Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : [ Przyroda ] Już sobie idę ...

gulbin
29-03-2009, 20:58
Zdjęcie zrobione zupełnie przypadkowo, podczas niedzielnego spacerku. Krytyka mile widziana. Z góry dziękuję i pozdrawiam.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.gulbin.pl/fotoforum/6.jpg)

jurek1906
30-03-2009, 10:02
Napisze co mi się podoba , kolory i spokój panujący na zdjęciu .Widać po minie kaczki ,że fotograf jej nie przeszkadzał :).Pewni inni napiszą o trawce , listku i kadrze , ale mi to nie przeszkadza w odbiorze zdjęcia .
P.S. Nigdy nie pisz że przypadkowe zdjęcie . Napisz że musiałeś się czołgać , skradać , czaić żeby zrobić zdjęcie ;-)

eldritch
30-03-2009, 13:44
czołgać , skradać , czaić żeby zrobić zdjęcie ;-)

taaaaa...

a więc:
listek, trawka, nieostro, kadr snajpera i jak to mówią od d... strony
poza tym małe to to i jakieś bladawe.

gulbin
30-03-2009, 14:37
Napisze co mi się podoba , kolory i spokój panujący na zdjęciu .Widać po minie kaczki ,że fotograf jej nie przeszkadzał :).Pewni inni napiszą o trawce , listku i kadrze , ale mi to nie przeszkadza w odbiorze zdjęcia .
P.S. Nigdy nie pisz że przypadkowe zdjęcie . Napisz że musiałeś się czołgać , skradać , czaić żeby zrobić zdjęcie ;-)

Poważnie przypadkowe zdjęcie, nie musiałem się czołgać, skakać itd. Kaczka siedziała blisko deptaku w parku.

jurek1906
30-03-2009, 15:25
taaaaa...

a więc:
listek, trawka, nieostro, kadr snajpera i jak to mówią od d... strony
poza tym małe to to i jakieś bladawe.
Blade i nieostre , he he se już jaja robisz . Chyba bladych i nieostrych to kolega jeszcze nie widział .

eldritch
30-03-2009, 20:50
jurku komentuj zdjęcia a nie posty innych...
napisz że wg ciebie jest przesycone kolorami, a nie że ktoś se jaja robi albo bladych jeszcze nie widział...

moim zdaniem GO kończy się przed głową kaczki, a kolory jak na zdjęcia ptaków dla mnie za-bladawe...

Marian K
30-03-2009, 21:16
Banalna ,oklepana ,nie trzeba wiele zachodu żeby ją spotkać - kaczka,swoją drogą kaczor mniej by pasował do tego koloru.
Jednak tak pokazana -jest dla mnie pięknym zdjęciem,może to właśnie przez ten kolor.
Urok tego zdjęcia polega na tym że czuje się w nim radość nadchodzącej wiosny.
Pozdr.M

eldritch
30-03-2009, 21:28
ja tu widzę jesień - ale każdy widzi to co widzi...

Marian K
30-03-2009, 21:45
ja tu widzę jesień - ale każdy widzi to co widzi...

Na tym polega urok i atmosfera tego zdjęcia.
Wiosnę widać w uśmiechu na ...dziobie kaczki:)a brązowe liście buka , jeszcze długo będą przypominać jesień.
Pozdr.M
PS
Osobiście nie widzę nic złego w komentowaniu komentarzy.

swider
30-03-2009, 22:04
Blade i nieostre , he he se już jaja robisz . Chyba bladych i nieostrych to kolega jeszcze nie widział .
Przylaczam sie. Kolory sa jak najbardziej ok, a ostrosc jest w okolicach kupra, co nie oznacza, ze wcale jej nie ma.

Calosc oceniam na 4 :) ... nie mylic z gwiazdkami, mowa o szkolnym db :)