Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Wir i lawa
Takie skojarzenie :mrgreen: jak w tytule mam patrząc na poniższe zdjęcie:
http://img244.imageshack.us/img244/8751/dsc2478.jpg
velaskez
31-03-2009, 22:57
Łał....:shock: zbieram szczękę z ziemi, Twoje najlepsze
Ja wiele nie napisze. Nie mam czasu, bo oglądam i jestem podenerwowany ;-)
chyle czola "cut i mjud" :D rewelka
Ja już się wypowiedziałem gdzie indziej o tym zdjęciu... chyba zarezerwuje niebawem bilet do Ciebie... hyhyhy
Ja już się wypowiedziałem gdzie indziej o tym zdjęciu... chyba zarezerwuje niebawem bilet do Ciebie... hyhyhy
Nie ma problemu :) .
Jadę razem z Rurenem - co dwie głowy to nie jedna ;)
Hehe, służę transportem i miejscówkami :) .
jak masz miejsce to mnie do bagażnika zapakuj:) bo smaka takiego zrobiłeś , że chyba odwiedze te rejony na wakacje
Jezu, ...... dużo tego masz?
Miałem w weekend gdzieś wyskoczyć, np nad Wisłę, ...... no, ale mnie powaliło.
...... chyba muszę się napić.
Stare poczciwe BMW pomieści kilku chłopa. I teraz serio, jeśli ktoś chce wybrać się na wycieczkę do uk nie ma problemu, pomogę. Jedynie czego nie zdołam zapewnić to noclegu ale mogę pomóc takowy poszukać.
malasana
31-03-2009, 23:13
Nie no, szacunek. Opadlo mi wszystko co tylko opasc moglo. Gratulacje szczere za ten kadr.
Nie no, szacunek. Opadlo mi wszystko co tylko opasc moglo. Gratulacje szczere za ten kadr.
chyba cos powinno sie podniesc :), no ale może późno już:)
Kobieta Ci bana da i znów będzie - wielkie odejście kolejnego użytkownika :twisted:
Piotr_ek
31-03-2009, 23:17
chyba zarezerwuje niebawem bilet do Ciebie... hyhyhy
pojedziemy razem :)
fota zaj******.
jak masz miejsce to mnie do bagażnika zapakuj:) bo smaka takiego zrobiłeś , że chyba odwiedze te rejony na wakacje
pojedziemy razem :)
fota zaj******.
Super :D
A będziemy kopiować "kadry, technikę i miejscówki"??? :mrgreen:
dla odmiany , nikt nie zabiera nd:)
dla odmiany , nikt nie zabiera nd:)
Jedziesz SAM :P
Hehe, Dzięki Panowie. ND tu nie było, nie tym razem, tylko polar. Jeśli się uda wpasować w odpływ to można dużo tutaj zdziałać. A tutaj śledzę pływy: link (http://easytide.ukho.gov.uk/EASYTIDE/EasyTide/ShowPrediction.aspx?PortID=0034A&PredictionLength=7)
cyrusvirus
31-03-2009, 23:26
Super foto :)
Nikonozaur
31-03-2009, 23:31
Znów pięknie, czyli to co zwykle... :mrgreen:
Piotr_ek
31-03-2009, 23:40
A będziemy kopiować "kadry, technikę i miejscówki"???
Nemeth znów przywołuję Cie do rozsądku.
Kulten zapewne jest świadom tego, że ma starczyć dla wszystkich :)
Ja tam nie wiem jak Wy ale ja tu bym widział po przyjeździe jakiś mocny akcent na tym 1 planie - jakieś syreny albo cuś :mrgreen:
Słabsze niż poprzednie. Po pierwsze skały nie są tak namacalne jak w poprzednim, po drugie góra ma dość słabą jakość techniczną, po trzecie ostrość ucieka.
A po czwarte, to nawet jakby wszystkie te powyższe wady nie istniały, to byłoby to prawie dokładnym powtórzeniem tego co już pokazałeś.
Piotr_ek
31-03-2009, 23:47
Ja tam nie wiem jak Wy ale ja tu bym widział po przyjeździe jakiś mocny akcent na tym 1 planie - jakieś syreny albo cuś
Nemeth będzie pozował.
velaskez
31-03-2009, 23:48
Ptaku będzie pozował:mrgreen:
Dajcie spokój ja chciałem jakaś punię z ładnym wymieniem a Wy mi tu jakąś upadłą rusałkę z brodą chcecie podłożyć
Piotr_ek
31-03-2009, 23:56
Dajcie spokój ja chciałem jakaś punię z ładnym wymieniem a Wy mi tu jakąś upadłą rusałkę z brodą chcecie podłożyć
Piotrze element zaskoczenia musi być.
Ale za dużo kłaków - jak zmoknie nie będzie impactu.
Piotr_ek
01-04-2009, 00:08
Przy okazji będzie gratis w postaci strzyżenia :)
Ptah przyjedzie do kraju odmieniony nie do poznania - na łyso się go zgoli jak owce - ciekawe tylko co powie na to Grzegorka :mrgreen:
Piotr_ek
01-04-2009, 00:17
ciekawe tylko co powie na to Grzegorka
Biorąc pod uwagę fakt, że to tak w prima aprilis :)
no nie wiem... kobieta zmienną jest :)
Żebym to ja Was nie ogolił.
Piotr_ek
01-04-2009, 00:29
Nie bądź złośliwy.
My ludzie ludzie dobrzy i źle dla Ciebie nie chcemy :)
Świetna fota :-D
...szczena na podłodze...
Maćku przecież to tylko dla Twojego szeroko pojętego dobra - co nie bez znaczenia upały już pomału idą i po prostu będzie Ci lżej po takiej podcince :mrgreen:
dobre ,dobre - fakt masz juz trochę z tego miejsca i za czas jakiś może sie przejeść ale puki co jest ok. - to zdjecie jest zresztą troche inne w obróbce, robi wrazenie zmatowiałego trochę na wzór obrazu a nie fotki, ale to dobrze taka inność dodaje smaczku :-D
pozdrawiam :-D
noooo :shock: niezły odjazd, świetne w całości
Chyba jedno z moich ulubionych wśród Twojej kolekcji. Podoba się, bardzo:)
Kadrowo wspaniałe. Wizualnie również bardzo dobre.
Tylko dla mojego spaczonego gustu zaczyna wiać ten obrazek sztucznością - tzn. za bardzo widać obróbkę.
wojtek6308
01-04-2009, 14:44
Znowu bardzo przyjemna praca :-D ... ale na skałach jak by czegoś brakowało.
Nie mniej jednak, praca bardzo mnie się podoba :-D .
borregaard
01-04-2009, 15:59
Średnio tak,poprzednie lepsze z tego miejsca.Wolę już te z 1.01.09...ale ciekawie jest...
Cholera Kulten niebawem zaprzestanę komentowania Twoich zdjęć bo się za wysoka półka robi... I nie wiem cóż mogę jeszcze mądrego dodać do tego, co już powiedziane zostało ;) Praca strasznie mi się podoba, szczególnie ten "wulkaniczny" zabieg - zdjęcie aż kipi energią i pomysłowością. Natomiast to, że kolory są przerysowane mieści się wg. mnie jak najbardziej w konwencji tego zdjęcia. Ba, wręcz nie może być inaczej, bo wtedy właśnie byłoby dziwnie.
Gratuluję Ci tej pracy!
Dziękuję wszystkim.
W ramach ciekawostki zrzut z czystego nefa by pokazać jak to na prawdę wyglądało i na ile pozwoliłem sobie w naturę zaingerować :-D i czy rzeczywście te skałki takie sztucznawe:
http://img211.imageshack.us/img211/8751/dsc2478.jpg
Pieknie! nic wiecej pisac nie ma sensu ;)
Czysty nef ujdzie :mrgreen:
Jedno z lepszych zdjęci jakie ostatnio pokazało się na forum! Gratuluję!
Wow, jesteś moim guru obróbki :) Dla mnie jest czarną magią z takiego nefa do takiego obrazka przejść. Nie myślałeś kiedyś, żeby napisać jakiegoś tutka jak obrabiać foty tego typu? :D Myślę, że niejedna osoba by bardzo skorzystała.
Dzięki, Sam jestem ciągle dopiero na etapie nauki, i nie przemawia przeze mnie fałszywa skromność. Mam kilka ulubionych narzędzi w PSie ale są na tyle powszechne, że nie da się tego oprawić w tutka myślę.
Vespalock
02-04-2009, 00:04
Po raz kolejny efekt jest rewelacyjny :D
To może napisz w tym temacie jakich narzędzi użyłeś. Oczywiście do niczego nie namawiam, bo każdy może mieć swoje tajemne patenty, których nie chce zdradzać. Ale skoro to takie popularne jak piszesz... Czekam z niecierpliwością :D
I tak się jeszcze zastanawiam nad czymś... Dlaczego zrobiłeś sobie taki brzydki avatar?
Jutro coś napiszę bo teraz kobieta wyrzuca mnie sprzed kompa i każe iść spać :) .
A co w moim awatarze jest takiego brzydkiego? :mrgreen:
Vespalock
02-04-2009, 00:20
Pełnia Kultena ;)
To taki sentyment z przeszłości :).
OK, to już pokrótce wyjaśniam jakich narzędzi użyłem by wydobyć z tego nefa finalny obraz.
Zawsze zaczynam od Auto tones (auto levels) lub auto color i patrzę co sugeruje soft, czasem korzystam z proponowanej wersji.
-wyprostowanie
-przeskalowanie do kwadratu
-następnym krokom w duzej mierze towarzyszy każdorazowo duplikowanie warstwy i w przpadku nieporządanych miejscowo rezultatów danego narzędzia gumkuję je :)
-Color balance by ustawić prawidłowo balans bieli
-Match color celem podbicia koloru i dodania lekko światła
-Highlights/shadows by wyciągnąć nieco z cieni i ocenić, czy robić to ręcznie czy zaufać PSowi :)
-Burn ustaw. na midtones celem poprawy nieba
-gradient by jeszcze przyciemnić niebo tak jak powiedzmy zrobiłby to połówkowy
-Burn ustawiony na shadow by pogłębić strukturę skały
-Curves gdzie daję linear contrast
-doostrzenie na dużej rozdzielczości przy pomocy Smart sharpen ustawiony na 60% i 3.0
-w canvas dodaję ramkę :)
I to chyba wszystko. Gdzieś na pewno jeszcze coś kombinowałem z Burnem by miejscami poprawiać lekkie przepały i zbyt jasne miejsca na skale. Oraz Dodge do wydobycia kilku punktów na skale.
Pozdrawiam
OK, to już pokrótce wyjaśniam jakich narzędzi użyłem by wydobyć z tego nefa finalny obraz.
Wielkie dzięki :)
Na ścianę. Strasznie mi się podoba.