Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Molo
Sopot
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img155.imageshack.us/img155/9454/dsc8763kopiaaszum.jpg)
Chyba mi sie klimat nie zgral z tematem...
Niby z grubsza wszystko gra, a jakos tej kropki nie widze.
O w mordę...! Ale super. Kurcze, Janusz... dałeś teraz popalić.
Seek nie marudź, ładnie jest... :-)
Piotr_ek
29-03-2009, 00:01
Ja mam mieszane uczucia. Ale bardziej mówię TAK tej fotografii. Molo tak naprawdę to jest ciężki temat. Na szerokim kącie trudno to ogarnąć bo tu się pokrzywi a tam załamie. W tym przypadku - geometrycznie daje radę. Na pewno fotografia posiada jakaś własną linię obrony i to się liczy.
Tak sobie teraz patrze, i... moze chodzic o slonce.
Ode mnie: podoba mi się podłoga ze spacerującymi ludźmi i ich cieniami, dobrze to wyszło. Co mi się z kolei nie podoba to niebo, wręcz nie pasuje taka obróbka nie pasuje do dołu zdjęcia mz.
Janusz, a masz kolor? Strasznie jestem ciekaw jak Ci to wyszło...?
nie ma sensu dorabianie ideologii do tej fotki - jest to prosta fotka zrobiona pod bardzo silne słońce czas 1/8000sek iso 200 f 9 - nic wiecej nie mozna było zrobić - niebo takie było, więc co ma nie pasować do podłogi, albo się będzie podobac albo nie - kazdy ma swoje oczekiwania, mnie się podoba dlatego jest w wątku
koloru nie bedzie bo wówczas jest bardzo zwykle banalnie i spacerowo :-D
f/9 pod Słońce? Szkoda...
Nie denerwuj się tak Januszu, choć za chwilę zapewne stwierdzisz że się nie denerwujesz :-D. Po prostu można by jeszcze popracować nad tym zdjęciem i zrobić bardziej kontrastowe niebo. Chyba, że faktycznie ta wersja jest dla Ciebie ostateczna to nie naciskam.
Kullten - przecież nie obrabiam zdjec od dziś , wiem co mozna wyciagnać ze zdjecia zeby było smieszniej to fota prawie nie wyciagana - kontrastowanie tego nieba objawia się szumami, jak chcesz to podeslę Ci nefa
Dobrze, czekam na nefa, w tygodniu się nim pobawię jeśli nie będziesz miał nic przeciwko temu. Choć mimo wszystko wyczuwam lekką irytację w Twojej klawiaturze :-D.
Ten pomysł z ujęciem ostro pod światło nawet mi się podoba. Pierwszą rzeczą jaka przyszła mi do głowy, to skojarzenie że pomost powinien być pusty, a staruszka powinna się trzymać rękami za głowę i krzyczeć :)
Ale samo zdjęcie jest kreatywne i frapujące.
borregaard
29-03-2009, 09:04
Żeby ta lampa tak nie krzyczała,to byłby świetny klimat pełni Księżyca....
Intrygujące.
Podoba mi się za ciekawość spojrzenia - nie dość, że w stronę lądu a nie standardowo w głąb morza, to jeszcze pod słońce.
Mnie ten efekt zadawala, fota z klimatem, podoba się.
Przednie zdjęcie.
Cienie ludzi na deskach są fantastyczne. Bez "żarówy" nie byłoby tego zdjęcia.
Klimat jest i ja go czuję.
Uwielbiam zdjęcia, w których czuć, ze zaraz może coś nastąpić. Taki dreszczyk emocji. Czyż nie o to m.in. chodzi w fotografii?
Gratki Janek - podoba mi się bardzo.
borregaard
29-03-2009, 13:26
Chciałbym też dodać,że dechy w.....dechę....:mrgreen:
A nie mówiłem...? Ludzie , ja wiecznie żył nie będę... :mrgreen:
tak, dechy są naprawdę w dechę :-) właściwie to całość mi się podoba :-)
Proac150
29-03-2009, 22:15
Podoba mi się, molo to oklepany temat, pocztówki, tysiące zdjęć zrobionych przez turystów, tutaj jest inaczej, fajny klimat, intrygująco jest.
dokładam kolor, aby pokazać jakie było niebo
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img9.imageshack.us/img9/1835/dsc8763darkencenter3ab.jpg)
Marcin T
30-03-2009, 10:48
Kadr jakich milion, jednak wykonanie w takich warunkach to wyzwanie dla fotografującego i...matrycy :) Moim zdaniem wyszło świetnie.
Lubię fotografie kolorowe, zwłaszcza Twoje więc w tym wątku opowiem się za kolorem.
Janek - mnie na to (kolor) nie naciągniesz :-D
To zdjęcie tylko w BW.
W kolorze traci swój klimat niesamowitości.
Janek - mnie na to (kolor) nie naciągniesz :-D
To zdjęcie tylko w BW.
W kolorze traci swój klimat niesamowitości.
tak napisałem we wczesniejszym poscie odpowiadając Nothingowi, tylko b/w:-D
tak napisałem we wczesniejszym poscie odpowiadając Nothingowi, tylko b/w:-D
I tej wersji się trzymaj. Poszło do Ciebie PW
Marcin T
30-03-2009, 11:15
Przesadzata :p