PDA

Zobacz pełną wersję : Ie8

T&T
28-03-2009, 23:47
Jest już pełna wersja do pobrania na stronie Microsoftu. Podobny do Firefoxa, szybki.

velaskez
29-03-2009, 03:04
Podobny do Firefoxa, szybki.

Przyzwyczajony do FF, tylko tak sobie sprawdziłem i mnie IE8 nie kręci.

hs2
29-03-2009, 13:21
... i co że nowy IE jak dziury ma te same :)

sokrates
29-03-2009, 13:46
jak dadzą coś w stylu AdBlockPlus do blokowania reklam i wogóle możliwość dodawania tego typu pluginów to się zastanowię, a tak do netu mam Firefoxa, natomiast IE używam jedynie do firmowego portalu (ktoś mądry oparł pewne elementu o ActivX więc aby korzystać z full opcji jakie daje np elektroniczny obieg dokumentów musze korzystać do tego z IE)

T&T
29-03-2009, 15:10
Ja też nie pieję na jego widok, używam Firefoxa, chyba tak jak większość. A napisałem bo może ktoś skorzystać. Co do dziur to podobno jest znacznie lepiej niż w poprzedniej wersji ale to się w sumie okaże w przyszłości. Firefox też nie jest bez skazy pod tym względem zwłaszcza, że stał się bardzo popularny.

hs2
29-03-2009, 17:23
Ja też nie pieję na jego widok, używam Firefoxa, chyba tak jak większość. A napisałem bo może ktoś skorzystać. Co do dziur to podobno jest znacznie lepiej niż w poprzedniej wersji ale to się w sumie okaże w przyszłości. Firefox też nie jest bez skazy pod tym względem zwłaszcza, że stał się bardzo popularny.
Dodali 3 nowe mechanizmy: Filtr SmartScreen, Cross-Site Scripting i Anty-Clickjacking... A dalej jest dziurawy...

sawi
29-03-2009, 18:47
A dalej jest dziurawy...

Widze, ze jestes dobrze zorientowany - wiec przybliz moze to stwierdzenie, jakies linki do opisu wykrytych dziur ?

maroo
29-03-2009, 19:12
Tak swoją drogą, to ostatnio wyszło na to, że własnie FireFox miał najwięcej dziur :)

hs2
31-03-2009, 18:41
Widze, ze jestes dobrze zorientowany - wiec przybliz moze to stwierdzenie, jakies linki do opisu wykrytych dziur ?

Pierwszy lepszy przykład : http://www.haxite.org/index.php3?site=newsy&nx1=newsy_view&id=4879

Fakt ... firefox jest teraz "głównym celem" hackewrów ponieważ stał się popularny... Teraz swoje 5minut ma przeglądarka znana z maca - Safari

sawi
31-03-2009, 19:39
Pierwszy lepszy przykład : http://www.haxite.org/index.php3?site=newsy&nx1=newsy_view&id=4879

Fakt ... firefox jest teraz "głównym celem" hackewrów ponieważ stał się popularny...

A ile takich "pierwszych lepszych" przykladow bedzie dla FF tez ? - czy nie wiecej z dnia na dzien ze wzrostem popularnosci? Czy za chwile tyle samo nie pojawi sie dla Safari i Chrome'a ?
Uzywam IE kiedy musze (musze praktycznie codziennie), po prostu nie lubie go.
Ale krucjaty antyIEowe mnie smiesza - kazdy soft ma swoje dziury, ten ktory ja tworze rowniez ;) - tego nie
unikniesz - pokaz mi aplikacje "troszke bardziej" zlozona od helloworlda bez bugow ....

p4oj
31-03-2009, 20:30
Ale krucjaty antyIEowe mnie smiesza - kazdy soft ma swoje dziury, ten ktory ja tworze rowniez ;) - tego nie unikniesz - pokaz mi aplikacje "troszke bardziej" zlozona od helloworlda bez bugow ....

Święta prawda!
Ja natomiast używam IE bo od zawsze używałem nie musze ciągnąc i instalować innej przeglądarki. Tak własnie postępuje znaczna większość. Nadal ponad 50% to IE 6 (statystyki z mojej strony www).
Oprócz tego co ważniejsze jest sporo stron które nie działają i nie poprawnie wyświetlają sie w FF.
Nie wielu jest webmasterów dbających o poprawne wyświetlanie, to oczywiście sie zmnienia z biegiem czasu.
Często łapię sie ze FF coś nie działa i trza uruchamiać IE.
A IE 8 to już jest naprawdę dobra przeglądarka, microsoft nadrobił straty i gówniane strony na tym działają.

Kaelthas
01-04-2009, 17:52
a z operą działa wszystko (wyłączjąc firmowe witryny microsh*tu) i jest 100x wygodniejsza

maroo
01-04-2009, 22:24
Głupia sprawa...
Czyli nie nada się dla mnie i wielu informatyków, których znam.