PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Untitled_014

plusczyminus?
02-04-2009, 13:07
=

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img8.imageshack.us/img8/5803/12323320.jpg)

swiatlo
02-04-2009, 21:02
Przepraszam że się zapytam - jaki jest cel tego zdjęcia? Oraz następne pytanie - jaki jest cel zamieszczenia tego zdjęcia w Krajobrazie?
Nie to że chcę być jakoś niegrzeczny, ale jestem ciekaw Twoich motywacji.

Kordian d70
02-04-2009, 21:03
obrobka na tak, ale raczej do architektury ;-)

plusczyminus?
02-04-2009, 22:06
Przepraszam że się zapytam - jaki jest cel tego zdjęcia?

Mało istotne.

Oraz następne pytanie - jaki jest cel zamieszczenia tego zdjęcia w Krajobrazie?

A gdzie?

seth
02-04-2009, 23:21
Mało istotne.

A gdzie?

skoro mało istotne to po co ta wstawka? młody gniewny?....
gdzie? już ktoś napisał, że do architektury.

plusczyminus?
02-04-2009, 23:32
skoro mało istotne to po co ta wstawka? młody gniewny?....

stary zgorzkniały
bez sensu pytanie, bez sensu odpowiedź

gdzie? już ktoś napisał, że do architektury.

to architektura jest?

ramicx
02-04-2009, 23:50
Przepraszam że się zapytam - jaki jest cel tego zdjęcia? ...

Przepraszam że się zapytam - jaki jest cel tego pytania?
Nie to że chcę być jakoś niegrzeczny, ale jestem ciekaw Twoich motywacji :mrgreen:

Jeśli nie podchodzi pod krajobraz (miejski)to proponuje dzial fotografia uliczna (choć ulicy nie widać:-D ) Podoba mi się ta pustka, gdzie ludziska są...?
Pzdr

Calme
02-04-2009, 23:51
Czy wszystko musi mieć zawsze cel, skutek i przyczynę ? Tak tylko pytam...
Czy nie wystarczy to, że np odbiorcy to zdjęcie się może z czymś kojarzyć, luźno do czegoś nawiązywać...

seth
02-04-2009, 23:58
stary zgorzkniały
bez sensu pytanie, bez sensu odpowiedź

to architektura jest?

fakt może to nie architektura, krajobraz też nie. nie wiem.. strzał z balkonu? Dobra przepraszam, tak czy siak mnie takie "grypsiki" w Twoim stylu mało poruszają. eot

Calme
03-04-2009, 00:00
Wiecie co im dłużej patrze tym więcej widać - serio - na chwilę obecną ta pustka na szkolnym boisku i bw dają mi atmosferę czegoś smutnego, przytłaczającego i tu mi staje przed oczami Biesłan....

Vespalock
03-04-2009, 00:07
Po raz kolejny potwierdza się stare, pakistańskie przysłowie, że zdjęcie bez tytułu to jak człowiek bez imienia.

Technicznie fota jest dosyć dobra i gdyby dorobić ideologię zasugerowaną tytułem, np. "Pierwszy dzień lata" albo "Tęsknota"... może i "Pustka"... "Cisza"... byłoby to na prawdę fajne zdjęcie.

plusczyminus?
03-04-2009, 00:14
Po raz kolejny potwierdza się stare, pakistańskie przysłowie, że zdjęcie bez tytułu to jak człowiek bez imienia.

Technicznie fota jest dosyć dobra i gdyby dorobić ideologię zasugerowaną tytułem, np. "Pierwszy dzień lata" albo "Tęsknota"... może i "Pustka"... "Cisza"... byłoby to na prawdę fajne zdjęcie.

tytuł by sprawił by to było fajne zdjęcie?
dziś się już dowiedziałem, że publikując zdjęcie tu na forum można dojść do wirtuozerii
kilka opublikowałem więc już jest dobrze

teraz dodamy tytuł:
"widok z balkonu na puste boisko tysiąclatki"

...czuję, że jestem bliski arcydzieła.

Vespalock
03-04-2009, 00:17
teraz dodamy tytuł:
"widok z balkonu na puste boisko tysiąclatki"

Jednak fota bez polotu.

...czuję, że jestem bliski arcydzieła.
To chyba ciśnienie się zmienia ;)

harb
03-04-2009, 08:21
Czy wszystko musi mieć zawsze cel, skutek i przyczynę ? Tak tylko pytam...
Czy nie wystarczy to, że np odbiorcy to zdjęcie się może z czymś kojarzyć, luźno do czegoś nawiązywać...

Światło grzecznie zapytał i nie widzę bezsensu tego pytania, każdy ma chyba (ja tak) motywację zrobienia fotki - więc gdyby autor odpowiedział normalnie nic by mu chyba nie ubyło

co do samego zdjęcia do mnie nie trafia ani obróbkowo , ani kadrowo - moze dgyby głebiej zastanowić się nad przekazem mozna się doszukiwać pustki samotnosci - ale przekaz powinien być widoczny od pierwszych chwil
tak więc ja jestem na nie

napisał Calme
Wiecie co im dłużej patrze tym więcej widać - serio - na chwilę obecną ta pustka na szkolnym boisku i bw dają mi atmosferę czegoś smutnego, przytłaczającego i tu mi staje przed oczami Biesłan....

chyba to zbyt daleko idące porównanie, Biesłan to dla mnie chaos, anarchia, krzywda, ból a nie melancholia

pozdrawiam :)