 12:26
Zdecydowanie za Januszem.

<| MICHAŁ |>
03-04-2009, 12:56
swoją drogą jeśli możesz zdradź model aparatu, bo szukałem czegoś ciekawego na 16:9
C SX1is
jesli chodzi o mozliwosci, to jest absolutnie hiperciekawy sprzet. To tyle o plusach. Wielkim minusem jest jakosc optyki w temacie CA - jest duza, a nawet bardzo duza, poza tym ostrosc, oddanie kolorow, kontrast sa bardzo dobre. Stabilizacja wrecz wysmienita, jak na kompakt, szybkosc AF conajmniej swietna - silnik USM, zakres zooma - gigantyczny. AWB i jakosc jpg - najwyzszy poziom - procesor digic4. Moim zadniem algorytmy odszumiania sa zbyt nachalne. Filmy full-HD bardzo dobre.
Jezeli sie go bierze jako jedyny aparat, to mozna sobie darowac, jesli natomiast jako spacerowy pstrykacz - aby nie nosic 10kg na plecach lub na ramieniu - nie-do-prze-ce-nie-nia - ma wszystko co jest potrzebne.

jaś
03-04-2009, 13:28
podoba mi sie, szcególnie kadr,16x9 pasuje jak najbardziej