Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] P o r z u c o n a
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img23.imageshack.us/img23/1752/abandoned.jpg)
malasana
02-04-2009, 19:12
Z pewnoscia nie jest to Twoja najlepsza wierzba. Nadpalone niebo mi sie nie podoba, b/w tez takie sobie. Tym razem jstem na nie.
Nadpalone :) ? W kadrze centralnie pod słońce tak w zasadzie masz tylko gwiazdkę tego słońca w białym kolorze - zerknij na histogram.
Czasami fotografia to coś więcej niż tylko zbiór technicznych zasad - przepaleń, ceni, szczegółów, czasami jest coś takiego jak przekaz ;) Dlatego nie zawsze trzymam się zasad ekspozycji, kompozycji, itp, aby nie zamknąć się w mizantropijnym pudełeczku nakazów i zakazów ;)
BTW- to nie jest zdjęcie o wierzbie - serio hehe ;)
malasana
02-04-2009, 19:20
Nadpalone :) ? W kadrze centralnie pod słońce tak w zasadzie masz tylko gwiazdkę tego słońca w białym kolorze - zerknij na histogram.
Czasami fotografia to coś więcej niż tylko zbiór technicznych zasad - przepaleń, ceni, szczegółów, czasami jest coś takiego jak przekaz ;) Dlatego nie zawsze trzymam się zasad ekspozycji, kompozycji, itp, aby nie zamknąć się w mizantropijnym pudełeczku nakazów i zakazów ;)
Dlatego napisalem nadpalone a nie przepalone. I zgadzam sie w pelni, ze liczy sie przekaz. I tym razem do mnie nie trafia, co nie znaczy ze z powodu technikaliow. To tylko moja subiektywna opinia. Pozdr:)
Piotr_ek
02-04-2009, 19:46
Piotrze przyznasz mi rację, że przekombinowałeś :)
Myślę, że największym problemem tego zdjęcia jest miejsce. Tzn ja bym się nie odważył strzelić tam foty, brakuje mi klarowności miejsca. Nie nazwałbym tego twórczym bałaganem bo takie też bywają. Ale doceniam odwage w poszukiwaniu kadrów, nie zawsze jest to takie łatwe :) .
"Sięgaj gdzie wzrok nie sięga" ;)
A o czym? Pytam z ciekawości. :)
<| MICHAŁ |>
03-04-2009, 14:44
a mi sie to zdjecie podoba, takie swojskie i przasne jest.
Jedno ale, za bardzo rozjasniony cien wierzby - zatracil sie troche.
Ale kadr i wykonanie sa OK.
Blasius.G
03-04-2009, 18:46
Moze w kolorze by byla bardzej zauwazalna ta lodka;) Jako laik sie wypowiem. Mnie sie podoba. Lubie takie krajobrazy.
borregaard
03-04-2009, 20:15
Ok,temat jak temat,ale wykonanie...nieeee..Piotrze,mniej,a lepiej..:wink:
Światło,tu,nie pomó....nie pomogło....:mrgreen:
Nie lubię wierzb, ale ten kadr jest ciekawy i podoba mi się. Nie rozumiemiem tylko tej białej gwiazdki (wypalonej)wśród konarów wierzby.
To słońce, a gwiazdka z przysłony się wzięła ;)